Programeaza-te acum la evaluarea alunitelor! Beneficiezi de 20% discount la Fotofinder

Programeaza-te acum la evaluarea alunitelor! Beneficiezi de 20% discount la Fotofinder

Ca promotori ai sanatatii pielii, consideram deosebit de importanta analizarea nevilor pigmentari (alunitelor), pentru a minimiza riscul aparitiei cancerului de piele. In prezent, melanomul- cea mai agresiva forma de cancer de piele- se afla in topul celor mai grave afectiuni canceroase. Depistat in stadiu incipient, melanomul are foarte mari sanse de vindecare, de aceea monitorizarea periodica a tuturor alunitelor de pe corp ne poate salva viata.

In luna iulie, in clinica Derma Expert beneficiati  de un discount de 20% la evaluarea Fotofinder Full Body cu noul sistem Fotofinder Master. Deasemenea, in parteneriat cu renumita companie de produse de protectie solara Avene, dupa evaluarea Fotofinder, veti primi o crema cu SPF 50.

Noul Fotofinder Master, lider in dermatoscopia digitala

Dermatoscopul video de ultima generatie permite o vizualizare in profunzimea structurilor celulare ale pielii, marind leziunile de pana la 400 de ori.  Fotofinder Master identifica leziunile existente si aranjeaza imaginile de ansamblu marite conform relevantei lor. In acest mod, medicii clincii Derma Expert pot identifica leziuni suspecte de la prima vedere, inainte de a le cerceta cu dermatoscopul.

Investigarea Fotofinder anuala este un obicei sanatos

Nevul pigmentar – alunita – este o leziune mica si pigmentata pe piele. Majoritatea adultilor au intre 10 şi 40 de alunite pe corp. Aceste excrescente se localizeaza, mai ales, mai sus de talie, in zonele expuse la soare, dar pot aparea si pe scalp, sani, fese sau zona inghinala. Alunitele nu sunt echivalentul cancerului de piele, insa persoanele care au mai mult de 50 de nevi pe corp au un risc mai crescut de a dezvolta cancer de piele sau melanom.
Cum putem deosebi alunitele sanatoase de cele periculoase? Daca observati una dintre modificarile de mai jos, se impune neaparat o vizita la medicul dermatolog:

  • Culoare diferita
  • Dimensiune, forma, textura si inaltime modificate
  • Suprafata alunitei devine mai uscata sau are o crusta
  • Alunita se simte ca un mic nodul;
  • Apare senzatia de mancarime;
  • Apar sangerari sau supurari

Asadar, deprindeti acest obicei sanatos de a va investiga anual alunitele, mai ales ca pielea noastra poate fi un domeniu supus multor schimbari. Alegeti sa va expuneti la soare in orele recomandate si protejati-va pielea cu crema cu factor de protectie SPF 50, mai ales ca in ultima vreme razele UV sunt din ce in ce mai periculoase. O astfel de conduita ne protejeaza sanatatea si ne fereste de pericole!

Intreaba specialistul Derma Expert