Alina Vancea

Dr.Alina Vancea
Dermatologie - Medic Dermatolog
 • Despre Dr. Alina VanceaCu pasiune pentru sănătatea și frumusețea pielii, Dr. Alina Vancea este un dermatolog experimentat ce aduce expertiză și dedicare la fiecare pacient. Cu o abordare personalizată și atenție la detalii, Dr. Vancea oferă soluții avansate pentru diversele probleme dermatologice. Experiența sa extinsă și abordarea sa empatică o fac o prezență valoroasă în lumea dermatologiei. Descoperiți soluțiile personalizate și îngrijirea atentă pe care le oferă Dr. Alina Vancea pentru o piele sănătoasă și strălucitoare

Încă din școala generală și liceu, pasiunea pentru știința vieții m-a ghidat către Medicină, captivată fiind de Biologie și Chimie, domenii în care am obținut rezultate deosebite, participând la olimpiade și concursuri sanitare. De-a lungul timpului, mi-am dorit să aduc o schimbare pozitivă în viața oamenilor și să contribui la starea lor de bine. Alegând specialitatea Dermatologie, am găsit un domeniu care îmi permite să îmbin pasiunea pentru știință cu oportunitatea de a ajuta oamenii într-un mod tangibil. Faptul că pot contribui la sănătatea și încrederea în sine a fiecărui pacient aduce împlinire și sens profund experienței mele medicale.

Ce v-a inspirat să deveniți medic dermatolog?

Alegerea mea de a deveni medic dermatolog vine din dorința de a transforma percepțiile legate de sănătatea pielii și de a aduce un impact semnificativ în viața oamenilor, redându-le încrederea in sine și confortul în propria piele. Îmi place să văd dincolo de piele și să explorez conexiunile dintre sănătatea fizică și emoțională. Dermatologia m-a captivat prin capacitatea sa de a rezolva problemele de piele și, implicit, de a influența încrederea și starea de bine a unei persoane.

Ce vă inspiră cel mai mult în munca pe care o faceți?

În profesia mea de medic dermatolog, ceea ce mă inspiră cel mai mult este capacitatea de a oferi soluții personalizate pentru fiecare pacient. Pasiunea mea pentru această specialitate se întemeiază pe dorința de a contribui la starea de bine a oamenilor prin tratamente și îngrijiri adaptate specific nevoilor și preocupărilor individuale ale fiecărui pacient.

Care este experiența (ca medic dermatolog) de care sunteți cel mai mândră?

Mă mândresc cu fiecare moment în care reușesc să readuc starea de bine a pacienților prin intervenția și tratamentul specific al afecțiunilor dermatologice. Ceea ce-mi aduce cea mai mare satisfacție este capacitatea de a trata cu succes patologii persistente, ce au pus în dificultate pacienții și care nu au răspuns complet la tratamentele anterioare.

 • Consultații dermatologice
 • Dermatoscopie digitală
 • Excizii chirurgicale
 • Tratament cuperoză/ rozacee
 • Tratament leziuni pigmentare
 • Tratament acnee
 • Rejuvenare facială
 • Tratament vergeturi
 • Tratament cicatrici

Care sunt percepțiile greșite ale pacienților în ceea ce privește dermatologia?

Există adesea percepția greșită că bolile de piele se vindecă de la sine sau cu remedii populare, percepție care poate fi problematică. Realitatea este că unele afecțiuni dermatologice pot indica coexistenta unor afecțiuni sistemice serioase și rareori se remit spontan. Încercarea de a trata singuri problema de piele poate agrava afecțiunea și poate duce la complicații, fapt ce subliniază importanța consultului medical și a tratamentului adecvat oferit de un dermatolog.

Cum abordati diagnosticul si tratamentul afectiunilor cutanate comune, precum acnee, eczema sau psoriazis, si care sunt strategiile dvs. in gestionarea acestor conditii?

În gestionarea afecțiunilor cutanate precum acneea, eczema sau psoriazisul, abordarea mea medicală se bazează pe tratamente personalizate, adaptate fiecărui pacient. Folosesc strategii variate, de la tratamente topice adaptate severității afecțiunii, la terapii sistemice sau fototerapie în cazuri mai complexe. În paralel, promovez educarea pacienților în legătură cu nutriția sănătoasă și managementul stresului, conștientizând impactul acestora asupra sănătății pielii. Prin combinarea tratamentelor medicale și adoptarea unui stil de viață echilibrat, vizez să îmbunătățesc sănătatea pielii pe termen lung.

Care sunt sfaturile dvs. pentru pacienti in ceea ce priveste rutina de ingrijire a pielii acasa si cum pot acestia sa mentina o piele sanatoasa in mod constant?

O rutină de îngrijire la domiciliu pornește de la cunoașterea tipului de ten – fie el uscat, gras, mixt sau normal. În fiecare zi, este important să începem cu demachierea delicată și curățarea pielii, utilizand produsele specifice fiecărui tip de ten pentru a menține echilibrul natural al pielii. Protecția solară zilnică este esențială pentru a preveni daunele cauzate de radiațiile UV, indiferent de tipul de ten.

O dietă echilibrată, bogată în nutrienți și o hidratare adecvată sunt elemente-cheie pentru menținerea sănătății pielii. Alegerea și utilizarea produselor potrivite pentru tipul de ten contribuie semnificativ la menținerea unui tegument sănătos și strălucitor în mod constant, completând eforturile noastre pentru a avea o piele sănătoasă și radiantă.

 • Consultații dermatologice
 • Dermatoscopie digitală
 • Excizii chirurgicale
 • Tratament cuperoză/ rozacee
 • Tratament leziuni pigmentare
 • Tratament acnee
 • Rejuvenare facială
 • Tratament vergeturi
 • Tratament cicatrici

Ce ne puteti spune despre aparatura de ultima generatie pe care o utilizati in clinica Derma Expert?

Consider ca aparatura de ultimă generație din clinică reprezintă un avantaj considerabil în oferirea unor tratamente personalizate. Dispozitivele moderne, precum laserele și echipamentele pentru analiza afecțiunilor cutanate, facilitează diagnosticarea precisă și tratamentul eficient al diverselor probleme dermatologice. Această tehnologie de vârf permite echipei medicale să ofere cele mai inovatoare și eficiente soluții, adaptate nevoilor și cerințelor fiecărui pacient.

Care sunt tendintele pe care le vedeti in prezent in dermatologie si cum s-au schimbat acestea in ultimii 5 ani?

În prezent, observ o direcție clară către proceduri dermatologice care promovează rezultatele naturale și minimalizează reacțiile adverse. În ultimii ani, este evidentă dorința pacienților pentru efectuarea de proceduri care duc la obținerea unor rezultate naturale, de asemenea fiind mai puțin invazive, menite să ofere transformări estetice cu riscuri minime și efecte secundare reduse. Această evoluție a adus o adaptare în abordarea esteticii, încurajând proceduri care să mențină aspectul natural al feței, evitând modificările exagerate și îndreptându-se către soluții care să ofere rezultate plăcute și sigure pentru pacienți.

 Cum arata viitorul dermatologiei? Exista noi proceduri/ tehnologii sau produse la orizont?

Viitorul dermatologiei se deschide către noi orizonturi cu tehnologii și proceduri revoluționare. Vom avea probabil oportunitatea de a explora terapii de vârf, cum ar fi terapiile genice și tratamentele personalizate adaptate nevoilor specifice ale fiecărui pacient. De asemenea, ne așteptăm la inovații în domeniul inteligentei artificiale, care vor îmbunătăți diagnosticul și gestionarea afecțiunilor cutanate. Aceste progrese promit să transforme modul în care înțelegem și abordăm patologia dermatologică, deschizând drumul către soluții mai precise și mai eficiente pentru sănătatea pielii.

 • Consultații dermatologice
 • Dermatoscopie digitală
 • Excizii chirurgicale
 • Tratament cuperoză/ rozacee
 • Tratament leziuni pigmentare
 • Tratament acnee
 • Rejuvenare facială
 • Tratament vergeturi
 • Tratament cicatrici

Echipa Medicală

Dr. Lidia Zegrea

Dermatologie

Alice Sapca este medic dermatolog in cadrul clinicii Derma Expert by Elōs specializat in tumori cutanate

Dr. Alice Șapcă

Dermatologie

Dr. Dana Chielcea

Dermatologie

Dr. Alexandra Bațani

Dermatologie

Call Now Button