Dr. Andreea Stancu

Dr. Andreea Stancu
Chirurgie vasculara - Medic Specialist Chirurgie Vasculara
 • Arii de interes medical• managementul pacientului cu boala cerebrovasculara extracraniana
  • angioacces la pacientul nefropat
 • Publicatii• “ Abdominal aortic aneurysms – surgical treatment and outcomes” – prezentat la The 11th National Congress of the Romanian Society of Cardiovascular Surgery 2016
  • Endarterectomia carotidiana in tratamentul stenozei carotidiene critice simptomatice si asimptomatice - 2016
  • DM and PAD“C.C. Iliescu” Institute of Cardiovascular Diseases – 2017
 • Membru in• Societatea Romana de chirurgie vasculara
  • Societatea Romana de chirurgie Cardiovasculara
  • European Society of Vascular Surgery

Ce v-a atras sa alegeti domeniul chirurgiei vasculare si care a fost motivul pentru care ati ales aceasta specializare?

Alegerea mea pentru domeniul chirurgiei vasculare a fost sustinuta de o combinatie de fascinatie pentru sistemul vascular si dorinta de a face o diferenta semnificativa in vietile pacientilor. De-a lungul studiilor mele medicale, am experimentat profunzimea complexitatii vasculare si modul in care tulburarile vasculare pot avea un impact semnificativ asupra sanatatii generale a oamenilor.

Prin urmare, am ales chirurgia vasculara pentru ca am dorit sa imbin pasiunea pentru complexitatea medicala cu dorinta de a aduce beneficii concrete pacientilor si de a contribui la progresul continuu al medicinei.

Ce va inspira cel mai mult in munca pe care o faceti?

Cel mai mult ma inspira capacitatea de a face o diferenta semnificativa in vietile pacientilor prin interventiile chirurgicale si tratamentele pe care le ofer. Faptul ca pot contribui la imbunatatirea sanatatii si restabilirea calitatii vietii este o sursa constanta de inspiratie in munca mea.

De asemenea, ma motiveaza si provocarile complexe pe care le implica fiecare caz. Abordarea diversitatii de situatii si gasirea solutiilor adecvate pentru fiecare pacient reprezinta o sursa continua de stimulare intelectuala si profesionala. Capacitatea de a lucra cu tehnologii avansate si de a invata constant pentru a ramane la curent cu noile progrese medicale constituie, de asemenea, o sursa de inspiratie.

In esenta, inspiratia mea provine din impactul pozitiv pe care il pot aduce sanatatii si bunastarii pacientilor, iar aceasta satisfactie profunda ma alimenteaza si ma motiveaza in fiecare zi.

Care este experienta (ca medic specialist chirurgie vasculara) de care sunteti cel mai mandra?

Experienta mea de care sunt cel mai mandra in calitate de medic specialist in chirurgie vasculara este legata de un caz particular in care am reusit sa redobandim mobilitatea si sanatatea unei persoane cu probleme vasculare semnificative.

Pacienta mea avea o afectiune vasculara severa, care afecta circulatia sangelui in membrele inferioare. Prin interventia chirurgicala, am reusit sa restabilim fluxul sanguin si sa evitam complicatii grave, cum ar fi amputarea.

Este satisfacator sa contribui la imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor si sa vad impactul pozitiv pe care il pot avea interventiile chirurgicale pe care le fac. Aceasta experienta ma motiveaza continuu sa ofer cea mai buna ingrijire posibila si sa explorez modalitati inovatoare de abordare a afectiunilor vasculare.

 • Chirurgie vasculara
 • Leziuni vasculare
 • Scleroterapie
 • Consultatii chirurgie vasculara

Care sunt cele mai mari provocari cu care va confruntati in practica dvs. si cum le gestionati?

In cadrul practicii mele, una dintre cele mai mari provocari este gestionarea diversitatii cazurilor, de la cele de zi cu zi la cele extrem de complexe. Aceasta necesita abilitati extinse si adaptabilitate la situatii variate.

O alta provocare majora este comunicarea cu pacientii, in special in situatii critice sau cand este necesar sa gestionam asteptările. Imi focalizez eforturile pe o comunicare deschisa, empatica si clara, oferind informatii detaliate si raspunzand la intrebari pentru a asigura o intelegere corespunzatoare a procesului de tratament.

Prin abordarea acestor provocari cu o atitudine pozitiva si o abordare pragmatica, imi mentin concentrarea sa ofer cele mai bune ingrijiri posibile pacientilor mei.

Care sunt cele mai frecvente afectiuni vasculare cu care va confruntati in practica de zi cu zi?

In practica mea zilnica de chirurgie vasculara, intalnesc o varietate de afectiuni vasculare, iar printre cele mai frecvente se numara varicele, ateroscleroza, tromboza venoasa profunda, anevrismele arteriale, insuficienta arteriala periferica.

Acestea sunt doar cateva dintre afectiunile frecvente cu care ma confrunt si pentru care aplic metode de diagnostic si tratament avansate pentru a asigura cea mai buna ingrijire posibila pacientilor mei.

Cum va adaptati la schimbarile in tratamentele si tehnologiile din domeniul chirurgiei vasculare?

In domeniul chirurgiei vasculare, adaptabilitatea la schimbarile rapide in tratamente si tehnologii este esentiala pentru a oferi pacientilor cele mai avansate si eficiente optiuni de ingrijire. Pentru a ramane la curent cu evolutiile constante incerc sa particip la conferinte, seminarii si cursuri de formare pentru a afla cele mai recente descoperiri in chirurgia vasculara si adopt tehnologii noi si proceduri inovatoare care au dovedit eficacitatea in tratamentul afectiunilor vasculare.

De asemenea, lucrez in colaborare cu o echipa multidisciplinara formata din profesionisti medicali, primesc si ofer feedback constant cu privire la rezultatele tratamentelor si procedurilor efectuate.

Astfel, adaptabilitatea si angajamentul meu fata de educatie si inovatie asigura ca pacientii mei beneficiaza intotdeauna de cele mai bune si actuale optiuni de tratament in chirurgia vasculara.

 • Chirurgie vasculara
 • Leziuni vasculare
 • Scleroterapie
 • Consultatii chirurgie vasculara

Care a fost cea mai memorabila experienta cu un pacient?

Respectarea confidentialitatii pacientilor este o prioritate, iar experientele cu acestia sunt intotdeauna tratate cu mare sensibilitate. Cu toate acestea, pot sa impartasesc o experienta care a ilustrat puterea restauratoare a chirurgiei vasculare intr-un mod semnificativ.

Un barbat tanar a fost adus la mine cu o afectiune vasculara severa care ameninta sa ii afecteze in mod semnificativ calitatea vietii. Dupa o evaluare atenta si o serie de interventii chirurgicale specializate, am reusit sa restabilim fluxul sanguin normal si sa imbunatatim semnificativ starea sa.

Ceea ce a facut aceasta experienta memorabila a fost transformarea pe care am observat-o in acest pacient. In urma recuperarii, a fost nu doar vindecat din punct de vedere medical, ci si in ceea ce priveste increderea si optimismul sau.

Aceasta experienta m-a motivat si mai mult sa continui sa ofer ingrijiri de calitate pacientilor mei si sa explorez constant modalitati noi de a imbunatati vietile celor afectati de afectiuni vasculare.

Care este cel mai important sfat pe care il dati pacientilor dumneavoastra?

Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care le ofer pacientilor mei este sa acorde o atentie deosebita prevenirii si sanatatii generale. In contextul afectiunilor vasculare, preventia poate fi cheia unei vieti sanatoase. Le recomand pacientilor sa adopte un stil de viata sanatos, sa faca exercitii regulat si sa aiba o alimentatie echilibrata.

De asemenea, ii încurajez sa monitorizeze semnele si simptomele care ar putea indica probleme vasculare, cum ar fi durerea de picioare, umflarea sau schimbarile de culoare a pielii. In multe cazuri, identificarea timpurie a acestor simptome poate facilita interventii medicale mai eficiente.

 • Chirurgie vasculara
 • Leziuni vasculare
 • Scleroterapie
 • Consultatii chirurgie vasculara

Echipa Medicală

Dr. Ioana Pescaru

Dermatologie

Fa cunostinta!

Alice Sapca este medic dermatolog in cadrul clinicii Derma Expert by Elōs specializat in tumori cutanate

Dr. Alice Șapcă

Dermatologie

Fa cunostinta!

Dr. Lidia Zegrea

Dermatologie

Fa cunostinta!

Dr. Filis Demirgean

Dermatologie

Fa cunostinta!