Cristian Vancea

Dr.Cristian Vancea
Chirurgie Plastica - Medic Chirurg Plastician
  • Congrese medicaleChirurg plastician cu o bogata experienta, Dr. Cristian Vancea este recunoscut pentru profesionalismul cu care isi trateaza pacientii, cat si pentru rezultatele exceptionale. Si-a imbogatit practica medicala prin participarea la stagii de perfectionare, dar si prin participarea la congrese si conferinte internationale.

Ce v-a inspirat să deveniți medic în specialitatea chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă?

Dintotdeauna, mi-am dorit să activez într-un domeniu prin care să pot ușura suferința oamenilor. Am fost mereu atrasă de manifestarea esteticului în toate formele, iar prin chirurgia plastică am reușit să le îmbin pe ambele. Specialitatea mea îmi oferă posibilitatea de a trata atât probleme de natură funcțională, ce pot avea și impact emoțional major, cât și patologii care pun în pericol viața pacientului. Astfel, pot reconstrui, modela și îmbunătăți estetic corpul uman, având un impact major pozitiv asupra calității vieții pacienților.

Care sunt percepțiile greșite ale pacienților în ceea ce privește chirurgia plastică?

În general, există confuzia că specialitatea noastră se ocupă strict de înfrumusețarea și modificarea trăsăturilor umane, uitând de patologia vastă de care ne ocupăm zilnic (chirurgia mâinii, arsurile, tumorile cutanate etc.).

Al doilea aspect, care ia amploare din ce în ce mai mare în zilele noastre este legat de standardele de frumusețe în care majoritatea vrea să se încadreze. Am avut pacienți care s-au prezentat la consultație cu fotografii care aveau aplicate filtre sau cu imagini ale unor personae publice, dorindu-și să arate similar. Din fericire, suntem cu toții unici și este firesc să ne păstrăm identitatea trăsăturilor. Aceste particularități, fiind, de fapt, cele care ne pun în valoare frumusețea.

În plus, există percepția că o operație de chirurgie plastică reprezintă o intervenție foarte amplă, cu un timp de recuperare îndelungat. Însă, tehnologiile moderne ne permit să facem retușuri mici, precum blefaroplastia, care îmbunățesc estetic fără a implica anestezie generală, complicații majore sau repaos îndelungat.

  • Chirurgie plastică
  • Excizii chirurgicale
  • Excizii laser CO2RE
  • Rejuvenare faciala Morpheus 8
  • Lipoplastie Inmode Bodytite
  • Diagnosticarea caderii parului
  • Tricologie
  • Tratament alopecie
  • Reconstrucție capilară

Ce ne puteți spune despre aparatura de ultimă generație pe care o utilizați în clinica Derma Expert?

Sunt bucuroasă că am la dispoziție o varietate foarte largă de echipamente medicale moderne pe care le pot utiliza în folosul pacienților mei. Fie că este vorba de dispozitive laser, de aparate de analiză a afecțiunilor cutanate, de dispozitive medicale destinate procedurilor cosmetice, toate acestea mi-au fost de un real folos în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor cutanate pentru care pacienții s-au prezentat. Alături de echipa Derma Expert, participăm frecvent la congrese și workshopuri medicale pentru a fi în permanență la curent cu ultimele tehnologii și tratamente apărute în domeniul dermatologic și estetic, putând astfel oferi pacienților cele mai moderne și eficiente soluții pentru problemele cutanate.

Care sunt tendințele pe care le vedeți în prezent în chirurgie plastică și cum s-au schimbat acestea în ultimii 5 ani?

Aș putea spune că tehnicile mai puțin invazive sunt cele cele mai frecvent solicitate. Majoritatea pacienților își doresc eficență maximă post-tratament, cu o recuperare rapidă și cu risc minim de complicații. În prezent, pe piață sunt disponibile din ce în ce mai multe tratamente care se adresează atât femeilor, cât și bărbaților. Dorința de păstrare a tinereții și de îmbunătățire a aspectului fizic este în creștere în rândul bărbaților. Fie că apelează la tratamente antiaging, remodelare corporală sau tratamente laser pentru îndepărtarea pilozițății sau de refacerea a liniei părului, aceștia au la dispoziție tehnologi de ultimă generație.

Cum arată viitorul chirurgiei plastice? Există noi proceduri/ tehnologii sau produse la orizont?

Personal, sper că pacienții vor opta mai mult pentru prevenție, decât pentru tratarea problemelor deja instalate. Astfel, se poate menține aceea naturalețe caracteristică actorilor de la Hollywood, care reușesc să îmbătrânească frumos, păstrându-și individualitatea și farmecul.
Cu siguranță, în fiecare zi se dezvoltă produse și tehnologii noi implementate pe baza celor vechi, pentru ca pacientul să beneficieze de cele mai bune rezultate.

  • Tricologie
  • Tratament alopecie
  • Dermatoscopie digitală
  • Tratament cicatrici
  • Îndepărtarea tatuajelor
  • Leziuni pigmentare
  • Leziuni vasculare
  • Tratament cuperoză
  • Consultații dermatologice

Care este cel mai important sfat pe care îl dați tuturor pacienților dumneavoastră în ceea ce privește prevenirea căderii părului? 

Le recomand pacientilor sa apeleze la medic inca de la cele primele semne de cadere sau subtiere a parului. In cadrul unui control de specialitate medicul face investigatii amanuntite pentru a pune un diagnostic precis. Este foarte important sa se faca o examinare tricoscopica a scalpului, urmata de interpretarea analizelor de sange si chiar realizarea unor teste genetice in caz de alopecie avansata.

Pe langa un plan de tratament, medicul poate stabili si o rutina de ingrijire adecvata tipologiei de par a fiecarui pacient.

Care sunt cele mai comune cauze care conduc la căderea părului?

Cea mai comuna cauza o reprezinta mostenirea genetica, atat pentru barbate, cat si pentru femei. Aceasta are ca principala repercusiune alopecia androgenetica.

De asemenea, stresul are o mare influenta asupra scalpului, conducand la aparitia efluviului telogen. Anumite patologii dermatologice, ca lichenul plan sau dermatita seboreica, pot reprezenta cauze ale caderii parului, ce necesita tratament de specialitate.

Problemele hormonale netratate la timp, inrautatesc situatia in cazul femeilor, fiind de cele mai multe ori suprapuse peste carențele nutritive datorate regimurilor stricte, anemiei din sarcina sau aplicarii unor  produse de styling, utilizării extensiilor de par sau a diverselor tehnici de coafare. Toate acestea pot avea un impact direct asupra foliculului pilos.

Cand este indicat ca un pacient sa apeleze la implantul de păr?

Implantul de par se poate recomanda doar in urma unui consult de specialitate, si intotdeauna implica un protocol de tratament amplu. Acesta presupune nu doar indesirea zonei afectate de caderea parului, ci si conservarea celorlalti foliculil pilosi.

In clinica noastra, transplantul de par face parte din protocol de tratament 360, care are ca etapa initiala stimularea cresterii firelor de par miniaturizate si conservarea foliculilor existenti. Acest lucru se realizeaza folosind tratamente adjuvante, incepand cu solutii topice, injectare de terapie Cellenis, fire, toxina botulinica, terapie laser. Protocolul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient in parte tinand cont de varsta pacientului, predispozitia genetica si afectiunile acestuia.

  • Tricologie
  • Tratament alopecie
  • Dermatoscopie digitală
  • Tratament cicatrici
  • Îndepărtarea tatuajelor
  • Leziuni pigmentare
  • Leziuni vasculare
  • Tratament cuperoză
  • Consultații dermatologice

Echipa Medicală

Ioana Pescaru este medic dermatolog in cadrul clinicii Derma Expert by Elōs specializat in indepartarea tatuajelor

Dr. Ioana Pescaru

Dermatologie

Fa cunostinta!

Alice Sapca este medic dermatolog in cadrul clinicii Derma Expert by Elōs specializat in tumori cutanate

Dr. Alice Șapcă

Dermatologie

Fa cunostinta!

Lidia Zegrea este medic dermatolog in cadrul clinicii Derma Expert by Elōs specializat in tratarea cuperozei.

Dr. Lidia Zegrea

Dermatologie

Fa cunostinta!

Filis Demirgean este medic dermatolog in cadrul clinicii Derma Expert by Elōs specializat in rejuvenarea vaginala

Dr. Filis Demirgean

Dermatologie

Fa cunostinta!

Call Now Button