Simona Albu

Dr.Simona Albu
Ginecologie - Medic Primar Obstetrica Ginecologie
 • Congrese Medicale Conferința Natională a Medicilor Dermatologi Rezidenți (Târgu Mureș, 2018)
  Congresul Național de Medicină Anti-Aging (București, 2017)
  Congresul Anual al Asociației Medicale Romane (2015, 2017)
  Școala Dermato-Venerologică de Vară (București, 2014)
 • Cursuri

   ● Hysteroscopy Intensive Practical Course (HIP), Leuven, 2017


   ● Diagnosticul si tratamentul tulburarilor de statica pelvica in acord cu teoria integrativ, Bucuresti 2016


   ● Tehnici Minim Invazive Adresate Patologiei Ginecologice - Bucuresti, 2014

 • Specializari

   ● Doctor in stiinte medicale


   ● Premiul Asociatiei de Endocrinologie Clinica din Romania pentru lucrarea “ Endometrioza - implant atipic, al XIII-lea Congres al Asociatiei de Endocrinologie Clinica din Romania

Ce va inspirat sa deveniti medic ginecolog?

Vocatia si pasiunea pentru medicina am descoperit-o inca de pe bancile scolii, cand invatam despre partile corpului uman si cum functioneaza ele in interdependenta si armonie perfecta. Mentinerea acestui echilibru reprezinta pentru mine meseria de medic. Dupa 4 ani de liceu de profil Chimie-Biologie, am decis sa urmez Facultatea de Medicina “Carol Davila” din București, locul unde am invatat bazele medicinei si care mi-a aratat cat de vast si de complex este acest domeniu si cata munca si daruire necesita aceasta profesie.

Ce va inspira cel mai mult in munca pe care o faceti?

Ceea ce ma inspira cel mai mult in munca pe care o fac este impactul pozitiv pe care il pot avea asupra vietii pacientelor mele. Fie ca este vorba despre diagnosticarea timpurie a unei afectiuni ginecologice, ghidarea pacientelor prin sarcini sanatoase sau efectuarea unor interventii care imbunatatesc considerabil calitatea vietii, satisfactia de a vedea rezultate tangibile este de nepretuit. De asemenea, munca mea este constant provocatoare si dinamica, necesitand o actualizare continua a cunostintelor si abilitatilor, ceea ce ma mentine motivata si dedicata excelentei medicale. Fiecare zi aduce noi provocari si oportunitati de a invata si de a creste, iar acest lucru ma inspira sa dau tot ce am mai bun pentru pacientele mele.

Care este experienta (ca medic ginecolog) de care sunteti cel mai mandra?

Experienta de care sunt cea mai mandra ca medic ginecolog a fost atunci cand am reusit sa ajut o pacienta cu o istorie lunga de infertilitate sa isi indeplineasca visul de a deveni mama. Dupa mai multe tratamente esuate si ani de incercari, am colaborat indeaproape cu ea pentru a stabili un plan personalizat de tratament. In urma monitorizari atente, am reusit sa identific si sa tratez problema de baza. In cele din urma, pacienta a ramas insarcinata si a dus sarcina la termen, aducand pe lume un copil sanatos. Aceasta experienta a fost extrem de emotionanta si satisfacatoare, subliniind impactul profund pe care expertiza si dedicarea medicala il pot avea asupra vietilor pacientelor. Este un moment care imi reaminteste constant de importanta si frumusetea profesiei mele.

 • Consultatii ginecologice
 • Ecografie
 • Laparoscopie ginecologica
 • Colposcopie
 • Histeroscopie
 • Rejuvenare vaginala
 • Rejuvenare labiala

Care sunt perceptiile gresite ale pacientilor in ceea ce priveste ginecologia?

Una dintre cele mai frecvente perceptii gresite ale pacientelor in ceea ce priveste ginecologia este ca vizitele la ginecolog sunt necesare doar atunci cand apar probleme sau simptome evidente. In realitate, controalele ginecologice regulate sunt esentiale pentru prevenirea si depistarea timpurie a unor afectiuni care pot fi asimptomatice in stadiile incipiente, cum ar fi cancerul de col uterin sau bolile cu transmitere sexuala.

O alta perceptie gresita este legata de disconfortul si rusinea asociate cu examinarile ginecologice. Multe paciente evita vizitele din aceste motive, insa este important de inteles ca ginecologii sunt profesionisti bine pregatiti, care abordeaza aceste proceduri cu sensibilitate si respect, asigurand un mediu sigur si confortabil pentru pacient.

Care sunt tendintele pe care le vedeti in prezent in ginecologie si cum s-au schimbat acestea in ultimii 5 ani?

In ultimii cinci ani, am observat mai multe tendinte semnificative in ginecologie care reflecta progresele tehnologice si schimbarile in abordarile de ingrijire a sanatatii femeilor. Una dintre cele mai notabile tendinte este cresterea utilizarii tehnologiilor minim invazive. Procedurile laparoscopice si robotice au devenit din ce in ce mai frecvente, oferind pacientilor recuperari mai rapide si cu mai putine complicatii comparativ cu interventiile chirurgicale traditionale.

De asemenea, exista un accent tot mai mare pe medicina personalizata, unde tratamentele sunt adaptate specific nevoilor individuale ale pacientelor. Aceasta include utilizarea testelor genetice pentru a evalua riscul de boli precum cancerul de san sau de ovar si pentru a personaliza planurile de tratament si preventie.

 • Consultatii ginecologice
 • Ecografie
 • Laparoscopie ginecologica
 • Colposcopie
 • Histeroscopie
 • Rejuvenare vaginala
 • Rejuvenare labiala

Care este cel mai important sfat pe care il dati tuturor pacientilor dumneavoastra in ceea ce priveste ingrijirea ginecologica?

Cel mai important sfat pe care il ofer tuturor pacientelor mele in ceea ce priveste ingrijirea ginecologica este sa acorde o atentie deosebita sanatătii lor reproductive si sa adopte practici sanatoase pentru a mentine bunastarea generala a sistemului lor reproducator. Acesta include vizite regulate la medicul ginecolog, igiena intima adecvata, mentinerea unui stil de viata sanatos.

Cancerul de san poate fi prevenit din timp prin controlul senologic?

Da, controlul senologic regulat poate contribui la detectarea precoce a cancerului de san. Prin efectuarea mamografiilor periodice si a examinarilor clinice ale sanilor, medicul poate identifica eventualele modificari sau anomalii inainte ca acestea sa devina probleme mai grave. Depistarea precoce permite initierea unui tratament prompt si eficient, ceea ce poate imbunatati semnificativ prognosticul si sansele de vindecare pentru pacienta. Este important ca femeile sa urmeze recomandarile medicului lor si sa participe la controalele senologice regulate pentru sanatatea lor generala si prevenirea cancerului de san.

La ce interval de timp recomandati sa fie facute controalele ginecologice&senologice?

Controalele ginecologice si senologice sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii reproductive si prevenirea afectiunilor serioase. In general, se recomanda ca femeile sa efectueze un control ginecologic anual, incepand de la varsta de 21 de ani sau mai devreme daca sunt active sexual. Controalele senologice, inclusiv mamografiile, ar trebui sa inceapa in jurul varstei de 40 de ani si sa fie repetate la fiecare unu-doi ani, in functie de recomandarile medicului si de istoricul familial al pacientei.

 • Consultatii ginecologice
 • Ecografie
 • Laparoscopie ginecologica
 • Colposcopie
 • Histeroscopie
 • Rejuvenare vaginala
 • Rejuvenare labiala

Echipa medicală

Dr. Maria Barsevschi

Dermatologie

Dr. Filis Demirgean

Dermatologie

Dr. Dana Chielcea

Dermatologie

Dr. Ioana Pescaru

Dermatologie