Simona Albu

Dr.Simona Albu
Ginecologie - Medic Primar Obstetrica Ginecologie
  • Congrese Medicale Conferința Natională a Medicilor Dermatologi Rezidenți (Târgu Mureș, 2018)
    Congresul Național de Medicină Anti-Aging (București, 2017)
    Congresul Anual al Asociației Medicale Romane (2015, 2017)
    Școala Dermato-Venerologică de Vară (București, 2014)
  • Cursuri

      ● Hysteroscopy Intensive Practical Course (HIP), Leuven, 2017


      ● Diagnosticul si tratamentul tulburarilor de statica pelvica in acord cu teoria integrativ, Bucuresti 2016


      ● Tehnici Minim Invazive Adresate Patologiei Ginecologice - Bucuresti, 2014

  • Specializari

      ● Doctor in stiinte medicale


      ● Premiul Asociatiei de Endocrinologie Clinica din Romania pentru lucrarea “ Endometrioza - implant atipic, al XIII-lea Congres al Asociatiei de Endocrinologie Clinica din Romania

Ce v-a inspirat să deveniți medic dermatolog?

Vocația și pasiunea pentru medicină am descoperit-o încă de pe băncile școlii, când învățam despre părțile corpului uman și cum funcționează ele în interdependență și armonie perfectă. Menținerea acestui echilibru reprezintă pentru mine meseria de medic. După 4 ani de liceu de profil Chimie-Biologie, am decis să urmez Facultatea de Medicină “Carol Davila” din București, locul unde am învățat bazele medicinei și care mi-a arătat cât de vast și de complex este acest domeniu și câtă muncă și dăruire necesită această profesie.

Ce vă inspira cel mai mult în munca pe care o faceți?

Patologia pielii are și un puternic impact psihologic și emoțional asupra pacienților prin faptul că este în văzul tuturor, ceea ce aduce o încărcătură emoțională suplimentară și influențează mult calitatea vieții. Astfel, ca medic dermatolog, nu tratezi doar o boală de piele, ci tratezi omul în ansamblul său. Ideea că prin meseria pe care o exerciți poți schimba în bine viața celui de lângă tine este o inspirație suficientă care să te impulsioneze să-ți faci meseria cu pasiune și dedicație îndreptată către nevoile fiecărui pacient .

Care este experiența (ca medic dermatolog) de care sunteți cel mai mândră?

Ca dermatolog, o experiență de neuitat a fost primul diagnostic de melanom pe care l-am pus. Melanomul este cea mai agresivă formă de cancer, iar diagnosticul pus într-un stadiu incipient poate fi dificil, ușor de trecut cu vederea, însă acesta salvează viața pacientului.

  • Consultatii ginecologice
  • Ecografie
  • Laparoscopie ginecologica
  • Colposcopie
  • Histeroscopie
  • Rejuvenare vaginala
  • Rejuvenare labiala

Care sunt percepțiile greșite ale pacienților în ceea ce privește dermatologia?

Pacienții percep această specialitate în funcție de propriile experiențe pe care le-au avut cu patologia dermatologica, astfel încă părerile sunt foarte diferite. Unii o consideră o specialitate limitată strict la piele, când, frecvent, leziunile pielii sunt strâns legate de alte patologii interne, la fel cum bolile de piele pot afecta, în același timp, și alte organe, iar tratamentul este de multe ori asociat. Deasemenea, sunt multe boli sistemice grave care sunt descoperite pornind de la leziuni pe piele și care, investigate și diagnosticate corect, pot fi tratate din stadii incipiente.
Deasemenea, este de menționat că extensia leziunilor nu se corelează neapărat cu severitatea bolii. Astfel, leziuni de mici dimensiuni , nedureroase, uneori neînsemnate și trecute cu vederea de către pacient, pot reprezenta boli grave și pun viața pacientului în pericol, pe când altele, mai extinse, se tratează ușor, fără riscuri pentru pacient.

Care sunt tendințele pe care le vedeți în prezent în dermatologie și cum s-au schimbat acestea în ultimii 5 ani?

În prezent, în orice domeniu al medicinei, accentul se pune pe prevenție, astfel că metodele de diagnostic și tratament au performat de la un an la altul, iar evoluția tehnologiei s-a orientat mult în acest sens. Așadar, se dorește că bolile, inclusiv cele dermatologice, să fie depistate în stadiile timpurii și să fie tratate cât mai simplu și cu riscuri minime pentru pacient. Deasemenea, în ritmul alert al societății de astăzi, metodele de diagnostic și tratament trebuie să fie rapide, sigure și cu perioadă de recuperare minimă, iar medicina, și implicit tehnologia medicală, țin pasul cu nevoile din prezent, și, din punctul meu de vedere, o fac cu succes.

 

  • Consultatii ginecologice
  • Ecografie
  • Laparoscopie ginecologica
  • Colposcopie
  • Histeroscopie
  • Rejuvenare vaginala
  • Rejuvenare labiala

Care este cel mai important sfat pe care îl dați tuturor pacienților dumneavoastră în ceea ce privește îngrijirea pielii?

Cel mai important sfat pe care îl dau pacienților mei este că pentru orice modificare apărută pe piele să se adreseze cât mai curând medicului dermatolog pentru un consult de specialitate.

Cuperoza are renumele de a fi o afecțiune dermatologică extrem de complicată și greu de tratat. Cât de mult ajută un tratament laser?

Cuperoza reprezintă un stadiu incipient al rozaceei și este o afecțiune frecvent întâlnită, mai ales la femeile de peste 30 de ani. Se caracterizează prin înroșirea tranzitorie a obrajilor, nasului, frunții și bărbiei. Se observă mai ușor la persoanele cu tenul deschis, deși cuperoza poate afecta orice tip de ten. Cuperoza înseamnă dilatarea permanență a vaselor superficiale ale pielii, de mici dimensiuni, care pot fi agravate de stresul emoțional, consumul de alcool, alimente picante, cafea sau expunerea la temperaturi extreme.
Tratamentul laser este o metodă nouă, sigură și eficientă de tratare a cuperozei, dar și a altor leziunilor vasculare precum telangiectaziile, angioamele, steluțele vasculare sau hemagioamele. Folosește o tehnologie avansată prin care sunt distruse țintit vasele de sânge anormale, fără a afecta alte structuri ale pielii sau vasele sănătoase. Astfel, se ameliorează semnificativ roșeața de la nivelul feței în cazul cuperozei, fără riscuri, însă, pentru pacient, și previne agravarea bolii și apariția complicațiilor.

Ce recomandări sunt obligatorii de urmat după o procedură laser de tratare a leziunilor vasculare?

În general sunt recomandate mai multe ședințe pentru un rezultat complet. Se evită expunerea la soare între ședințe, cu folosirea cremelor de fotoprotecție pe zonele fotoexpuse; se evită produsele iritante sau abrazive pe zonele tratate.

  • Consultatii ginecologice
  • Ecografie
  • Laparoscopie ginecologica
  • Colposcopie
  • Histeroscopie
  • Rejuvenare vaginala
  • Rejuvenare labiala

Echipa medicală

Dr. Maria Barsevschi

Dermatologie

Dr. Filis Demirgean

Dermatologie

Dr. Dana Chielcea

Dermatologie

Dr. Ioana Pescaru

Dermatologie