
Ce este terapia LOW LEVEL LASER?
Efectele benefice ale biostimularii laser asupra celulelor umane, au fost recunoscute si adaptate practicii medicale de peste 20 de ani . Astfel, LLLT (Low Level Laser Therapy) ajunge sa fie treptat parte integranta a protocoalelor de tratament asociate anumitor conditii dermatologice, cat si a terapiilor de stopare a caderii parului, aplicabile acum si in cadrul clinicii noastre.
LLLT implica utilizarea unor lasere dioda care emit lumina cu o lungimi de unda speciale, ceea ce determina absorbtia la nivelul tesutului tinta a energiei laser, care va modula pozitiv activitatea celulara. Aceasta fotobiostimulare apare si in cazul utilizarii tehnologiei Healite, ea constand defapt in restabilirea functiei normale a celulelor si functiilor acestora. Datorita faptului ca incorporeaza lasere cu mai multe lungimi de nda, aparatul Healite poate fi folosit pentru tratarea unor multiple afectiuni: caderea parului, inflamatia, pigmentarea. Stimularea luminoasa a tesuturilor vii folosind anumite lungimi de unda determina fotoactivarea celulara, un procedeu care este nedurereros si fara riscuri.
Ce tehnologie utilizeaza Healite II
Fototerapia HEALITE II utilizeaza tehnologia LLLT pentru a transmite intr-o maniera non-invaziva, cu efect terapeutic o lumina care va activa si va regenera tesutul vizat. In functie de lungimea de unda a luminii folosite, fotobiostimularea celulara va fi diferita in functie si de nivelul la care energia va ajunge. Sistemul Healite II este compus din trei tipuri diferite de lumini care vor exercita efecte diferite de stimulare la nivel pielii, deci si diferite imbunatatiri si indicatii clinice:
- lumina infrarosie 830nm cu 590nm: este folosita in vindecarea ranilor dupa arsuri, interventii chirurgicale, traumatisme, proceduri estetice si rejuvenare cutanata. De aceea, in clinica Derma Expert, tratamentul acesta este parte integranta a terapiilor cu timp de recuperare mai mare, cum ar fi laserele CO2, grabind astfel vindecarea pielii. Aceste lungimi de unda stimuleaza cresterea parului, prin tratarea inflamatiei existente la nivelul tesutului. Lungimile acestea de unda au rol analgezic si pot fi folosite in tratarea durerilor, spasmelor musculare si articulare (artrita, artroza).
- lumina rosie 633nm se foloseste tratarea anumitor tipuri de cancere cutanate (PDT cu 5 ALA) dar si pentru rejuvenarea pielii si stimularea cresterii parului, prin imbunatatirea circulatiei sangvine in zona tratata, stimuland astfel microcirculatia.
- lumina albastra 415nm este folosita ca si tratament adjuvant in acneea activa.
Avantajele terapiei Healite II
✓ Poate fi efectuata de catre orice persoana, fara contraindicatii legate de sex, varsta, fototip, exceptie facand persoanele cu afectiuni fotosensibilizante;
✓ Nu este o procedura dureroasa
✓ Nu determina reactii adverse postprocedurale, fara timp de recuperare;
✓ Nu este costisitoare si este usor repetabila.
Care este diferenta fata de alte aparate LLLT?
Healite II foloseste o tehnologie de foto-secventiere si o matrice cu lentile optice care permit o concentrare mai buna a luminii asupra tesutului tinta. Toate acestea duc la obtinerea de rezultate mult mai bune, intr-un timp mai scurt comparativ cu alte tehnologii prezente pe piata.
Ce se poate trata cu Healite II?
Terapia cu lumina LED poate fi folosita ca un tratament de sine statator atunci cand medicul decide necesitatea si eficienta ei. Astfel aceasta poate fi indicata aproape dupa orice procedura medical-estetica – interventii chirurgicale, tratamente laser ablative, proceduri injectabile etc- pentru a accelera vindecarea si disparitia inflamatiei, a preveni cicatrizarea defectuoasa. De asemenea asigura o recuperare mai rapida dupa orice fel de traumatism.
Folosita de sine statator este o terapie cu aplicabilitate in:
– tratamentul acneei: reduce cantitatea de P. acnes, regleaza sinteza de sebum, scade inflamatia asociata;
– afectiuni inflamatorii de tipul dermatitelor care implica inflamatie cutanata;
– rejuvenarea pielii prin promovarea neocolagenogenezei si sinteza de elastina;
– tratamentul anumitor tipuri de alopecii: favorizarea circulatiei la nivelul scalpului, activarea foliculilor pilosi cu normalizarea ciclurilor de crestere.
Protocolul de tratament
Protocolul include alegerea lungimii de unda adecvate/ tipul de lumina, cat si stabilirea intensitatii energiei livrate si doza totala necesara sa faciliteze efectul benefic dorit. Toate aceste detalii sunt stabilite de catre medicul dermatolog, ca parte integranta a planului dvs. de tratament.
Durata unei sedinte de fototerapie variaza de la 10 pana la 30 min. in functie de scopul terapeutic, in cazul afectiunilor acute fiind necesare 2-3 sedinte saptamanal – in functie si de severitatea problemei de tratat.
Asociat bolilor cronice insa, asa cum se intampla in cazul afectiunilor legate de densitatea firelor de par de la nivelul scalpului, vor fi necesare un numar mai mare de sedinte de terapie cu lumina LED. In general, se indica 2 sedinte/ saptamana, separate de un interval de minim 48h, pe o perioada medie de 4-6 saptamani si posibilitatea repetarii fototerapiei la 3-4 luni distanta.
ÎNTREABĂ SPECIALISTUL DERMA EXPERT