Tratament cicatrici

Tratament pentru cicatrici de ultima generatie folosind laserul fractionat CO2RE recomandat de medicii dermatologi.

Ce sunt cicatricele?

Cicatricele apar ca urmare a procesului de vindecare după traumatisme locale fie sub forma unui proces inflamator generat de acnee, fie în urma intervențiilor chirurgicale sau în urma unui accident, arsură.

Tipuri de cicatrice

Cicatrizarea depinde de mai mulți factori, atât interni cât și externi, de la vârsta pacientului, localizarea leziunii, mecanismul generator, procedurile aplicate local, îngrijirea leziunii etc. Din acest motiv, în practica de zi cu zi întâlnim o varietate de cicatrice precum:

 • cicatrice hipotrofice – ce reprezintă o lipsă de țesut în zona respectivă, apărute cel mai frecvent după acnee
 • cicatrice hipertrofice și cicatrici cheloide – ce reprezintă un exces de țesut apărut în urma procesului de vindecare postexcizie chirurgicală sau în urma unui traumatism local
 • cicatrice retractile – sub forma unei bride care trage țesutul din jur și limitează mobilitatea, după o arsură locală, accident etc.
Cicatricele dupa cezariana sunt acele cicatrici aparute dupa realizarea interventie operatiei de cezariana.
Cicatricele aparute dupa accident reprezinta o parte naturala ce apar cand tesutul fibros inlocuieste pielea normala
Cicatricea cheloida este o cicatrice comuna ce prezinta o crestere excesiva de manunchiuri din colagen
Tratament laser pentru cicatrici postacneice. Tratament de ultima generatie recomandat de medicii dermatologi.

Care sunt cele mai eficiente metode de tratament ale cicatricelor?

Tratamentul cicatricelor recente constă în aplicarea de geluri siliconice, pomezi sau creme de cicatrizare cu acid hialuronic, zinc, peptide și aminoacizi. Acestea ajută la o vindecare mai rapidă și mai frumoasă în cazul cicatricilor recente.
Specialiștii Derma Expert folosesc în tratamentul cicatricelor mature, combinații diferite de tratamente, ce variază în funcție de tipul cicatricilor: reintervenție chirurgicală, laserterapie CO2RE Aesthetic, în combinație cu mezoterapia Fillmed, peelinguri chimice, injectarea cu acid hialuronic sau a diverselor substanțe antiinflamatoare. O nouă abordare o reprezintă injectările cu substanțe enzimatice PB Serum.

Produsele PB Serum au la bază conceptul de funcționare a enzimelor din organismul uman – Lipaza, Colagenaza și Liaza. Sunt produse în laboratoarele Proteos Biotech, din Spania, unde prin intermediul biotehnologiei, au fost create enzime de înaltă calitate și certificate, perfect compatibile. Gradul de puritate al enzimelor și structura acestora garantează rezultate extrem de bune și risc redus de reacții adverse, fiind testate in vivo si in vitro. Sinergia dintre enzimele recombinate- Lipază, Colagenaza și Liază- acționează eficient împotriva cicatricelor, indiferent de tipul lor.

Atunci când sunt injectate în cicatrice, enzimele PB Serum vor acționa direct asupra fibrelor de colagen și elastină pentru a le distruge, declanșând un proces natural de restructurare a rețelei, pentru a facilita revenirea la forma inițială, dinainte de apariția cicatricei. Astfel, cele cheloide, se vor reduce, iar pielea va deveni mai uniformă, iar în cazul celor retractile, pielea își va recăpăta mobilitatea.  Combinate cu alte proceduri disponbile în clinica Derma Expert by Elōs, precum laserul CO2 sau laserul PDL Vbeam (extrem de eficient în cazul cicatricelor survenite în urma arsurilor, întrucât le reduce aspectul roșiatic), injectările enzimatice PB Serum asigură rezultate extraordinare în cazul cicatricelor.

Cea mai eficientă metodă de tratament ce vizează atât cicatricele hipotrofice cât și pe cele hipertrofice, atât cicatricele postchirurgicale cât și pe cele postacneice este reprezentat de laserul CO2RE Syneron Candela ce are un program special dedicat cicatricelor, determinând producția de colagen și elastină, cu o calitate superioară, în țesutul țintă. În urma procesului de ablație fracționată se stimulează regenerarea și îmbunătățirea aspectului cicatricelor hipotrofice. În cazul cicatricelor hipertrofice se poate realiza eliminarea completă cu laserul a țesutului în exces, astfel determinând uniformizarea suprafeței cicatriceale, cu un timp de recuperare minim și fără risc.

Inaintea unui tratament laser CO2 impotriva cicatricilor post-acneice atrofice, de tipul boxscar sau rolling, medicul poate recurge la procedura de subcizie. Aceasta este o procedura sigura si eficienta, prin intermediul careia se va imbunatati aspectul pielii afectate de cicatrici lasate de acnee. Dupa aplicarea unei creme anestezice, medicul va utiliza un ac sau o canula pentru a rupe fibrele de colagen aparute anormal in urma raspunsului inflamator generat de acnee in tesuturile cutanate. Scopul subciziei este de a deteriora structurile fibroase care trag pielea in jos si determina aspectul denivelat si neuniform al pielii. Procedura de subcizie efectuata in clinica Derma Expert genereaza un raspuns de vindecare din partea organismului, care va produce noi fibre de colagen si, in acest mod, pielea va deveni neteda si va avea o textura imbunatatita. 

In functie de complexitatea cicatricilor, imediat dupa subcizie medicul dermatolog va putea utiliza imediat procedura cu laserul CO2.  Dupa aceasta combinatie de proceduri, pacientul va obtine rezultate excelente si o diminuare a semnificativa a cicatricilor post acneice. Numarul sedintelor variaza de la pacient la pacient, in functie de tipul cicatricilor si vechimea acestora, insa in medie se recomanda 1-3 sedinte de subcizie in combinatie cu laserul CO2. 

Cum se realizează tratamentul laser pentru cicatrice?

Tratamentul poate fi realizat în perioada neînsorită a anului pentru a evita posibila hiperpigmentare a tenului ulterior expunerii la soare. Procedura se efectuează după o perioadă de 20 de min, timp în care pacientul stă cu cremă anestezică, aplicată pe zona de interes, pentru a minimiza disconfortul din timpul tratamentului.
Procedura durează între 15-45 min, tenul devine ușor eritematos (roșu) după procedură. Primele 1-3 zile este mai edemațiat (umflat), în 3 zile se formează crustele, care se vor detașa complet în alte 5-7 zile.

 • Before-Tratament laser CO2 cicatrici
  After-Tratament laser CO2 cicatrici
  Înainte Tratament laser CO2 cicatrici După 3 ședințe
 • Before-Tratament laser CO2 cicatrici
  After-Tratament laser CO2 cicatrici
  Înainte Tratament laser CO2 cicatrici După 5 ședințe
Cea mai bună soluție împotriva cicatricelor

Laser CO2RE Aesthetic

Cicatricele reprezintă o problemă complexă pe care doar tehnologia de ultimă generație o poate rezolva.

Medici specializați în tratamentele laser

Procedură sigură și eficientă

Apelați la medici pregătiți care vă pot îndruma în a alege metoda de tratament cea mai potrivită afecțiunii dvoastră.

Îngrijirea după tratament laser împotriva cicatricelor

După procedura CO2RE, este interzisă expunerea la soare în luna următoare și se folosește cremă cu SPF50+. În prima săptămână după tratament, pacientul folosește apă termală pentru efectul calmant, cremă regeneratoare pentru grăbirea procesului de vindecare, spălături cu soluții antiseptice blânde pentru a preveni infecțiile.
Rezultatele încep să apară din prima lună după tratament. De preferat este să se realizeze un protocol de tratament ce include 3 ședințe spațiate la 6 săptămâni. Ședințele pot fi combinate și cu alte proceduri adjuvante ce stimulează regenerarea colagenului de o calitate superioară, precum mezoterapia Filorga, Cellenis sau enzimele.
Deoarece la finalul celor 3 ședințe, procesul de vindecare și regenerare nu încetează, maximul terapeutic va apărea la 6 luni după finalizarea tratamentului.

Programează-te

Consultă medicul specialist al clinicii Derma Expert

Rezultate excelente

Tratează și cele mai profunde iregularități ale pielii.

Laser fracționat

Tratament precis – control al intensității și ablație profundă.

TESTIMONIALELE PACIENȚILOR

Cicatrice post-acneice
Acneea din perioada pubertății a făcut ravagii pe tenul meu. După ce mai bine de 2 ani m-am luptat cu pustulele și comedoanele, au rămas acele găurele în obraji, atât de greu de mascat cu machiaj. La clinica Derma Expert, mi-a fost recomandat laserul CO2RE și pot spune că după doar o ședință rezultatele sunt absolut uimitoare.
Iris-Maria CondurachePacient
Cicatrice în urma unei intervenții chirurgicale
Mai încercasem în trecut o ședință de radiofrecvență și nu am fost atât de încântată. Dr Dana Jugrăvescu mi-a explicat cum acționează procedura cu laserul CO2RE și de ce este cea mai eficientă împotriva cicatricelor. La o lună după prima ședință, m-am convins cu adevărat cât de eficient este acest laser.
Lorelei ApetreiPacient
Cicatrice învechită
Sunt o persoană tare temătoare de durere, însă, totodată mi-am dorit foarte mult să elimin o cicatrice de pe umăr, pe care o aveam din copilărie. Aplicarea anesteziei la fiecare sesiune a făcut procedura destul de comodă, iar procedura a fost foarte rapidă de fiecare dată. Am făcut 4 ședințe și zona umărului arată foarte bine, sunt tare mulțumită.
Mariana ChivuPacient

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Îngrijirea greșită a tenului acneic poate duce la apariția cicatricelor?
Ce creme pot folosi pentru a reduce cicatricele chirurgicale?
Cum îmi pot da seama de felul în care se va cicatriza pielea mea, în cazul unei intervenții chirurgicale?

ÎNTREABĂ SPECIALISTUL DERMA EXPERT
  Call Now Button