Pedichiura medicala

Afectiunile unghiilor picioarelor si ale talpilor sunt foarte des intalnite si se pot manifesta atat estetic (unghii ingalbenite de onicomicoza, veruci, calcaie crapate, unghii ingrosate – hipertrofie si piele ingrosata – hiperkeratoza), cat si prin disconfortul pe care il pot provoca (unghii incarnate, calusuri, colturi infectate si inflamate). Aceste afectiuni nu se pot trata acasa si nici prin pedichiura clasica la salon, ci este necesara un tip de pedichiura realizata cu instrumente si solutii speciale de catre un profesionist. Acest tip de pedichiura poarta numele de pedichiura medicala si se recomanda pacientilor care se confrunta cu diferite probleme dermatologice la nivelul unghiilor si picioarelor.

In clinica Derma Expert, pedichiura medicala este recomandata pacientilor care se confrunta cu onicomicoza mai ales inainte de sesiunile de terapie laser, intrucat in timpul pedichiurii patul unghial va fi subtiat si impulsurile laser vor penetra mai bine in interiorul unghiilor impotriva fungilor si dermatofitilor care le afecteaza si, prin caldura mare generata, vor fi distrusi.

Asadar, pedichiura medicala este un tratament suport in protocolul dermatologic impotriva onicomicozei, prin intermediul careia pot fi tratate si alte afectiuni dermatologice, precum verucile, bataturile, unghiile incarcanate, precum si corectarea unghiilor tratate incorect anterior prin pedichiura clasica.

Ce este pedichiura medicala?

Pedichiura medicala reprezinta procedura prin care diferitele afectiuni ale unghiilor si pielii pot fi tratate si ameliorate, prin utilizarea unor echipamente speciale alaturi de instrumentar medical si solutii speciale. Cea mai des intalnita problema la nivelul unghiilor este micoza, care se manifesta prin ingalbenirea si ingrosarea sau distorsionarea unghiei, dar si fenomenul de unghii incarcanate, adica acele unghii care cresc in peretele pielii ce inconjoara unghia si creeaza un disconfort major in timpul activitatilor zilnice.

Desi este denumita pedichiura medicala, aceasta procedura din cadrul clinicii Derma Expert nu trebuie sa va duca cu gandul la ceva dureros si complicat, chiar daca sunt utilizata instrumente medicale precum bisturiul sau pensa. Ba din contra, scopul procedurii este de a trata toate probleme unghiilor intr-o maniera sigura si confortabila pentru pacienti si depunem toate eforturile de a face procedura cat mai placuta. In plus, tratamentul se desfasoara intr-un cabinet in care este doar pacientul si specialistul, astfel ca intimitatea este respectata.

De ce este diferita pedichiura medicala de pedichiura clasica?

Desi ambele variante de pedichiurii se adreseaza picioarelor si unghiilor, exista diferente majore incepand de la instrumentarul folosit, profunzimea la care se lucreaza si solutiile utilizate in timpul procedurii. Focusul pedichiurii clasice este unul mai mult estetic si se adreseaza pacientilor care nu se confrunta cu afectiuni, si consta in scurtarea unghiilor si colorarea lor, in timp ce cel al pedichiurii medicale este unul functional. In cadrul pedichiurii medicale se intervine asupra colturilor cu instrumente medicale sterile si, de asemenea, se poate recurge la diferite dispozitive medicale de corectarea unghiilor afectate, astfel incat unghia sa nu mai patrunda in piele si sa creasca sanatoasa. Ar fi de mentionat si faptul ca pedichiura medicala se desfasoara intr-un cabinet medical, in intimitate, astfel incat pacientii care se confrunta cu un aspect neplacut al unghiilor, cauzat in mare parte de onicomicoza, si se simt jenati de acest lucru, nu vor fi nevoiti sa se expuna ca intr-un salon. La final, pacientilor nu li se va aplica oja pe unghii, ci seruri hidratante si antimicotice, astfel incat unghiile sa fie hidratate si protejate.

Cum functioneaza pedichiura medicala?

Pedichiura medicala implica utilizarea unei freze speciale, cu diferiti aplicatori care se pot adapta formei si structurii unghiei. Aceste freze actionate mecanic si ghidate de catre expertul clinicii Derma Expert in pedichiura medicala vor indepartea excesul de tesuturi de la suprafata unghiei cauzat de onicomicoza si, de asemenea, vor indeparta cuticulele. In mod normal, in cadrul pedichiurii clasice, nu ar trebui intervenit invaziv la nivelul colturilor, insa acest lucru se intampla adesea in detrimentul pacientilor, care pot avea complicatii la nivelul colturilor. Un expert in pedichiura medicala va sti cum sa intervina la nivelul colturilor dureroase, sa le elimine dar sa le si previna. Pedichiura medicala nu se rezuma doar la indepartarea unghiei/pielii ingrosate sau a colturilor dureroase, ci cuprinde si corectarea unghiilor prin aplicarea anumitor sisteme speciale de corectare care se aplica pe unghie si sunt menite sa protejeze si sa previna incarnarea colturilor.

Care sunt efectele pedichiurii medicale?

Pedichiura medicala actioneaza atat asupra unghiilor, cat si asupra pielii talpilor si degetelor. Asupra unghiilor, va ameliora aspectul ingalbenit si denivelat generat de onicomicoza, curantandu-le in profunzime, va elimina si corecta colturile unghiilor incarnate fara durere. Totodata, va indeparta hiperkeratoza de la nivelul degetelor si calcaielor, va elimina bataturile si verucile. De asemenea, solutiile profesionale utilizate in timpul procedurii  si cele recomandate pacientilor pentru ingrijirea acasa vor contribui la reducerea afectiunilor si vor proteja piciorul de reaparitia afectiunilor.

Pedichiura medicala este recomandata adesea in tratarea piciorului diabetic pentru pacientii care se confrunta cu aceasta boala si care le afecteaza si unghiile.

Procedura non-chirurgicala

Tratament sigur

Poate fi folosita pentru a trata anumite afectiuni ale unghiilor, precum unghii ingalbenite d eonicomicoza, veruci, unghii ingrosate sau incarnate, colturi infectate si inflamate.

Tratament sigur

Rezultate eficiente

Rezultatele pedichiurii medicale sunt vizibile chiar la finalul procedurii si vor continua sa se observe prin cresterea mai sanatoasa a unghiilor si impiedicarea formarii colturilor.

Ce efecte secundare are pedichiura medicala?

In functie de cat de avansate sunt afectiunile si cat de mult trebuie intervenit asupra unghiilor, pacientii pot resimti un disconfort in timpul procedurii si, uneori, dupa ce s-a realizat pedichiura medicala. Mai ales, in cazul eliminarii colturilor care au generat inflamatia degetului.

In cat timp sunt vizibile rezultatele?

Rezultatele pedichiurii medicale sunt vizibile chiar la finalul procedurii si vor continua sa se observe prin cresterea mai sanatoasa a unghiilor si impiedicarea formarii colturilor. Un mare beneficiu il aduce pedichiura medicala in protocolul cu laser Nd:Yag impotriva onicomicozei, deoarece se va indeparta hipertrofia unghiei si laserul o va penetra mai usor.

Pacientul va reveni la un control peste 7-10 zile, cand se pot evacua prin incizie eventuali trombi formati pe zona tratata si apoi la 30 zile pentru evaluarea rezultatelor.

De cate sedinte este nevoie pentru a vedea rezultatele?

Un pacient care se confrunta cu onicomicoza si unghii incarnate, pedichiura medicala este un tratament care se desfasoara pe o perioada mai lunga de timp, cel putin pana este eliminata onicomicoza si unghiile vor creste corect. Asadar, este necesar sa va prezentati periodic, astfel incat sa va bucurati de cele mai bune rezultate:

  • Imbunatatirea sanatatii si aspectului pielii si unghiilor
  • Reducerea riscului de unghii incarnate/infectii
  • Piele super fina
  • Reducerea durerii de la calusuri si bataturi

Programeaza-te

Consulta medicul specialist al clinicii Derma Expert

Minim-invaziv

Procedura necesita curatarea profesionala a unghiilor.

Putin dureros

Procedura necesita un timp scurt de tratament si este putin dureroasa.

Testimonialele pacientilor

Pedichiura medicala
Am incercat pentru prima data pedichiura medicala la Derma Expert si sunt extrem de impresionata! Personalul a fost atat de profesionist si a facut totul pentru a ma simti confortabil. Acum ma simt usurata si ma bucur de unghii sanatoase.
Ana MarcuPacient
Pedichiura medicala
Dupa multi ani de probleme cu unghiile si pielea picioarelor, am descoperit clinica Derma Expert. Pedichiura medicala a fost o revelatie! Personalul a fost foarte bine informat si atent la nevoile mele. Tratamentul nu numai ca a imbunatatit sanatatea picioarelor mele, dar a fost si o experienta placuta. Recomand cu incredere!
Ion PopescuPacient
Pedichiura medicala
Am aflat despre beneficiile pedichiurii medicale si am decis sa incerc la clinica Derma Expert. Este incredibil cat de mult poate face o pedichiura profesionala pentru sanatatea picioarelor tale! Ei au tratat problemele unghiilor mele si mi-au oferit sfaturi valoroase pentru ingrijirea continua. Mulțumesc!
Elena DiaconuPacient

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cui ii este recomandata pedichiura medicala?
Care sunt semnele ca ai nevoie de o pedichiura medicala?
Ce asteptari pot avea pacientii de la o sedinta de pedichiura medicala?
De cate sedinte de pedichiura medicala este nevoie pentru a avea unghiile sanatoase?

ÎNTREABĂ SPECIALISTUL DERMA EXPERT
    Call Now Button