Testul genetic Trichotest

Ce este Trichotest?

TrichoTest reprezinta un test genetic inovator care permite medicilor sa prescrie tratamente personalizate impotriva caderii parului pentru pacientii care sufera de alopecie. Acest lucru reprezinta un progres enorm in tratarea corecta a alopeciei, intrucat pacientii primesc un protocol specific care sa asigure tratarea cu succes a caderii parului, in functie de bagajul genetic cu care s-au nascut. Clinica Derma Expert by Elōs este una dintre putinele clinici din Romania unde gasiti analiza TrichoTest, alaturi de analiza scalpului Tricholab, o alta metoda eficienta de depistare a cauzei caderii parului. Prin cele doua analize disponibile reprezentam un centru complet in diagnosticarea si tratarea eficienta a alopeciei.

Caderea parului afecteaza, deopotriva, femeile si barbatii, avand un impact major asupra calitatii vietii. Poate fi cauzata de mai multi factori, atata interni, cat si externi: schimbarile hormonale, nivelul de testosteron, carente de vitamine, inflamatia, circulatia sanguina deficitara, stresul, etc. Pentru a fi tratata corect, este extrem de important sa identificam cauza alopeciei, iar daca pana acum medicii recomandau analize de sange pentru a depista eventuale carente de vitamine sau dezechilibre hormonale, in prezent, pot recomanda TrichoTest, o analiza extrem de precisa care indica motivul intern, genetic, pentru care parul poate cadea. Deasemenea, printr-un algoritm patentat, TrichoTest identifica cea mai buna forma de tratament, cu substantele care vor trata punctual caderea parului.

Genetica sta la baza analizei TrichoTest

Pentru a intelege mai exact cum functioneaza TrichoTest, este necesar sa facem un mic preambul in tainele geneticii. Genomul uman este compus din 23 de perechi de cromozomi, ce contin intre 20.000 si 25.000 de gene. O mutatie genetica este o variatie unica de ADN, care poate indica riscul aparitiei unei boli. Poliformismul uninucleotidic (SNP) reprezinta cel mai frecvent tip de variatie de ADN regasit la oameni, iar analiza acestuia poate ajuta la prezicerea riscului de dezvoltare a unor boli si a reactiei unui pacient la o anumita medicamentatie. Un numar de 48 de variatii genetice sunt legate de dezvoltarea alopeciei, iar acestea vor face obiectul analizei TrichoTest. Acest lucru va facilita intelegerea caracteristicilor metabolismului unui individ, care declanseaza aparitia alopeciei.

Cum se realizeaza TrichoTest?

Pe cat de complex pare TrichoTest, pe atat de facil este de prelevat. Practic, se recolteaza o mostra de saliva din cavitatea bucala, ce contine ADN-ul pacientului, fara absolut niciun disconfort pentru acesta. Odata cu aceasta proba, pacientului i se va face si o anamneza privind medicamentatia urmata, istoricul medical, obiceiurile alimentare si istoricul afectiunilor din familie. Proba va fi trimisa unui laborator specializat in astfel de analize, unde medici cercetatori vor analiza 3 poliformisme in 16 SNP-uri, avand ca rezultat 48 de variatii genetice- cele mai relevante pentru personalizarea tratamentului alopeciei.

Beneficiile analizei TrichoTest

  • Non-invaziv, nedureros si rapid: TrichoTest se recolteaza foarte usor si rapid, iar analiza este gata in maximum 30 de zile.
  • Analiza genetica integrala: Exista 48 de variatii genetice asociate alopeciei, iar in cadrul analizei sunt analizate 13 gene.
  • Tehnologie de ultima generatie: Testarea genetica a ADN-ului se face prin tehnologia microarray-urilor.  Acestea sunt teste in miniatura ale fragmentelor de gene atasate lamelor de sticla. Prezentarea a mii de fragmente de gene intr-un singur test permite detectarea modificarilor expresiei genelor intr-o fractiune semnificativa din totalitatea genomului.
  • Protocol personalizat de tratament: TrichoTest ofera, totodata, sugestii legate de substantele care pot fi recomandate in tratamentul alopeciei, indiferent de tipul acesteia. Astfel, aceste substante se pot adauga in cocktailul de mezoterapie Fillmed din clinica Derma Expert by Elōs (ex: biotina, cafeina, dexpanthenol, etc), care poate fi realizat alternativ cu terapia Cellenis. In acest mod, este asigurata o rata mare de succes al planului de tratament, iar rezultatele vor deveni vizibile rapid.
  • Rezultate de inalta precizie: Analiza TrichoTest ofera o precizie de 99.9% si se realizeaza o data in viata, nefiind necesara repetarea ulterioara a acestuia.

Categoriile de tratament analizate cu TrichoTest

Variatiile genetice analizate prin intermediul TrichoTest sunt asociate cu 7 categorii diferite de optiuni de tratament:

Metabolismul prostaglandinelor

Acestea sunt substante derivate din acizi grasi esentiali si sunt prezente in majoritatea tesuturilor din organism, deci si in radacina firelor de par. Au rol important in diverse procese fiziologice si patologice (reglarea hormonala, agregarea trombocitelor, functionarea sistemului nervos, etc.)

Inflamatia

Responsabila de declansarea alopeciei areate, inflamatia pielii scalpului, barbii sau sprancenelor trebuie tratata corespunzator.

Efectul androgenic

Alopecia androgenetica este cea mai comuna forma de cadere a parului si reprezinta 95% din totalul cazurilor de alopecii. Conform studiilor de specialitate, caderea parului cauzata de alopecia androgenetica afecteaza aproximativ 50% din barbatii cu varsta de peste 50 de ani, aproximativ 13% din femeile aflate inainte de menopauza si circa 37% din femeile aflate la menopauza.

Vasodilatare si circulatia sanguina.

Sangele este cel care asigura hranirea si cresterea firelor de par, prin transportarea nutrientilor la radacina foliculilor. O circulatie sanguina deficitara va determina caderea parului.

Sinteza de colagen

Colagenul este componenta structurala de baza a firelor par. O sinteza redusa a colagenului declanseaza si pierderea firelor.

Metabolismul factorului de crestere de tip insulinic

Factorul de crestere de tip insulinic (IGF) este unul dintre factorii de crestere necesari dezvoltarii normale a organismului, fiind implicati in proliferarea si functia a tuturor celulelor, tesuturilor si organelor, si implicit a parului.

Caror pacienti li se recomanda TrichoTest?

Tuturor pacientilor care se confrunta cu caderea parului, iar analizele pe care le-au realizat pana acum, nu au indicat vreo problema interna. Pacientilor care doresc sa urmeze un tratament impotriva caderii parului si au nevoie de un diagnostic corect pentru demararea unui protocol de proceduri pentru scalp.

In cadrul clinicii Derma Expert, analiza TrichoTest este constituita din doua consultatii. Vizita initiala, in care pacientul are parte de o consultatie si prelevarea probei de saliva pentru testul genetic, urmand ca la un interval de aproximativ 30 de zile, sa revina pentru interpretarea rezultatului si recomandarea  protocolului de tratament potrivit.

Programeaza-te

Consulta medicul specialist al clinicii Derma Expert.

Trichotest

Test genetic bazat pe tehnologia micro-array ADN de ultima generatie.

Solutii personalizate

Sunt generate de un algoritm patentat.

Testimonialele pacientilor

A fost foarte interesant sa fac o astfel de testare si sa aflu exact cauza genetica a caderii parului si ceea ce ii lipseste organismului meu. Pe baza acestuia, medicul meu mi-a recomandat tratamentul potrivit din clinica, respectiv Cellenis, precum si ce produse trebuie sa folosesc acasa.
Liana PredaPacient
Am facut o gramada de analize de sange si biopsii care nu au indicat nimic in neregula cu parul meu. Am aflat de aceasta noua analiza TrichoTest si am vrut neaparat sa o fac. Medicul mi-a explicat ce se intampla in bagajul meu genetic si am primit tratamentul potrivit.
George StancuPacient
Este excelent ca un astfel de test este disponibil si in tara noastra. Ma confrunt cu caderea parului de foarte mult timp si am citit de testul acesta si de medicii buni de la clinica Derma Expert in materie de probleme cu alopecia. Urmez tratamentele recomandate si deja vad imbunatatiri.
Mihail TudorachePacient

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cum decurge o programare pentru Trichotest?
Ce eficienta are TrichoTest?
Cat de relevant este TrichoTest pentru pacienti?

ÎNTREABĂ SPECIALISTUL DERMA EXPERT
    Call Now Button