Tricoscopie

Analiza Fotofinder Tricholab pentru identificarea problemelor la nivelul scalpului in clinica Derma Expert by Elōs

Ce este TrichoLab?

TrichoLab este o analiză a scalpului realizată cu dermatoscopul digital Fotofinder, folosind funcția tricologie pentru a diagnostica afecțiunea de fond ce poate determina căderea părului și o analiză extinsă ce cuantifică numărul de fire în stadiul de creștere, numărul de fire în stadiu terminal, numărul foliculilor piloși cu 1,2,3 unități foliculare, grosimea medie a firelor de păr, ajutând în acest fel medicul specialist Derma Expert să aleagă cea mai eficientă metodă de tratament pentru tipul de alopecie de care suferă pacientul.

Căror pacienți le este recomandat TrichoLab?

Este foarte importantă această analiză locală deoarece împreună cu analizele de sânge ce se pot efectua pentru problemele scalpului, ajută la stabilirea diagnosticului corect a afecțiunii de fond și la stabilirea schemei terapeutice eficiente. Pentru inițierea unui tratament corect este nevoie de un diagnostic corect iar din acest motiv TrichoLab este o analiză indispensabilă înaintea oricărei proceduri ce vizează scalpul.

În cadrul clinicii Derma Expert, înaintea efectuării analizei locale se realizează o consultație dermatologică, cu o anamneză amănunțită pentru stabilirea factorilor declanșatori și precipitanți și pentru recomandarea analizelor de sânge ce ar putea fi efectuate în acest scop.

Cum se desfășoară analiza TrichoLab?

Analiza TrichoLab presupune fotografierea dermatoscopică a zonelor cheie ale scalpului pentru stabilirea unui diagnostic corect, cu zoom 20x și zoom 70x pentru o vizualizare cât mai precisă. Procedura este nedureroasă, nu necesită o pregătire specială în prealabil, scalpul trebuie să fie proaspăt spălat, iar timpul necesar este de 15 minute.

Fotografiile obținute sunt trimise departamentului de Tricologie Fotofinder Germania, unde sunt analizate de un grup de specialiști în afecțiunile părului, rezultatele finale fiind obținute în 7 zile. Pe lângă tricograma amănunțită, pacientul primește și un diagnostic, astfel tratamentul putând fi inițiat.

Ședința de follow-up se efectuează la finalul schemei de tratament pentru a cuantifica beneficiile aduse de tratamentul efectuat. Procedura decurge în același fel ca cea anterioară, primindu-se un raport detaliat ce urmărește aceași parametrii și putând compara valorile anterioare cu cele prezente.

În cadrul clinicii Derma Expert, fiecare consultație TrichoLab este compusă din două vizite la clinică: consultația inițială realizată de către medicul specialist Derma Expert, în cadrul căreia este realizată și fotografierea scalpului, stabilindu-se și un diagnostic inițial, bazat pe anamneza realizată. În termen de 7 zile se programează cea de-a două vizită în clinică, în cadrul căreia pacientul primește raportul TrichoLab, diagnosticul final, precum și un plan de tratament detaliat.

Fotofinder TrichoLab

Cel mai nou standard în tricologie

Toți parametrii fundamentali ai creșterii și căderii părului sunt calculați automat cu o înaltă precizie.

Tehnologie modernă

Analiză rapidă și nedureroasă

Spre deosebire de tricograma tradițională, este o procedură rapidă, fără durere și fără epilare.

Fotofinder TrichoLab calculează rata anagen-telogen, densitatea și numărul firelor de păr, a vellusului și a părului terminal.

Programează-te

Consultă medicul specialist al clinicii Derma Expert

Rapoarte precise

Calcularea imediată a densității părului

Modul automat

Documentarea și cuantificarea pierderii de păr se face digital

TESTIMONIALELE PACIENȚILOR

Mă așteptam la o analiză dureroasă atunci când mi-a fost recomandat TrichoLab, chiar nu știam în ce constă. Însă, dna Dr. Ioana Pescaru m-a asigurat că nu voi simți niciun disconfort. Am fost uimită să văd cum arată scalpul meu și firele de păr
Dorina StratulatPacient
Începusem să îmi fac griji din pricina părului care îmi cădea excesiv și nu știam din ce cauză. Cu analiza TrichoLAB făcută la Derma Expert, am descoperit carențele firelor mele de păr și am început ședințele de mezoterapie recomandate de către medic.
Elena ConstantinPacient
Această analiză mi-a descoperit cauza căderii părului și mi-a indicat, totodată, rata de succes a tratamentelor realizate în clinică. Față de acum 3 luni, zonele scalpului afectate de alopecie sunt populate de noi foliculi. Recomand clinica Derma Expert și echipa sa de medici profesioniști.
Marian AtanasePacient

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cum trebuie să se pregătească pacientul înainte de o astfel de analiză?
Cât de precisă este analiza TrichoLab?
Cu ce se deosebește față de alte analize ale scalpului existente pe piață?
Odată cu raportul final, pacientul primește și recomandări de tratamente?

ÎNTREABĂ SPECIALISTUL DERMA EXPERT