Tratament mezoterapie

mezoterapie pentru prevenirea caderii parului

Factori care duc la căderea părului

Căderea părului este influențată de o serie de factori externi (fizici, chimici), dar mai ales interni care țin de persoană, fiind o problemă des întâlnită în populația generală. Poate exista atât o predispoziție genetică (alopecia androgenetică), cât și o serie de dereglări hormonale (exces de hormoni androgeni, afecțiuni tiroidiene), deficite nutriționale (anemie feriprivă, carențe vitaminice sau de minerale), alterări ale circulației sangvine de la nivelul scalpului, factori psihologici sau stări consumative, febrile. În plus, boli specifice inflamatorii sau infecțioase ale scalpului sau anumite boli autoimune pot duce la căderea părului, la fel ca și administrarea anumitor substanțe medicamentoase, chimioterapice.

Metode de prevenție

Pentru a preveni căderea părului, scalpul trebuie să fie unul sănătos. Astfel folosirea produselor de îngrijire potrivite, tratarea afecțiunilor asociate ale scalpului, cât și evitarea factorilor stresori (traumatizarea termică, tracțiunea, hiperseboreea, dieta dezechilibrată etc.) sunt cele mai eficiente metode de prevenție. Se poate avea în vedere și suplimentarea aportului de vitamine și minerale necesare unei bune funcționări a foliculului pilos, mai ales în perioda iernii sau asociat evenimentelor stresante.

Tratament impotriva caderii parului la barbati. Clinica Derma Expert by Elōs foloseste produsele profesionale Filorga
Tratament impotriva caderii parului folosind produsele Filorga, recomandate de specialistii Derma Expert by Elōs.
Tratament impotriva caderi parului la femei. Clinica Derma Expert by Elōs foloseste produsele profesionale Filorga

Metode eficiente de tratament

Una dintre cele mai eficiente proceduri pentru stoparea căderii părului, disponibilă și în cadrul clinicii Derma Expert, o reprezintă mezoterapia. Procedura de mezoterapie a scalpului se efectuează pentru stimularea regenerării foliculilor piloși, cât și cu scopul prelungirii duratei de creștere și de activare a foliculilor existenți deja. În funcție de patologia subdiacentă se recomandă folosirea anumitor cocktail-uri de mezoterapie, trebuind bineînțeles să se aibă în vedere și afecțiunile asociate ale pacientului. În cadrul acestui tratament se injectează un cocktail de nutrienți necesari funcționării normale a foliculului pilos (minerale, aminoacizi, vitamine specifice, acizi nucleici și coenzime), cât și substanțe cu efect vasodilatator pentru stimularea circulației și oxigenării locale și cu efect antinflamator local.

Protocol de lucru

Mezoterapia este o procedură minim-invazivă care presupune administrarea directă a substanțelor medicamentoase (vasodilatatoare, vitamine, aminoacizi, minerale etc.) la nivelul zonelor afectate prin injectare intradermică, cu scopul stimulării oxigenării locale și a foliculior piloși existenți, promovării apariției de noi fire, cât și pentru stoparea anumitor procese care determină pierderea firelor de păr.
În cadrul terapiei medicii Derma Expert aleg folosirea unui cocktail special Fillmed NCTF 135, alături de alte substanțe active (biotină, dexpathenol, pentoxifilin, minoxidil etc.). Microinjecțiile se efectuează cu un ac fin, la distanță de 1-2 cm, pe toată suprafața scalpului sau țintit pe zonele de interes, cu masarea ulterioară a scalpului.
Numărul ședințelor și frecvența cu care acestea se realizează sunt stabilite de către medicul dermatolog, în funcție de diagnosticul asociat și de răspunsul pacientului la tratament, în medie fiind recomandate 5-10 ședințe, spațiate la două săptămâni-o lună, dar și ședințe de întreținere.

Fillmed NCTF 135

``Cocktail`` de vitamine

Conține peste 53 de vitamine, peptide, aminoacizi și minerale, folosite pentru a reda densitatea și vitalitatea părului.

Stopează căderea părului!

Rezultate excelente și de durată

Microinjectările introduc la rădăcina firului de păr nutrienți esențiali pentru o creștere sănătoasă și densă.

Pregătirea pentru tratament

În primul rând, procedura de mezoterapie trebuie efectuată după un consult dermatologic amănunțit pentru a se putea depista cauza căderii părului (deficite, afecțiuni dermatologice sau sistemice) și pentru a se stabili clar indicația de tratament. În cadrul clinicii Derma Expert, consultația de diagnosticare a afecțiunilor scalpului poartă numele de Tricho Lab. Aceasta presupune o metodă foarte avansată prin care foliculii piloși sunt fotografiați dermatoscopic, softul urmând să facă o clasificare foarte amănunțită a numărului de foliculi sănătoși, activi, în fază anagenă, în comparație cu numărul celor afectați, astfel încât diagnosticarea să fie cea mai precisă. Părul trebuie să fie proaspăt spălat, fără să existe modificări inflamatorii locale ale scalpului pentru ca procedura de mezoterapie să poate fi efectuată.

  • Before-Mezoterapie
    After-Mezoterapie
    Înainte Mezoterapie După

Indicații post-tratament

După procedură, scalpul poate fi mai sensibil în următoarea zi, însă de cele mai multe ori disconfortul resimțit dispare rapid, la fel ca și eritemul local postprocedural. Pacientul trebuie să știe că, în primele zile după procedură, se contraindică spălarea, vopsirea părului, cât și sauna sau activitățile fizice intense. Produsele de hairstyling pot fi folosite după cel puțin două zile de la efectuarea procedurii, pentru a nu stimula reactivitatea scalpului.

Programează-te

Consultă medicul specialist al clinicii Derma Expert

Tratament sigur

Mezoterapia este o procedură minim-invazivă și non-chirugicală

Rapid și eficient

O ședință de tratament durează aprox. 30 min

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cât durează rezultatele?
Alimentația poate preveni căderea părului?
Este adevărat că spălarea prea frecventă a părului poate duce la apariția unor afecțiuni ale scalpului?
Există șampoane care pot stopa căderea părului?
Este adevărat că raderea părului poate duce la îndesirea acestuia?

ÎNTREABĂ SPECIALISTUL DERMA EXPERT
    Call Now Button