Dermatoscopie computerizata Fotofinder

Dermatoscopie computerizate a alunitelor cu ajutorul dermatoscopului Fotofinder in clinica Derma Expert by Elos

Ce este dermatoscopia digitală și la ce ajută ea?

Pentru a cuantifica și compara corect posibilele modificări evolutive ale nevilor (alunițelor) sau pentru a depista noi leziuni cutanate (nevi, carcinoame cutanate, melanoame), medicii dermatologi dispun de o tehnologie nouă care permite stocarea imaginilor fiecărei leziuni în parte, creându-se astfel o cartografiere completă a întregii suprafețe a pielii corpului. Această metodă rapidă de urmărire a nevilor și de diagnosticare precoce a cancerului cutanat poartă numele de dermatoscopie digitală FotoFinder, fiind metoda cea mai perfomanta de screening în cazul leziunilor cutanate.

Ce este Fotofinder ATMB și de ce să alegi o consultație dermatoscopică de acest fel?

FotoFinder ATMB este un sistem de ultimă generație cu ajutorul căruia se poate realiza fotografierea sistematică a întregii suprafețe a corpului, în doar câteva minute, cu identificarea tuturor alunițelor, realizându-se astfel o mapare precisă și rapidă (hartă corporală), însoțită și de imagini dermatoscopice țintite. Toate imaginile sunt stocate digital, într-o bază de date sigură, pentru a putea fi comparate și descoperite modificări la o reevaluare a pacientului.
Sistemul FotoFinder are capacitatea de detecție a celor mai mici modificări, în aceleași condiții tehnice. Pe lângă cartografierea digitală, aparatul efectuează și o analiză dermatoscopică performantă a fiecărei leziuni suspecte, cu acordarea unui scor de risc, care în paralel cu analiza efectuată de medicul dermatolog, orientează alegerea tratamentului ulterior.

Cum se desfășoară consultația Fotofinder ATMB?

După o discuție prealabilă cu medicul dermatolog, prin care se urmărește încadrarea pacientului într-o categorie de risc sau nu (în funcție fototip cutanat (tipul pielii), istoricul medical, istoric de nevi displazici), motivul prezentării, oferirea detaliilor despre procedură și consiliere, se efectuează harta corporală a leziunilor.
Pacientul este plasat în poziții prestabilite care vor permite fotografierea sistematică, cu ajutorul unei camere video full HD, a întregii suprafețe corporale și stocarea automată în baza de date a pacientului a imaginilor. Într-o etapă următoare, după scanarea nevilor existenți, se vor plasa markeri digitali pentru nevii de interes și vor fi înregistrate imaginile dermatoscopice propriu-zise cu un dispozitiv special-dermatoscop. Tehnic, se efectuează prin aplicarea pe piele a dermatoscopului care mărește de zeci de ori leziunea de interes, medicul având posibilitatea să interpreteze în detaliu structura leziunii analizate (vascularizație, pigmentație, structuri specifice). Întregul raport al evaluării FotoFinder ATBM (imagini clinice, dermatoscopice) este transmis pacientului în format PDF, astfel încât orice alt medic poate evalua și de la distanță nevii, pacientul beneficiind și de o a doua opinie, dacă este cazul.

ABC-ul în depistarea melanomului

O examinare proprie a pielii este folositoare pentru a identifica tumorile suspecte care pot fi maligne sau leziunile proliferative care se pot transforma în leziuni maligne (nevi displazici). Adulții ar trebui să-și autoexamineze pielea în căutarea oricărei leziuni anormale a pielii sau a oricărei modificări legate de simetria, culoarea, forma și dimensiunea unei leziuni preexistente, urmând regula ABCDE:

  •  A = asimetria – un nev normal trebuie să fie simetric;
  •  B = borders – marginile trebuie să fie clare, regulate, nu șterse sau neregulate;
  •  C = culoarea trebuie să fie uniformă, fără policromism;
  •  D = diametrul unei leziuni benigne este deobicei mai mic de 6 mm;
  •  E = evolutivitatea – schimbarea dimensiunilor, formei sau culorii unui nev, într-un timp scurt .

Programează-te

Consultă medicul specialist al clinicii Derma Expert

Află că ești bine!

Depistează cancerul de piele în stadiu incipient

Fotofinder ATBM

Standardul de excelență în dermatoscopia digitală

Cum se desfășoară o ședință de reevaluare Fotofinder ATBM, în funcție de recomandarea medicului specialist Derma Expert?

La reevaluare, pacientul este poziționat în aceleași poziții standardizate, repetându-se întregul proces de fotografiere panoramică al corpului. Ulterior, sistemul FotoFinder BodyScan compară automat imaginile noi cu cele din baza de date și identifică leziuni noi sau modificări apărute la nivelul celor vechi, oferind prin examinarea dermatoscopică, elemente relevante care, clinic, ar putea fi trecute cu vederea.

TESTIMONIALELE PACIENȚILOR

Total Body Mapping
În ultimul timp, am devenit din ce în ce mai conștientă de pericolul pe care îl prezintă alunițele. Așa că am vrut să mă asigur că este totul în regulă cu pielea mea. Evaluarea cu aparatul Fotofinder a fost rapidă, comodă și, totodată, liniștitoare.
Ana PascuPacient
Dermatoscopie digitală
După câteva zile petrecute la malul mării, am observat o schimbare de culoare la o aluniță de pe abdomen. Inițial, nu am acordat importantă, însă la presiunea celor apropiați, am programat o consultație la medicul dermatolog. Evaluarea Fotofinder a scos la iveală o problemă foarte gravă, iar recomandarea a fost excizarea imediată. Acum, totul este în regulă și sunt foarte recunoscătoare întregii echipe Derma Expert.
Mirela AndroniePacient
Total Body Mapping
În familia mea, există cazuri de cancer de piele, așa că periodic trebuie să îmi fac o consultație pentru a fi sigur că nu moștenesc această boală. Urmez cu strictețe recomandările medicului dermatolog și de două ori pe an revin pentru evaluarea Fotofinder .
Robert DragomirPacient

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Ce este melanomul malign?
Care sunt factorii de risc?
Cum putem preveni cancerul de piele?
Care sunt simptome provocate de melanom?
Ce tratament se recomandă în cazul melanomului?

ÎNTREABĂ SPECIALISTUL DERMA EXPERT