Tratament implant de păr

clinica implant de par bucuresti

Cauzele căderii părului

Pierderea părului (alopecia) are o rată de ocurență crescută în rândul bărbaților, în special atunci când aceștia înaintează în vârstă. Deși, la prima vedere pare o problemă specifică bărbaților, 40% dintre pacienții care se confruntă cu căderea părului sunt femei, deci un procent destul de mare. În timp ce unii pacienți se confruntă doar cu subțierea firului de păr, alții se confruntă cu pierderi masive ale firelor și chiar cu regiuni mari complet lipsite de păr, fenomen întâlnit mai ales în cazul bărbaților. Pierderea părului și chelia afectează proiecția unui persoane în societate și stima de sine. O procedură care rezolvă definitiv această problemă este implantul de păr, o procedură sigură și definitivă, care în clinica Derma Expert by Elōs se realizează cu aparatul de ultimă generație Smart Graft. Acest aparat performant permite implantul de păr și pentru alte zone, precum sprâncenele sau barba.

Cele mai frecvente cauze ale căderii părului sunt:

 • Stresul. Unul dintre cei mai mari inamici ai părului este stresul. În perioadele tensionate, se secretă în cantități mai mari hormonul cortizol, care afectează ciclul normal de creștere al părului.
 • Medicamentele. O anumită medicamentație (anticoagulante, antihipertensive, vitamina A în doză mare, antidepresive, anticoncepționale, steroizi anabolizanți) afectează creșterea părului și calitatea acestuia.
 • Dietele. Curele de slăbire, sărace în nutrienți conduc la căderea părului. Cand organismul este privat de vitamine și proteine, rădăcina firului de păr devine vulnerabilă și cade într-un procent destul de mare.
 • Moștenirea genetică. Dacă în familia pacientului există astfel de cazuri, este posibil ca alopecia să fie transmisă pe linie genetică.

Metode eficiente de tratament pentru căderea părului

Mezoterapia

Eficientă pentru căderea moderată a părului pentru că se infuzează un cocktail puternic de substanțe care fortifiază rădăcina firului de păr. În clinica Derma Expert, procedura este realizată cu produsul de mezoterapie ce aparține brandului Filorga, care asigură un aport puternic de vitamine.

Terapia Cellenis

Recomandată în cazurile de alopecie androgenetică și aerată. Injectarea cu propria plasmă îmbogățită cu agenți de creștere stimulează creșterea unor noi fire de păr și regenerarea părului.

Implantul de păr

Implantul de păr FUE-Folicular Unit Extraction (extragerea de unități foliculare) : metoda cea mai sigură pentru a acoperi complet și sigur zonele total lipsite de păr.

Ce este SmartGraft și cum funcționează?

Smart Graft este cel mai avansat dispozitiv automat de implant si restaurare a părului, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, care acționează minim invaziv. În momentul de față, clinica Derma Expert by Elōs deține singurul astfel de aparat de implant de par, ceea ce constituie o premieră la nivel național. Având în portofoliu sistemul Smart Graft, clinica Derma Expert by Elōs rivalizează în momentul de față cu clinici din Turcia, Israel sau Statele Unite. Sistemul Smart Graft asigură o rată de succes a implantului de păr de peste 95%, pentru că are o metodă unică de colectare și păstrare a grefelor de păr care le crește rata de supraviețurie, în timp ce în cazul altor sisteme utilizate în alte țări, rata de supraviețuire a grefelor de păr scade la 50%.

Aparatul Smart Graft a fost conceput de o echipă de chirurgici, cercătători medicali și ingineri și se bazează pe  tehnica FUE – Folicular Unit Extraction (extragerea de unități foliculare). Aceasta este o tehnică minimum invazivă, care permite recoltarea foliculilor individuali din partea din spate a capului (zona donatoare) fără bisturiu sau cusături, fără a provoca cicatrice, ca în cazul unui transplant de păr. Practic, se utilizează un dispozitiv special care acționează mecanic pentru extragerea foliculilor rând pe rând. În zonele din care s-au extras foliculii, rămân mici leziuni, care se vor vindeca foarte rapid și nu vor fi vizibile. Deci, recuperarea este rapidă și nu necesită spitalizare.

Foliculii extrași vor fi grupați în grefe de păr, care mai apoi vor fi transplantate în zonele lipsite de păr. Tehnica FUE a mai fost folosită și în cadrul altor aparate pentru transplant de păr, însă Smart Graft se diferențiează de alte aparate existe pe piață la momentul actual pentru că permite recoltarea grefelor de păr mai eficient, într-un timp mai scurt și păstrează automat grefele umede și integre până la implantarea în zona care necesită popularea cu foliculi de păr. Este extrem de important ca specialistul care face un transplant de păr să fie bine pregătit, de aceea vă puteți pune toată încrederea în medicii clinicii Derma Expert, care au beneficiat de training specializat și au lucrat alături de specialiștii care au conceput aparatul Smart Graft.

De ce să optați pentru SmartGraft atunci cand vă doriți un implant de păr?

 • Implantul de păr cu aparatul Smart Graft este minimum invaziv. Asta nu înseamnă că nu implică durere, doar că recuperarea este mai rapidă și nu presupune repaosul cotidian prelungit.
 • Tehnica inovativă de recoltarea firelor de păr. Acest lucru permite rapiditatea procedurii și timp redus petrecut în clinică.
 • Potrivit oricărui tip de păr. Smart Graft poate fi recomandat femeilor și bărbaților, indiferent de tipul de păr.
 • Mai multe opțiuni de transplant. Smart Graft rezolvă problema lipsei de păr și în alte zone, înafară de scalp, precum sprâncene sau barbă.

Minim-invaziv

recuperare rapidă

Orice zonă

pentru orice tip de păr

Revoluționar

95% rata de succes

Cum decurge un implant de păr SmartGraft?

Înainte de a planifica procedura de implant de păr SmartGraft, pacienții clinicii Derma Expert au parte de o consultație inițială, în care medicul le oferă explicații pe larg referitoare la pregătirea pre-procedură, desfășurarea intervenției și ceea ce se întâmplă după procedură. Pacienții sunt sfătuiți să fie însoțiți la plecare sau să apeleze la apropiați pentru a-i transporta acasă, doar dacă se apelează la sedative în timpul intervenției. Nu este necesară spitalizarea după implant.
Iată cum decurge procedura de implant de păr SmartGraft:

 • Pacientului i se poate administra un sedativ ușor, care îl va ajuta să se relaxeze înainte de procedură.
 • Zona de unde vor fi extrase firele de păr pentru grefele de implant va fi rasă. Dacă aveți părul lung și nu doriți o tunsoare scurtă, pot fi rase regiuni foarte mici, astfel încât să fie acoperite de restul părului. Zona donatoare poate fi oricare zonă a corpului care prezintă pilozitate.
 • Regiunea scalpului în care urmează să fie implantat părul va fi dezinfectată și va fi aplicat un anestezic local pentru amorțirea zonei. În timp ce scalpul este anesteziat, medicul va folosi dispozitivul SmartGraft pentru a îndepărta ușor grefele din zona donatoare a scalpului prin tehnica FUE. SmartGraft permite medicului să colecteze, să sorteze, să numere și să stocheze imediat fiecare grefă într-un mediu cu temperatură controlată înainte de implantare. Acest lucru permite supraviețuirea grefei și îmbunătățește capacitatea firelor de a se dezvolta în noua zonă a scalpului, de până la 100%.
 • După ce toate grefele de păr au fost colectate, locul de implantare este pregătit și se aplică anestezic local. Medicul va crea cu atenție și în mod strategic incizii minuscule pentru grefele care urmează să fie implantate. Această parte a procedurii este foarte importantă deoarece unghiul, densitatea și plasarea fiecărei grefe va determina rezultatul final al procedurii. În mod cert, este dezirabil un look natural, conform cu fizionomia pacientului.

În majoritatea cazurilor, implantul de păr SmartGraft poate dura 5 sau mai multe ore, dacă vorbim de implant de păr pentru scalp, și mai puțin dacă vorbim de implant de păr în alte zone precum sprâncene sau barbă. Sângerarea este minimă, iar riscul de infecții este exclus.

Ce se întâmplă după procedura de implant de păr SmartGraft?

 • Pacientul poate experimenta un disconfort în zona de unde au fost extrase firele, dar și în cea în care au fost implantate, însă nu va dura mai mult de câteva zile, astfel că vă puteți relua activitățile uzuale în scurt timp (job, sală, diverse hobbyuri, etc.)
 • Părul nou transplantat va crește natural în mai multe faze. În primele câteva săptămâni, părul va prinde rădăcină și apoi va începe să cadă. Acest lucru este perfect normal și nu trebuie să vă alarmați. Veți vedea părul nou în aproximativ trei luni de la procedura de implant, urmat de o îmbunătățire notabilă în șase luni și o creștere completă de la 9 până la 12 luni.
 • Before-Implant par
  After-Implant par
  Înainte Implant par După
 • Before-Implant sprancene
  After-Implant sprancene
  Înainte Implant sprancene După

Pentru pacienții care și-au pierdut complet părul în anumite zone al capului, implantul de păr cu sistemul Smart Graft este cu adevărat o soluție salvatoare pentru recuperarea părului, dar și a încrederii de sine. Rezultatele sunt permanente, naturale și, mai ales, 100% garantate de către echipa de specialiști Derma Expert.

Programează-te

Consultă medicul specialist al clinicii Derma Expert

Tehnică inovativă

Procedură rapidă și timp redus petrecut în clinică

Rezultat natural

Părul crește natural și complet într-o perioadă cuprinsă între 9 luni și un an

TESTIMONIALELE PACIENȚILOR

Implant de păr
Îmi doream implantul de păr de mai bine de 5 ani, însă nu aveam curajul să plec într-o altă țară pentru asta. Am descoperit că la clinica Derma Expert găsesc aparatul Smart Graft, despre care am citit numai opinii pozitive, așa că m-am programat foarte încrezător. Rezultatul este unul spectaculos și sunt extrem de mulțumit.
Adrian Enăchescu, 53 de aniPacient
Implant de păr
În urma unei perioade extrem de dificile din viața mea, podoaba capilară a avut foarte mult de suferit și am chelit efectiv. Am încercat tot felul de tratamente locale, însă fără rezultat. Îmi doream un rezultat rapid, așa că implantul de păr a fost cea mai bună opțiune. Durere redusă, echipă de medici senzațională și un look nou, care mi-a redat încrederea.
Vladimir Stroie, 42 de aniPacient
Implant de sprâncene
Întotdeauna am fost frustrată de sprâncenele mele. Subțiri, fără formă, astfel că nu puteam ieși niciodată din casă fără să le machiez. Nu am vrut sa apelez la tatuaj, știam că în timp se va duce, așa că am fost tot mai atrasă de ideea de a-mi face implant de păr pentru sprâncene. Mi-am recoltat fire de păr din cap, iar acum mă bucur din plin de sprâncene bogate, frumos conturate.
Ioana Sălăvăstru, 33 de aniPacient

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Vor rămâne cicatrici după intervenție?
Cum e perioada de recuperare?
Mai sunt recomandate alte proceduri în complentarea implantului de păr?
Ce reguli trebuie respectate după un implant de păr?

ÎNTREABĂ SPECIALISTUL DERMA EXPERT
  Call Now Button