Maria Dinu

Dr.Maria Dinu
Chirurgie Plastica - Medic Chirurg-Plastician
 • Despre Dr. Maria Dinu Medic specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirugie reconstructiva , membra a ACPR (Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania), a GMC (General Medical Council UK) si a BIG registration (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg, Olanda.
  A terminat Facultatea de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Bucuresti, urmand rezidențiatul în specialitatea Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă in cadrul Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică Reconstructivă și Arsuri din București. S-a specializat in strainatate urmand stagii de microchirurgie dar si de medicina estetica in cadrul: Academie Ziekenhuis Maastricht, Olanda, sub îndrumarea Prof. van der Hulst, Universitair Ziekenhuis, Leuven, sub îndrumarea prof Boeck; Akademikliniken, Stockholm, sub îndrumarea Prof. Per Heden.
  După terminarea rezidentiatului ocupa prin concurs postul de medic specialist la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Carol Davila”, Bucuresti. Din pasiune si din dorinta de perfectionare, participa în mod frecvent la cursuri de perfecționare, congrese de profil, stagii și întâlniri internaționale, fiind la current cu ultimele noutăți în domeniul chirugiei plastice. În ceea ce priveste chirurgia plastica, o caracterizeaza procedurile care imbunatatesc aspectul fara a modifica fizionomia si farmecul fiecarei persoane in parte.

Pentru mine, Chirurgia plastică reprezintă cea mai frumoasă ramură din medicină. Am știut dintotdeauna ca vreau să fiu medic, dar după ce am intrat prima oră într-o sală de operații, am știut ca vreau să fiu chirurg.  De mică am avut o inclinatie pentru estetica și frumos, pictând și participând la tot felul de expoziții. Astfel în facultate, alegerea a fost firească, chirurgia plastică reprezintand cea mai bună metodă de o le îmbina pe amândouă. 

Prin chirurgia plastică poți schimba vieți iar măiestria constă în a nu-și da nimeni seama ca a intervenit un medic, rezultatul natural fiind cel care primează.

Ce v-a inspirat să deveniți medic în specialitatea chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă?

Dintotdeauna, mi-am dorit să activez într-un domeniu prin care să pot ușura suferința oamenilor. Am fost mereu atrasă de manifestarea esteticului în toate formele, iar prin chirurgia plastică am reușit să le îmbin pe ambele. Specialitatea mea îmi oferă posibilitatea de a trata atât probleme de natură funcțională, ce pot avea și impact emoțional major, cât și patologii care pun în pericol viața pacientului. Astfel, pot reconstrui, modela și îmbunătăți estetic corpul uman, având un impact major pozitiv asupra calității vieții pacienților.

Care este experiența (ca medic chirurg plastician) de care sunteți cel mai mândră?

Pasiunea pentru profesia pe care o practic este cea care ma motivează zi de zi și mă determină constant să mă perfecționez în diferite subspecialitati, cum ar fi chirurgia reconstructivă a sânului și chirurgia estetică. Cea mai mare satisfacție o oferă scoaterea la lumină a frumuseții interioare care uneori se poate ascunde sub un complex fizic. Pot spune ca in fiecare zi, privirea din ochii pacienților mei este cea mai mare satisfacție pe care o pot primi. 

Care sunt percepțiile greșite ale pacienților în ceea ce privește chirurgia plastică?

În general, există confuzia că specialitatea noastră se ocupă strict de înfrumusețarea și modificarea trăsăturilor umane, uitând de patologia vastă de care ne ocupăm zilnic (chirurgia mâinii, arsurile, tumorile cutanate etc.).

Al doilea aspect, care ia amploare din ce în ce mai mare în zilele noastre este legat de standardele de frumusețe în care majoritatea vrea să se încadreze. Am avut pacienți care s-au prezentat la consultație cu fotografii care aveau aplicate filtre sau cu imagini ale unor personae publice, dorindu-și să arate similar. Din fericire, suntem cu toții unici și este firesc să ne păstrăm identitatea trăsăturilor. Aceste particularități, fiind, de fapt, cele care ne pun în valoare frumusețea.

În plus, există percepția că o operație de chirurgie plastică reprezintă o intervenție foarte amplă, cu un timp de recuperare îndelungat. Însă, tehnologiile moderne ne permit să facem retușuri mici, precum blefaroplastia, care îmbunățesc estetic fără a implica anestezie generală, complicații majore sau repaos îndelungat.

 • Chirurgie plastică
 • Blefaroplastie chirurgicala
 • Blefaroplastie laser CO2RE
 • Excizii chirugicale
 • Lipoplastie Inmode Bodytite
 • Rejuvenare faciala Morpheus 8
 • Rejuvenare faciala laser CO2RE

Ce ne puteți spune despre aparatura de ultimă generație pe care o utilizați în clinica Derma Expert?

Sunt bucuroasă că am la dispoziție o varietate foarte largă de echipamente medicale moderne pe care le pot utiliza în folosul pacienților mei. Fie că este vorba de dispozitive laser, de aparate de analiză a afecțiunilor cutanate, de dispozitive medicale destinate procedurilor cosmetice, toate acestea mi-au fost de un real folos în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor cutanate pentru care pacienții s-au prezentat. Alături de echipa Derma Expert, participăm frecvent la congrese și workshopuri medicale pentru a fi în permanență la curent cu ultimele tehnologii și tratamente apărute în domeniul dermatologic și estetic, putând astfel oferi pacienților cele mai moderne și eficiente soluții pentru problemele cutanate.

Care sunt tendințele pe care le vedeți în prezent în chirurgie plastică și cum s-au schimbat acestea în ultimii 5 ani?

Aș putea spune că tehnicile mai puțin invazive sunt cele cele mai frecvent solicitate. Majoritatea pacienților își doresc eficență maximă post-tratament, cu o recuperare rapidă și cu risc minim de complicații. În prezent, pe piață sunt disponibile din ce în ce mai multe tratamente care se adresează atât femeilor, cât și bărbaților. Dorința de păstrare a tinereții și de îmbunătățire a aspectului fizic este în creștere în rândul bărbaților. Fie că apelează la tratamente antiaging, remodelare corporală sau tratamente laser pentru îndepărtarea pilozițății sau de refacerea a liniei părului, aceștia au la dispoziție tehnologi de ultimă generație.

Cum arată viitorul chirurgiei plastice? Există noi proceduri/ tehnologii sau produse la orizont?

Personal, sper că pacienții vor opta mai mult pentru prevenție, decât pentru tratarea problemelor deja instalate. Astfel, se poate menține aceea naturalețe caracteristică actorilor de la Hollywood, care reușesc să îmbătrânească frumos, păstrându-și individualitatea și farmecul.
Cu siguranță, în fiecare zi se dezvoltă produse și tehnologii noi implementate pe baza celor vechi, pentru ca pacientul să beneficieze de cele mai bune rezultate.

 • Chirurgie plastică
 • Blefaroplastie chirurgicala
 • Blefaroplastie laser CO2RE
 • Excizii chirugicale
 • Lipoplastie Inmode Bodytite
 • Rejuvenare faciala Morpheus 8
 • Rejuvenare faciala laser CO2RE

Care sunt pașii implicați în procesul de consultare și planificare a intervențiilor chirurgicale?

In primul rând cea mai importanta este consultația. In urma acesteia se discuta și se stabilesc toate dorințele și așteptările pacientei, aspectele medicale și se face un plan de tratament. Apoi, dacă este cazul, se recomandă analize de laborator si investigații complementare (ecografie) după acestea, se stabilește data intervenției.

Cum gestionați așteptările pacienților în ceea ce privesșe rezultatele intervențiilor chirurgicale și care este rolul comunicării în atingerea acestor așteptări?
Cea mai importanta este relația medic-pacient care trebuie sa se bazeze întotdeauna pe încredere din ambele părți. Încrederea se dobândește prin sinceritate și prin comunicare clară și eficientă. De aceea este foarte important consultul preoperator unde se pun bazele acestei relații și astfel, ne asigurăm ca așteptările pacienților vor fi întrunite.

Aveți vreun caz sau o poveste care v-a marcat în mod deosebit?
Au fost multe cazuri care m-au marcat și continua să mă impresioneze zi de zi prin prisma diversității chirurgiei plastice care conține atât chirurgia estetică, dar și chirurgia reconstructivă. Dacă ar fi să aleg, cel mai impresionat este cand o pacienta îți trimite o poză purtând sutien după ani de zile în care a folosit o proteză externă.

 • Chirurgie plastică
 • Blefaroplastie chirurgicala
 • Blefaroplastie laser CO2RE
 • Excizii chirugicale
 • Lipoplastie Inmode Bodytite
 • Rejuvenare faciala Morpheus 8
 • Rejuvenare faciala laser CO2RE

Echipa Medicală

Dr. Ioana Pescaru

Dermatologie

Fa cunostinta!

Dr. Alina Vancea

Dermatologie

Fa cunostinta!

Dr. Lidia Zegrea

Dermatologie

Fa cunostinta!

Dr. Filis Demirgean

Dermatologie

Fa cunostinta!

Call Now Button