Tratament xantelasme cu laser

Excizarea xantelasmelor se poate realiza cu ajutorul laserului CO2 in cadrul clinicii Derma Expert by Elōs.

Ce sunt xantelasmele?

Xantelasmele sunt pete sau plăci moi, galben-portocalii, asimptomatice, localizate frecvent la nivelul pleoapelor superioare și inferioare. Xantelasmele sunt formate din depozite de grăsime, în dermul superficial, care cresc lent de-a lungul mai multor luni sau ani. Afectează persoanele de peste 50 de ani, dar pot apărea și la adulții tineri sau copii.

Cauzele apariției xantelasmelor

În majoritatea cazurilor reprezintă o manifestare clinică izolată, fără legătură cu creșterea grăsimilor în sânge. Medicii specialiști ai clinicii Derma Expert recomandă, totuși, dozarea colesterolului plasmatic, mai ales în cazul copiilor și al persoanelor tinere, deoarece se pot asocia cu hipercolesterolemia familială.

Care sunt cele mai eficiente metode în tratarea xantelasmelor?

Tratamentul optim este cel chirurgical, prin excizie sau distrucție prin vaporizare, folosind laserul CO2 . Clinica Derma Expert folosește ca metodă de tratament unul dintre cele mai noi și performante lasere ablative – CO2RE fracționat, produs de Syneron Candela. Acesta folosește o undă laser focusată și realizează, cu maximă precizie și în deplină siguranță pentru pacient, excizia leziunilor cutanate. Datorită tehnologiei de ultimă generație folosită de laserul CO2RE, timpul de vindecare este minim și este evitată apariția cicatricelor.

În ce constă tratamentul?

După curățarea și dezinfectarea zonei cutanate ce urmează să fie tratată, se aplică anestezia locală, pentru a diminua disconfortul pacientului. Se realizează excizia completă sau parțială a xantelasmelor, în funcție de extensia lor. Ședința durează în medie 20-30 de minute, este bine tolerată de pacient, cu disconfort minim în timpul procedurii și fără riscuri de reacții adverse. Pot fi necesare mai multe ședințe în cazul formelor extinse de xantelasme, la interval de 3-4 săptămâni.

Pregătirea pentru tratament

Cu toate că nu este necesară o pregătire specială înaintea realizării tratamentului de excizie a xantelasmelor, medicii dermatologi Derma Expert recomandă evitarea expunerii la soare.

Indicații post tratament

Post-intervenție, este necesară o perioadă de recuperare de aproximativ 7-10 zile, timp în care este importantă igiena locală cu soluții antiseptice și aplicarea de creme emoliente și cicatrizante, până la vindecarea completă a pielii. Se recomandă fotoprotecție pentru a evita apariția hiperpigmentărilor postinflamatorii.

Programează-te

Consultă medicul specialist al clinicii Derma Expert

Rezultate eficiente

Fără efecte secundare și fără cicatrici vizibile pe pleoape

Laser CO2

Leziunile sunt îndepărtate cu succes, având un grad scăzut de recidivă

TESTIMONIALELE PACIENȚILOR

Intervenția laser împotriva xantelasmelor mi s-a părut foarte rapidă, iar anestezia aplicată înainte m-a făcut să nu simt nimic. Pielea din jurul ochilor s-a refăcut destul de rapid și mă bucur tare mult că am scăpat de ele!”
Ana DimoftePacient
Am vizitat clinica Derma Expert, fiindcă xantelasmele mă deranjau destul de tare și știam că aici există un laser eficient, cu rezultate foarte bune. Dr. Dana Jugrăvescu a fost foarte amabilă și atentă cu mine pe tot parcursul tratamentului.
Liliana CamburuPacient
Inițial, aceste formațiuni au apărut ca niște mici puncte albe, iar cu trecerea timpului, s-au mărit considerabil. La recomandarea doamnei Dr. Lidia Zegrea, am făcut și un set de analize care au descoperit un colesterol mărit și, pe lângă eliminarea xantelasmelor, mi-a fost recomandat și o dietă săracă în grăsimi.”
Grigore MicleaPacient

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Este obligatorie îndepărtarea xantelasmelor?
Odată îndepărtate, xantelasmele pot recidiva?
Poate fi prevenită apariția unei astfel de afecțiuni dermatologice?
Ce riscuri implică ruperea accidentală a unei astfel de formațiuni?