Tratament acnee laser

Tratament modern impotriva acneei folosind tehnologii noi cu laser testate de medicii dermatologi.

Ce este acneea?

Acneea este o afecțiune cutanată caracterizată prin inflamație la nivelul glandelor sebacee. Este una dintre cele mai frecvente boli dermatologice și apare în special în adolescență, dar poate apărea și în copilărie sau la adultul tânăr. Este mai frecventă la bărbați, care de regulă fac forme mai severe. Acneea poate avea un puternic impact asupra calității vieții și din punct de vedere psiho-emoțional.

Acneea se manifestă prin apariția de comedoane, papule inflamatorii și pustule, iar în formele severe se pot forma noduli și chisturi care se vindecă, de regulă, cu cicatrice. Aceste leziuni se localizează pe ariile cutanate bogate în glande sebacee, precum fața, spatele și toracele anterior.

Acum, cu ajutorul tehnicilor de estetica medicala de ultima generatie, acneea poate fi tratata mult mai usor, cu rezultate mult mai rapide si mai usor de mentinut pe termen lung. Mai jos, veti descoperi toate informatiile despre acnee si despre ce tratamente va oferim la Clinica de Dermatologie Dermaexpert.

Factori declanșatori ai acneei

Nu se cunoaște cauza principală de apariție a acneei, dar au fost incriminați mai mulți factori:

 • Producția crescută de sebum la nivelul glandelor sebacee este o cauză importantă de declanșare a acneei, influențată de acțiunea crescută a hormonilor sexuali masculini;
 • Tulburarea de cheratinizare duce la formarea unui dop folicular care împiedică drenajul normal al sebumului la suprafața pielii, acesta se acumulează în glanda destinsă, peretele acesteia se rupe și varsă sebumul și bacteriile în derm, unde produc inflamație. Deși, aceasta nu este o boală infecțioasă, flora microbiană normală se multiplică exagerat și contribuie la agravarea leziunilor de acnee;
 • Cercetările au arătat că există și o componenta genetică în declanșarea acneei. S-a observat că se moștenesc numărul și activitatea glandelor sebacee, alterarea cheratinizării și inflamația, astfel, dacă ambii părinți au acnee, probabilitatea ca și copiii să facă acnee este foarte mare, în proporție de 50 %, în special leziuni severe de acnee.
 • Există o multitudine de factori care influențează acneea: 70 % din femei au declarat o agravare a acneei în perioada premenstruală; deasemenea, transpirația și stresul emoțional exacerbează leziunile de acnee.

Tipuri de acnee

 • În funcție de leziunile care predomină, acneea se clasifică în acnee comedoniană, papulo-pustuloasă și nodulo-chistică (conglobată) – cea mai severă;
 • Din punct de vedere al severității, acneea poate fi ușoară, moderată și severă;
 • În funcție de vârsta la care debutează, avem acneea neonatală, acneea infantilă (debutează după 4 săptămâni de viață), acneea copilăriei (cu debut după vârstă de 2 ani), acneea juvenilă (cea mai frecventă, cu debut la pubertate), și acneea adultului.
Tratament eficient impotriva acneei folosind peelingul chimic prin exfolierea epidermica sau dermica
Tratament laser impotriva acneei juvenile. Noua tehnologie laser VBeam permite tratarea oricarui tip de acnee
Tratament impotriva acneei folosind peelingul chimic. Produse dermatologice profesionale din gama Filorga
Tratament laser impotriva acneei. Noua tehnologie laser VBeam permite tratarea oricarui tip de acnee

Care sunt cele mai eficiente metode de tratament ale acneei?

Tratamentul acneei este complex și individualizat, în funcție de forma clinică, extindere, vechimea și vârsta pacientului, iar rezultatele sunt diferite, în funcție de factorii hormonali, genetici sau constituționali, de aceea medicii Derma Expert recomandă întotdeauna o consultație realizată de un medic dermatolog, înainte de a alege forma de tratament adecvată.
Tratamentul curativ este topic și/sau sistemic, în funcție de severitatea bolii.

 • Before-Tratament acnee
  After-Tratament acnee
  Înainte Tratament acnee După

Tratamentul cu peeling chimic

Una dintre opțiunile cele mai eficente de tratament al acneei este reprezentată de peelingul chimic. Acesta realizează exfoliere epidermică și, uneori, dermică și are ca rezultat îmbunătățirea texturii pielii, micșorarea aspectului porilor și reducerea secreției de sebum. Inflamația pe care o generează la nivelul pielii stimulează sinteza de colagen nou , cu efect de tonifiere și ameliorare a cicatricelor post-acneice. Deasemenea, peelingul chimic are efect de potențare a acțiunii tratamentelor topice antiacneice atunci când este repetat regulat și constant în schema de îngrijire a acneei.
În cadrul clinicii Derma Expert, folosim o gamă variată de agenți chimici pentru tratarea acneei, între care acidul glicolic produs de Laboratoarele Filorga, acidul salicilic, soluția Jessner și acidul tricloracetic, precum și combinații ale acestora.
Pentru a obține maximum de beneficii, este necesară o etapă de pregătire, care constă în aplicarea de creme cu retinoizi sau alfa-hidroxi-acizi, precum și evitarea expunerii la soare atât înainte cât și după tratament, cu folosirea produselor de fotoprotecție. Astfel, se asigură o penetrabilitate mai bună, mai uniformă, mai controlată a agentului chimic și cu riscuri minime de reacții adverse.

Tratament

personalizat

Produse

Filorga Medical

Rezultate

Eficiente

Post-procedură, apare descuamarea, care este de intensitate și durată variabilă în funcție de produsul folosit, și durează în medie 2-5 zile, perioadă în care este necesară igiena blândă a pielii și aplicarea de creme emoliente de câteva ori pe zi. Fotoprotecția este obligatorie. De regulă sunt necesare ședințe repetate de peeling (4-8 ședințe), în funcție de severitatea acneei, la interval de 10-30 de zile.

Tratamentul Acneei cu Laserul Vbeam Perfecta

Un tratament inovator în managementul acneei inflamatorii, disponibil în clinica Derma Expert, este terapia cu laser PDL (Vbeam Perfecta). Laserul emite o lumină absorbită selectiv de oxihemoglobina din sânge și are ca efect diminuarea inflamației la nivelul leziunilor acneice. Este un tratament extrem de bine tolerat, cu discomfort și riscuri minime în timpul și post-procedură. Deși în genere rezultate vizibile există încă de la prima ședință, sunt necesare serii de 3-5 ședințe la interval de 3-4 săptămâni pentru un rezultat optim.
Este importantă evitarea expunerii la UV și folosirea produselor de fotoprotecție pe durata tratamentului pentru a reduce riscurile de apariție a hiperpigmentării post-inflamatorii. După procedură, se folosesc produse emoliente pe ariile cutanate tratate, se evită agenții de curățare abrazivi până la refacerea completă a pielii. Deasemenea se evită înotul, sauna și băile fierbinți până la vindecarea completă.
Studiile de specialitate confirmă o îmbunătățire considerabilă a eritemului asociat leziunilor acneice în urma tratamentului, precum și rolul său în tratarea sau prevenirea cicatricelor post-acneice.

Programează-te

Consultă medicul specialist al clinicii Derma Expert

Scapă de acnee

Bucură-te de o piele uniformă, fără imperfecțiuni

Tehnici actuale

Obține un ten sănătos cu ajutorul aparaturii de ultimă generație

TESTIMONIALELE PACIENȚILOR

Acneea femeii mature
M-am luptat cu acneea încă din adolescență, iar fiecare medic vizitat mi-a recomandat o altfel de cremă sau peeling, dar fără rezultat. La clinica Derma Expert, am aflat pentru prima dată că există un tratament laser împotriva acneei, care funcționează cu adevărat. După 2 luni, de tratament, tenul meu arată mult mai bine și sănătos!
Stephanie MateiPacient
Acneea post-natală
Pentru mine, perioada sarcinii a însemnat un mare dezechilibru hormonal, iar pe ten mi-au apărut inflamații purulente și chisturi. Nici după 6 luni de la naștere, acneea nu s-a ameliorat și mi-am făcut o programare la medic pentru investigații. Am început tratamentul cu laserul Vbeam Prima de puțin timp și deja inflamațiile s-au redus.”
Amalia IordachePacient
Acneea adolescenței
Ca adolescent, acneea este o problemă care te afectează pe toate planurile, atât emoțional, cât și social. Pe perioada liceului am fost tot timpul frustrat și asta m-a împiedicat să fiu  atât de activ social pe cât de mult mi-am dorit.  După ce am vizitat clinica Derma Expert și m-am convins ca problema mea poate fi rezolvată, mi-am recăpătat încrederea. Sunt extrem de mulțumit  de laserul Vbeam Prima.
Sebastian IvanPacient

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Alimentația influențează apariția acneei?
Cum ar trebui îngrijit corect tenul acneic?
Apariția acneei poate fi asociată cu expunerea la soare?
Poate stresul constitui o cauză a acneei?
Acneea se manifestă diferit la barbați și la femei?
Nu am avut niciodată acnee în adolescență, de ce am acum ca adult?

ÎNTREABĂ SPECIALISTUL DERMA EXPERT
  Call Now Button