Tratament cuperoza si rozacee

Tratament impotriva cuperozei folosind tehnologia laserului VBeam. Platforma laser testate de medicii dermatologi

Ce este cuperoza? Dar rozaceea?

Cuperoza este o particularitate reacțională a pielii feței , caracterizată printr-un aspect roșiatic , generat de dilatația unor vase mici (capilare). Clinic, roșeața specifica cuperozei este dispusă la nivelul feței, predominat la nivelul obrajilor, dar și al bărbiei și nasului.
Rozaceea este o afecțiune cronică, caracterizată prin episoade inflamatorii și apariția de papule, pustule, teleangiectazii (vase de sânge vizibile) la nivelul zonelor convexe ale feței (obraz, bărbie, nas).

Cum se caracterizează Cuperoza si Rozaceea?

Clinic, cuperoza si rozaceea se caracterizează printr-o succesiune de stadii:

 1. Eritem tranzitoriu (flush) : produs de numeroși stimuli nespecifici: regim alimentar necorespunzator (cafea, alcool, condimente), climatici (vânt, soare);
 2. Eritem persistent teleangiectazic (stadiu cuperozic): în zona obrajilor, a șanțurilor nazolabiale si a nasului  apar teleangiectazii (dilatații vasculare) pe fond eritematos permanent (roșeață);
 3. Papule, cuperoza pustuloasa: la nivel folicular , inflamatorii, sterile sau nu;
 4. Noduli mari, plăci hiperplazice, în special la nivelul frunții, la pometi si in zona obrajilor. Modificările de la nivelul țesutului, inflamarea glandelor sebacee duc la rinofimă (nas mare, umflat, roșu), gnatofimă (hipertrofia bărbiei), blefarofimă (hipertrofia pleoapelor), otofimă (hipertrofia urechilor).

Apare, de obicei , în decadele a 3-a , a 4-a de viață al adultului, mai frecvent la femei.

Cauzele cuperozei si rozaceei?

Cauzele cuperozei si rozaceei nu sunt pe deplin  cunoscute, însă principalii factori incriminați sunt:

 • Alimentari: flush-urile induse de dietă par să fie determinate mai mult de temperatura ridicată a alimentelor decât de conținutul lor în substanțe excitante (cum ar fi cofeina). În mecanismul  de producere este implicată și inflamația  cronică a peretelui intestinal.
 • Farmacologici: cauze precum histamina, bradikinina, prostaglandine.
 • Infecțioși: posibil rol al  acarianului Demodex folliculorum.
 • Climatici: condițiile climatice extreme produc vasodilatație și inflamație.
 • Imunologici: există un răspuns imunologic anormal față de alterarea colagenului prin expunerea la soare.
 • Vasculari: deficit de reglare a circulației venoase faciale.
 • Psihologici: stres, depresie.

Managementul rozaceei presupune, în primul rând, evitarea acestor factori predispozanți. Nu există un tratament preventiv , însă se poate evita trecerea la un stadiu avansat de boală, prin evitarea expunerii la factorii agravanți. Medicii dermatologi Derma Expert au ales în tratarea cuperozei și a rozaceei metode inovative de distrucție non-invazivă a rețelei vasculare vizibile la nivelul feței cu ajutorul  laser terapiei.

În ce constă tratamentul?

Echipamentul laser Vbeam Perfecta este aparatul cu standardul cel mai ridicat în tratarea leziunilor vasculare și pigmentare, dovedind siguranță și eficacitate si in tratamente anticuperozice, fără incidente sau efecte secundare. Oferă mai multă eficiență decât orice alt laser dye pulsat, Nd:YAG/KTP sau sistem IPL, prin tehnologia micropulsului ce permite medicului dermatolog distrucția țintită a rețelei vasculare (a vinisoarelor) , fără a ținti țesutul perific și restul pielii, crescând eficacitatea tratamentului sau reducând timpul de recuperare al pacientului, cu un discomfort minim. Pacientul poate simți o ușoară durere sau mâncărime pe parcursul ședinței.
Post-tratament tegumentul poate fi eritematos (înroșit), cu o calmare rapidă în câteva ore.
Odată distrus vasul de sânge, rezultatul are remanență în timp, ani de zile. Cu toate acestea, prin expunerea la factorii favorizanți, este posibilă apariția unor noi vase de sânge.
În funcție de afectare, sunt necesare 2-4 ședințe repetate la interval de 4-6 săptămâni. Este strict interzisă expunerea solară înainte de tratament, pe parcursul ședințelor și la o lună post-tratament, pentru evitarea hiperpigmentării. Se recomandă folosirea cremelor cu SPF 50+ pe tot parcursul protocolului de tratament.

Rezultate spectaculoase

Număr redus de ședințe

Vbeam Perfecta tratează cuperoza și rozaceea cu puțin disconfort, obținând rezultate eficiente în doar câteva ședințe.

Tratament nedureros

Dispozitiv de răcire dinamică

Cryogenul este eliberat printr-o pulverizare controlată ce atenuează durerea resimțită în timpul tratamentului.

Contraindicațiile tratamentului laser

Din cauza faptului că anumite patologii interzic folosirea terapiei laser, este foarte important înainte de tratament sa aiba loc un consult dermatologic de specialitate care ar putea identifica o boala incompatibila cu tratamentul: lupus eritematos, alte boli fotosensibilizante, porfirie, consumul de medicamente sau antibiotice fotosensibilizante (Isotretinoin, Doxiciclină, Minociclină), expunere la soare, solar cu 4 săptămâni anterior tratamentului, epilepsie. Tratamentul laser, de asemenea, nu este indicat pentru femei insarcinate sau care alapteaza.

 • Before-Tratament cuperoză
  After-Tratament cuperoză
  Înainte Tratament cuperoză După 2 ședințe

Programează-te

Consultă medicul specialist al clinicii Derma Expert

VBeam Perfecta

Cea mai avansată tehnologie cu laser DYE

Rezultate reale

Mai multă eficiență decât orice alt laser dye pulsat

Complicații ce pot apărea în timpul tratamentului

Pacienții care urmează tratamente anticoagulante sau antiagregante (Aspirină, Trombostop) pot dezvolta mai frecvent purpură și echimoze (mici vânătăi în zona tratată).
Printre efectele adverse posibile se număra durere minoră în timpul tratamentului, înroșirea pielii imediat după tratament, pigmentare în zonele tratate dacă pielea este expusă la soare într-un interval mai mic de o lună de la efectuarea tratamentului.

TESTIMONIALELE PACIENȚILOR

Rozacee
După extrem de multe tratamente cu crema anticuperozica produse dermato-cosmetice sau naturiste, care mai mult mi-au sensibilizat tenul, am încercat procedura cu laser VBeam . Rezultatele au fost foarte bune încă de la prima ședință, iar după setul recomandat, tenul meu arată mult mai bine.
Ilinca RemeșPacient
Cuperoză
Cuperoza era într-un stadiu atât de grav, încât nu puteam ieși din casă fără un strat gros de fond de ten. În momentul în care medicul dermatolog Dana Jugrăvescu mi-a recomandat tratamentul laser anticuperozic, am decis imediat să îl fac și sunt foarte mulțumită de rezultate
Crina AndreiPacient
Cuperoză
Recomand tratamentul anticuperoza cu laserul Nd:YAG. Pentru mine, perioada verii era un chin, la fel și iarna, când temperaturile erau scăzute. Acum, pielea mea tolerează mult mai bine aceste extreme și are o culoare uniformă.
Cristina StoianPacient

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cum își poate da seama un pacient că are cuperoză și nu altă afecțiune?
Cuperoza este contagioasă?
Cum putem preveni cuperoza?

ÎNTREABĂ SPECIALISTUL DERMA EXPERT