Indepartare tatuaj cu laser

Ce este tatuajul?

Tatuajul reprezintă plasarea deliberată a culorilor permanente în piele pentru crearea unui anumit desen, reproducerea unui portret sau scrierea unui nume, mesaj, dată, etc. Tatuajele decorative sunt cele mai frecvente, însă tot în această categorie se încadrează și pătrunderea accidentală a unui material pigmentat sau pătarea pielii în urma folosirii soluției Monsel sau a cloritului feric pentru coagulare.

Pigmenții din tatuaje sunt următorii:

 • negru-carbon (cerneală India), oxid de fier, carbon
 • albastru-aluminat de cobalt
 • maro-oxid feric
 • verde-oxid cromic, vopsea cu ftalocianina
 • purpuriu-aluminiu, mangan
 • rosu-sulfit de mercur (cinnabar), sienna (hidrat feric), lemn de santal, lemn Brazilian, pigmenti organici
 • alb-oxid de titan, oxid de zinc
 • galben-sulfit de cadmiu

Metode eficiente pentru scoaterea tatuajelor

Sondajele de opinie indică faptul că jumătate dintre cei care au optat pentru un tatuaj cu ani în urmă regretă alegerea făcută și ar dori să-l îndepărteze. Motivele invocate sunt cel mai adesea legate de proasta execuție a tatuatorului sau modelul ales. Și cum industria medical estetică încearcă din răsputeri să răspundă oricăror solicitări, iată că tatuajele și-au pierdut atributul de “permanente”. La ora actuală, există numeroase aparate de îndepărtare a tatuajelor, cu diferite tehnologii și protocoale de tratament. Din acest motiv, specialiștii clinicii Derma Expert au testat metodele existente pe piață de îndepărtare a tatuajelor și au ales drept cea mai bună opțiune pentru pacienții clinicii un laser care livrează impulsuri foarte scurte, de ordinul nanosecundelor, cu o eficiență extrem de crescută în îndepărtarea tuturor tipurilor de pigmenți ce pot alcătui un tatuaj.

Noul laser PicoPlus, produs de compania Lutronic, face ca procedura de indepartare a tatuajelor sa fie una cu un disconfort minim pentru pacient, fara efecte secundare si cu o eficienta crescuta. Eficienta depinde de varsta, localizarea, adancimea, tipul si compozitia de pigmenti ale tatuajului. Siguranta este data de abilitatea de a actiona strict asupra portiunii de piele tatuate, fara a afecta pielea din jur.

În ce constă procedura?

PicoPlus este un laser versatil si revolutionar de eliminare a tatuajelor si tratarea leziunilor pigmentare, bazat 4 lungimi de unda ale laserului Nd:YAG, care furnizeaza pulsurile de energie in picosecunde. Acest mod de actiune este superior celorlalte sisteme de indepartare a tatuajelor, bazate in buna parte pe tehnologia Q-switch (care livreaza impulsurile laser exclusiv in nanosecunde). Livrarea impulsurilor laser in picosecunde asigura un numar redus de sedinte ale tratamentului de eliminare a tatuajelor, recuperare rapida si risc minimizat de aparitie a cicatricilor post-tratament si a hiperpigmentarilor post-inflamatorii.

Cele 4 lungimi de unda incorporate în aparatul PicoPlus ii confera abilitatea de a trata orice tip de pigment, orice culoare, indiferent de vechimea tatuajului. In plus, acest laser detine capacitatea de a trata chiar si pigmentul rezidual, care nu a putut fi indepartat prin alt tip de tratamente. Noua tehnologie cu livrarea impulsurilor in 2 moduri- nanosecunde si picosecunde- face posibila obtinerea unor rezultate similare pe toate culorile. Inainte de tratamentul laser, pigmentul se afla in fibroblastele perivasculare, la nivelul pielii. Lumina cu lungimea de unda emisa de laser este absorbita de pigment si transformata in caldura. Astfel, tesutul tinta e distrus, fara a afecta tesuturile inconjuratoare.
Dupa tratament, expansiunea rapida a celulelor cu pigment determina ca acesta sa fie fragmentat in bucati extrem de mici, mult mai mici ca dupa un tratament conventional cu laser Q-switch, pe care drenajul limfatic secundar si sistemul imunitar il elimina de la nivelul pielii. Aceasta modalitatea de distrugere a pigmentului este foarte eficienta si asigura rezultate superioare fata de o sedinta cu un alt laser.
Un al benefeciu al laserului PicoPlus este acela ca actioneaza eficient chiar si pe tatuaje tratate anterior prin alte modalitati (atat timp cat pielea nu este foarte afectata, excesiv cicatrizata), chiar daca, clinic, acestea erau considerate un ”caz inchis”.

Cum se desfășoară o ședință de tratament cu laser PicoPlus?

Tratamentul are câteva variatii de la pacient la pacient, in functie de varsta, marime, tip de tatuaj, culoarea pielii pacientului, adancimea / suprafata tatuajului. Pe parcursul sedintei de indepartare a tatuajului, in cadrul clinicii Derma Expert, pacientul va purta ochelari de protectie. Preferabil, la prima vizita se va testa reactia cutanata la laser.
Tratamentul consta in plasarea laserului la nivelul pielii si activarea impulsurilor. Numarul de pulsuri necesar este direct prorportional cu marimea tatuajului. Este nevoie de sedinte repetate la 6-8 saptamani. Sistemul PicoPlus, insa, este unul mult mai puțin dureros fata de alte metode, fara a necesita un timp de recuperare indelungat. Gradul de disconfort variaza de la persoana la persoana, in functie de pragul sensibilitatii dureroase. De obicei, nu este necesar un management al durerii, insa, in functie de locatia , natura tatuajului, se poate folosi un anestezic topic.

 • Before-Îndepărtare tatuaj
  After-Îndepărtare tatuaj
  Înainte Îndepărtare tatuaj După 7 ședințe
 • Before-Îndepărtare tatuaj
  After-Îndepărtare tatuaj
  Înainte Îndepărtare tatuaj După 3 ședințe
Laser PicoPlus

Rezultate similare pe toate culorile

Laserul PicoPlus este renumit pentru abilitatea sa superioara de a trata culorile verde, albastru și rosu, recunoscute pentru dificultatea de a fi eliminate.

Performanta ridicata

Tehnologie Lutronic

Sistemul ofera un control precis asupra impulsurilor laser, a lungimii de unda si a fluentei necesare pentru rezultatele exceptionale pe care le doresc pacientii.

Îngrijire post-tratament

Imediat dupa tratament, se poate aplica gheata. Se recomanda antibiotic topic sub forma de unguent sau crema. Ingrijirea este necesara timp de 7-10 zile post-procedura.
De evitat: gratajul (scarpinarea) zonei tratate, daca apar vezicule sau cruste in suprafata este foarte important ca acestea să nu fie inlaturate, curatate cu produse abrazive pentru evitarea cicatrizarii defectuoase.
Recomandari: Se aplica un bandaj/ plasture pentru a preveni abraziunea. Pe tot parcursul tratamentului este necesara fotoprotectia pentru a evita hiperpigementarea, in special în cazul pacientilor cu pielea mai inchisa la culoare.

Programează-te

Consultă medicul specialist al clinicii Derma Expert

Studii clinice

Tratamentul se bazează pe studii clinice efectuate la Derma Expert

Tratament sigur

Țesutul țintă e distrus, fără a afecta țesuturile înconjurătoare

TESTIMONIALELE PACIENȚILOR

Îndepărtare tatuaj
Am luat decizia să îmi scot tatuajul de pe gleznă fiindcă am simțit că nu se mai potrivește cu personalitatea mea. M-am documentat pe site-urile din afară și am citit despre noul laser PicoPlus. L-am găsit la clinica Derma Expert și am ajuns deja la jumătatea ședințelor, iar culorile și-au pierdut mult din intensitate.
Ștefan DragomirPacient
Îndepărtare tatuaj
Am urmat spiritul de turmă din liceu și mi-am făcut un tatuaj, numai că am nimerit la un artist lipsit de tehnică și a ieșit ceva dezagreabil. Aș fi putut să îl acopăr cu un alt tatuaj, însă nu mi-am mai dorit deloc un desen pe piele. Laserul PicoPlus s-a dovedit foarte eficient.
Bogdan LucaciPacient
Îndepărtare tatuaj
Am mai încercat un laser pentru scoaterea tatuajelor, însă durerea era îngrozitoare și după atât chin, nici nu vedeam nicio schimbare. Laserul PicoPlus este perfect tolerabil și a reușit să îndepărteze în proporție foarte mare pigmentul din tatuajul meu.
Sorana AndreescuPacient

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

După îndepărtarea tatuajului, pot rămâne cu cicatrice?
Dacă în trecut am mai încercat să îndepărtez cu laserul același tatuaj și nu a funcționat pot apela la alt laser?
De ce trebuie să fie o distanță atât de mare între ședințe?
Este necesar să se poarte după tratamentul laser un anumit tip de îmbrăcăminte?

ÎNTREABĂ SPECIALISTUL DERMA EXPERT