Indepartare tatuaj cu laser

Scoatere tatuaj cu ajutorul tehnologiei laser in cadrul clinicii Derma Expert by Elōs din Bucuresti.

Ce este tatuajul?

Tatuajul reprezintă plasarea deliberată a culorilor permanente în piele pentru crearea unui anumit desen, reproducerea unui portret sau scrierea unui nume, mesaj, dată, etc. Tatuajele decorative sunt cele mai frecvente, însă tot în această categorie se încadrează și pătrunderea accidentală a unui material pigmentat sau pătarea pielii în urma folosirii soluției Monsel sau a cloritului feric pentru coagulare.

Pigmenții din tatuaje sunt următorii:

 • negru-carbon (cerneală India), oxid de fier, carbon
 • albastru-aluminat de cobalt
 • maro-oxid feric
 • verde-oxid cromic, vopsea cu ftalocianina
 • purpuriu-aluminiu, mangan
 • rosu-sulfit de mercur (cinnabar), sienna (hidrat feric), lemn de santal, lemn Brazilian, pigmenti organici
 • alb-oxid de titan, oxid de zinc
 • galben-sulfit de cadmiu

Metode eficiente pentru scoaterea tatuajelor

Sondajele de opinie indică faptul că jumătate dintre cei care au optat pentru un tatuaj cu ani în urmă regretă alegerea făcută și ar dori să-l îndepărteze. Motivele invocate sunt cel mai adesea legate de proasta execuție a tatuatorului sau modelul ales. Și cum industria medical estetică încearcă din răsputeri să răspundă oricăror solicitări, iată că tatuajele și-au pierdut atributul de “permanente”. La ora actuală, există numeroase aparate de îndepărtare a tatuajelor, cu diferite tehnologii și protocoale de tratament. Din acest motiv, specialiștii clinicii Derma Expert au testat metodele existente pe piață de îndepărtare a tatuajelor și au ales drept cea mai bună opțiune pentru pacienții clinicii un laser care livrează impulsuri foarte scurte, de ordinul nanosecundelor, cu o eficiență extrem de crescută în îndepărtarea tuturor tipurilor de pigmenți ce pot alcătui un tatuaj. Noul laser AlexTriVantage face ca procedura de îndepărtare a tatuajelor să fie una cu un disconfort minim pentru pacient, fără efecte secundare și cu o eficiență crescută. Eficiența depinde de vârsta, localizarea, adâncimea, tipul și compoziția de pigmenți a tatuajului. Siguranța este dată de abilitatea de a acționa strict asupra porțiunii de piele tatuate, fără a afecta pielea din jur.

În ce constă procedura?

Alex Trivantage este un laser revoluționar de eliminare a tatuajelor și tratarea leziunilor pigmentare. Laserul Alexandrite încorporat în aparatul Alex TriVantage este renumit pentru abilitatea sa superioară de a trata culorile verde, albastru și negru, recunoscute pentru rezistența lor. Noua tehnologie laser-pumped face posibilă obținerea unor rezultate similare pe toate culorile. Laserul Alex TriVantage este capabil să emită 3 tipuri de undă, 3 tipuri de lasere diferite, care țintesc diverși pigmenți ce alcătuiesc un tatuaj.
Înainte de tratamentul laser, pigmentul se află în fibroblastele perivasculare, la nivelul pielii. Lumina cu lungimea de undă emisă de laser este absorbită de pigment și transformată în căldură. Astfel, țesutul țintă e distrus, fără a afecta țesuturile înconjurătoare.
După tratament, expansiunea rapidă a celulelor cu pigment determină ca acesta să fie fragmentat în bucăți foarte mici, astfel încât drenajul limfatic secundar și sistemul imunitar să îl elimine de la nivelul pielii.
Laserul Alex TriVantage acționează chiar și pe tatuaje tratate anterior prin alte modalități, atât timp cât pielea nu este foarte afectată, excesiv cicatrizată.

Cum se desfășoară o ședință de Alex TriVantage?

Tratamentul are câteva variații de la pacient la pacient, în funcție de vârstă, mărime, tip de tatuaj, culoarea pielii pacientului, adâncimea / suprafața tatuajului. Pe parcursul ședinței de îndepărtare a tatuajului, în cadrul clinicii Derma Expert, pacientul va purta ochelari de protecție . La prima vizită se va testa reacția cutanată la laser.
Tratamentul constă în plasarea laserului la nivelul pielii și activarea laserului. Numărul de pulsuri necesar este direct prorportional cu mărimea tatuajului. Este nevoie de ședințe repetate la 8-12 săptămâni. Sistemul, însă, este unul mult mai puțin dureros față de alte metode, fără a necesita un timp de recuperare îndelungat. Gradul de disconfort variază de la persoană la persoană, în funcție de pragul sensibilității dureroase. De obicei, nu este necesar un management al durerii, însă, în funcție de locația , natura tatuajului, se poate folosi un anestezic topic.

 • Before-Îndepărtare tatuaj
  After-Îndepărtare tatuaj
  Înainte Îndepărtare tatuaj După 4 ședințe
 • Before-Îndepărtare tatuaj
  After-Îndepărtare tatuaj
  Înainte Îndepărtare tatuaj După 4 ședințe
Laser Alexandrite

Rezultate similare pe toate culorile

Laserul Alexandrite de pe platforma Alex TriVantage este renumit pentru abilitatea sa superioară de a trata culorile verde, albastru și negru.

Performanță ridicată

Tehnologie Syneron Candela

Extinzându-și mărimea pulsului Alex TriVantage optimizează livrarea energiei laser pe culoarea țintită, cu minime disrupții ale pielii.

Îngrijire post-tratament

Imediat după tratament, se poate aplica gheață. Se recomandă antibiotic topic sub formă de unguent sau cremă. Îngrijirea este necesară timp de 7-10 zile post-procedură.
De evitat: gratajul (scărpinarea) zonei tratate, dacă apar vezicule sau cruste în suprafață este foarte important ca acestea să nu fie înlăturate, curățate cu produse abrazive pentru evitarea cicatrizării defectuoase.
Recomandări: Se aplică un bandaj/ plasture pentru a preveni abraziunea. Pe tot parcursul tratamentului este necesară fotoprotecția pentru a evita hiperpigementarea, în special în cazul pacienților cu pielea mai închisă la culoare.

Programează-te

Consultă medicul specialist al clinicii Derma Expert

Studii clinice

Tratamentul se bazează pe studii clinice efectuate la Derma Expert

Tratament sigur

Țesutul țintă e distrus, fără a afecta țesuturile înconjurătoare

TESTIMONIALELE PACIENȚILOR

Îndepărtare tatuaj
Am luat decizia să îmi scot tatuajul de pe gleznă fiindcă am simțit că nu se mai potrivește cu personalitatea mea. M-am documentat pe site-urile din afară și am citit despre noul laser Alex TriVantage. L-am găsit la clinica Derma Expert și am ajuns deja la jumătatea ședințelor, iar culorile și-au pierdut mult din intensitate.
Ștefan DragomirPacient
Îndepărtare tatuaj
Am urmat spiritul de turmă din liceu și mi-am făcut un tatuaj, numai că am nimerit la un artist lipsit de tehnică și a ieșit ceva dezagreabil. Aș fi putut să îl acopăr cu un alt tatuaj, însă nu mi-am mai dorit deloc un desen pe piele. Laserul TriVantage s-a dovedit foarte eficient.
Bogdan LucaciPacient
Îndepărtare tatuaj
Am mai încercat un laser pentru scoaterea tatuajelor, însă durerea era îngrozitoare și după atât chin, nici nu vedeam nicio schimbare. Laserul Alex TriVantage este perfect tolerabil și a reușit să îndepărteze în proporție foarte mare pigmentul din tatuajul meu.
Sorana AndreescuPacient

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

După îndepărtarea tatuajului, pot rămâne cu cicatrice?
Dacă în trecut am mai încercat să îndepărtez cu laserul același tatuaj și nu a funcționat pot apela la alt laser?
De ce trebuie să fie o distanță atât de mare între ședințe?
Este necesar să se poarte după tratamentul laser un anumit tip de îmbrăcăminte?

ÎNTREABĂ SPECIALISTUL DERMA EXPERT
Call Now Button