Tratament pentru vergeturi

Noua tehnologie laser CO2RE este recomandata de medicii dermatologi pentru tratarea vergeturilor

Ce sunt vergeturile și de ce apar?

Striațiile de culoare roz sau albe de pe brațe, sâni, abdomen, spate sau coapse, sunt rezultatul unui mecanism complex din organismul uman. Vergeturile reprezintă structuri de reparație apărute în urma unui proces de rupere al legăturilor de colagen și elastină sub influența schimbărilor hormonale și de greutate. Când țesutul conjuctiv pe bază de colagen este forțat să se întindă brusc, acesta se rupe, nefiind la fel de elastic precum epiderma, stratul superficial al pielii. Ruperea țesutului de colagen duce la formarea acestor striații pe piele. Vergeturile reprezintă o problemă de ordin estetic, devenind o afecțiune medicală doar atunci când afectează suprafețe extinse și pot ulcera sau fisura.

Există persoane care se nasc cu o condiție mai puțin bună a rețelei de colagen și, în consecință, schimbările hormonale din perioada pubertății, a sarcinii, precum și variațiile de greutate, care au efect asupra pielii, conduc la apariția vergeturilor. De aceea, o premisă pentru apariția vergeturilor este structura vulnerabilă a fibrelor de colagen și este eronat să considerăm că doar factorii enumerați mai sus sunt cei care declanșează direct aceste probleme ale pielii. Există persoane care pot trece prin astfel de schimbări fără a face vergeturi. Deasemenea, toxinele provenite din mediul înconjurător (poluare, alimentație, expunerea la ultraviolete) au un rol major în apariția liniilor albe fiindcă acţionează direct asupra colagenului din piele și îl fragilizează.

tratament vergeturi la dermaexpert bucuresti

Tipuri de tratament împotriva vergeturilor

Vergeturile nu vor dispărea niciodată în proporție de 100%, indiferent de metoda de tratament utilizată. Metodele terapeutice folosite pentru reducerea acestora sunt:

Aplicarea retinoizilor topici

Retinoizii sunt derivați din vitamina A și se regăsesc sub formă de creme și loțiuni. La ora actuală, sunt disponibile o serie de produse destinate estompării vergeturilor, însă trebuie să știți că acestea au un rol de regenerare superficială, iar utilizarea lor singulară, fără a fi conexă procedurilor invazive, nu livrează niciun rezultat notabil.

Peelingul chimic

În categoria procedurilor minim invazive se încadrează peelingul chimic, care prin aplicarea de acid, fie glicolic sau tricloracetic, îndepărtează straturile superficiale ale pielii și îmbunătățește textura pielii. Dezavantajul acestei proceduri este că necesită foarte multe ședințe pentru a oferi un rezultat, acesta nefiind suficient de satisfăcător.

Intervenția chirurgicală

Cea mai radicală metodă împotriva vergeturilor este îndepărtarea lor pe cale chirurgicală. Aceasta este o procedură dureroasă și cu timp îndelungat de recuperare. Este aplicabilă în cazul vergeturilor de dimensiuni reduse și constă în decuparea zonei lezate, după care se afrontează marginile plăgii și se cos estetic. Procedura se recomandă, îndeosebi, în cazul în care există un exces de piele în zona afectată de vergeturi, cum este în cazul abdominoplastiei sau a operației de ridicare a sânilor, când se îndepărtează excesul de piele afectat de vergeturi.

Tratamentul laser

De vreme ce cremele și peelingurile reușesc doar să îmbunătățească textura pielii afectate de vergeturi, iar operațiile chirurgicale presupun un grad ridicat de durere, cicatrice ulterioare inestetice și timp îndelungat de recuperare procedura laser rămâne cea mai bună opțiune de diminuare a acestei afecțiuni dermatologice. În clinica Derma Expert, este utilizat cel mai eficient laser împotriva vergeturilor: CO2RE, produs de compania Syneron Candela. Prin acțiunea sa, laserul CO2RE penetrează în dermul profund și reface legăturile de colagen și elastină, remodelând țesutul în interior, cu efect de netezire al pielii în exterior.

BIODERMOGENESI

O soluție eficientă în tratarea vergeturilor, pe care o regăsiți în cadrul clinicii Derma Expert, este tratamentul Biodermogenesi. Acesta implică o abordare regenerativă și non-invazivă a țesutului afectat de vergeturi, fără a impacta în niciun mod epiderma. Acest tratament reprezintă o alternativă extrem de eficientă la terapiile laser invazive, cu timp de recuperare relativ îndelungat. Eficiența procedurii Biodermogenesi se bazează pe numeroase studii clinice și biopsii realizate asupra pacienților, relevând absența totală a efectelor secundare și a recuperării țesutului. 

Sistemul Biodermogenesi din clinica Derma Expert se bazează pe sinergia câmpurilor electromagnetice, vacumului și electrostimulării, care penetrează în profunzimea țesuturilor și acționează asupra membranei bazale ale vergeturilor. Tratamentul se poate realiza pe orice zonă afectată de vergeturi, precum brațe, abdomen, fese, coapse sau gambe. Biodermogenesi are capacitatea de a reorganiza imediat straturile pielii, de a multiplica fibrele de colagen și elastină, de a normaliza microcirculația și de a reduce fibroza și inflamația. Prin acțiunea asupra membranei bazale a vergeturilor, aparatul Biodermogenesi stimulează activitatea melanocitelor și, în acest mod, zona afectată de vergeturi se va putea bronza în urma expunerii la soare, ceea ce va reduce aspectul neplăcut al pielii.

În urma procedurii Biodermogenesi, pacienții nu vor experimenta nicio perioadă de recuperare, întrucât acest sistem acționează doar în profunzimea țesutului, nu și la suprafața pielii, fără a determina apariția crustelor post tratament, edemului sau eritemului pronunțat la nivelul epidermei.

Spre deosebire de alte sisteme laser, tratamentul cu Biodermogenesi se poate aplica chiar și pacienților cu fototipuri închise, precum 4, 5 sau 6, fără a exista riscul apariției arsurilor. 

În cât timp se văd rezultatele tratamentului Biodermogenesi?

Primele rezultate ale procedurii cu Biodermogenesi devin vizibile odată cu subțierea vergeturilor și creșterii elasticității pielii. După efectuarea protocolului de 6 sedințe, pacienții remarcă o îmbunatățire de cel puțin 70% a aspectului vergeturilor. 

Recomandări înainte și după tratamentul Biodermogenesi

Procedura cu Biodermogenesi împotriva vergeturilor nu necesită o pregătire specială în prealabil, iar tratamentul poate fi realizat în orice moment al anului. Post tratament, pacienții nu necesită o îngrijire specială a pielii, grație caracterului non-invaziv al procedurii Biodermogenesi. Recomandarea este să nu se efectuze alte proceduri laser pe zona de tratament în paralel cu desfășurarea protocolului de tratament. 

Câte ședințe de Biodermogenesi sunt necesare împotriva vergeturilor?

Protocolul de tratament recomandat împotriva vergeturilor este de 6 ședințe, realizate săptămânal. După încheierea ședințelor, pot fi realizate tratamente de întreținere o dată la câteva luni.

Injectări enzimatice PB Serum

Pe lângă tratamentele laser de ultimă generație, precum laserul CO2RE, rezultate extrem de bune le oferă și injectările enzimatice PB Serum.  Produsele PB Serum au la bază conceptul de funcționare a enzimelor din organismul uman – Lipaza, Colagenaza și Liaza. Sunt produse în laboratoarele Proteos Biotech, din Spania, unde prin intermediul biotehnologiei, au fost create enzime de înaltă calitate și certificate, perfect compatibile. Gradul de puritate al enzimelor și structura acestora garantează rezultate extrem de bune și risc redus de reacții adverse, fiind testate in vivo si in vitro. Sinergia dintre enzimele recombinate – Lipază, Colagenaza și Liază – acționează eficient împotriva vergeturilor, distrugând legăturile de colagen și elastină și determinând refacerea acestora.

Odată injectată în pielea afectată de vergeturi, combinația de enzime active vor ataca fibrele de colagen și elastină, provocând dezintegrarea și ruperea lor. Totodată, enzimele speciale din PB Serum vor genera un fenomen natural de refacere a legăturilor de colagen- neocolagenoza. Acest proces are loc în dermul profund cu efect pozitiv la suprafața pielii, determinând reducerea aspectului vergeturilor, pentru că noile fibre de colagen și elastină se vor reface într-un mod organizat, aproape de structura normală.

În funcție de vechimea vergeturilor, pot fi recomandate 3 ședințe de PB Serum, efectuate la un interval de 2-4 săptămâni. Pentru a obține cele mai bune rezultate împotriva vergeturilor, medicii dermatologi Derma Expert recomandă combinarea injectărilor enzimatice PB Serum cu laserul fracționat CO2RE.

Cum acționează laserul CO2RE?

Prin intermediul aplicatorului special, sunt eliminate pulsurile laser, care ajung în dermul profund și declanșează micro leziuni, determinând un răspuns de vindecare al țesutului cu activarea fibroblastelor și sinteza de noi fibre de colagen și elastină. În acest fel, se înnoiește structura de colagen și elastină, cu efect de reducere considerabilă a aspectului vergeturilor.

Care sunt etapele tratamentului?

Primul pas constă în aplicarea cremei anestezice pe zona care va fi tratată, minimizând astfel gradul de disconfort al pacientului. Medicul dermatolog va seta intensitatea laserului și va declanșa pulsurile asupra zonei afectate. Atât medicul dermatolog, cât și pacientul, vor purta ochelari de protecție în timpul procedurii. O ședință durează între 30-60 de minute, în funcție de dimensiunea zonei afectate.

Timp de recuperare

De o săptămână

Rezultate de durată

Fibre noi de colagen

Tratează eficient

Vergeturile vechi

Ce se întâmplă după procedură?

După terminarea tratamentului, pielea va prezenta eritem și edem, efecte post tratament ce se vor prelungi până la 3 zile după procedură. Aproximativ la 5 zile după acțiunea laserului, se vor forma crustele, care se vor desprinde în decurs de 5-7 zile.

 

  • Îngrijirea post-tratament

Contraindicația majoră după procedura laser CO2RE este expunerea la soare, de aceea, acesta este un tratament care se realizează cu precădere în sezonul rece. Pacienților le este recomandată utilizarea apei termale, care va calma pielea afectată și a cremei hidratante, care va accelera procesul de vindecare. Deasemenea, vor fi recomandate aplicările cu soluții antiseptice pentru a preveni apariția infecțiilor.

 

  • Câte ședințe sunt necesare?

În funcție de patologia pacientului, medicul dermatolog Derma Expert poate recomanda, inițial, un set de 3 ședințe, realizat la un interval de 6-8 săptămâni. La finalul acestora, protocolul de tratament se poate prelungi până la 4-6 ședințe sau nu, dacă s-au obținut rezultatele dorite.

Programează-te

Consultă medicul specialist al clinicii Derma Expert

Scapă de vergeturi

Tratament sigur și eficient pentru toate tipurile de piele

Laser CO2

Tratează atât straturile superficiale, cât și cele profunde ale dermului

TESTIMONIALELE PACIENȚILOR

Vergeturi apărute după sarcină
Chiar dacă am folosit creme încă de la începutul sarcinii, de teama vergeturilor, acestea tot au apărut și mă deranjau enorm. Am ales să vizitez clinica Derma Expert, unde medicul Filis Demirgean mi-a recomandat laserul CO2RE. Am ajuns la jumătatea ședințelor și vergeturile s-au redus destul de mult.
Tatiana MironPacient
Vergeturi apărute în adolescență
Încercasem în trecut câteva ședințe de peeling, însă nu au avut niciun rezultat. Îmi era teamă de o procedură invazivă, însă Dr. Alice Șapcă m-a asigurat că pielea se va reface și că aspectul vergeturilor se va reduce, ceea ce s-a și adeverit. Sunt foarte mulțumită de acest tratament.
Iulia BordeianuPacient
Vergeturi apărute după scăderea în greutate
Din pricina unor dereglări hormonale, m-am îngrășat mult și într-un timp scurt, astfel că mi-au apărut și vergeturi. Am reușit să slăbesc, însă vergeturile nu s-au redus deloc. Laserul CO2RE a fost foarte eficient, iar liniile albe s-au diminuat foarte mult.
Mara StaicoviciPacient

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Ce putem face pentru a preveni apariția vergeturilor?
De ce există atâtea ”creme minune” împotriva vergeturilor și, totuși, acestea nu funcționează?
Este în regulă ca un pacient, la vârsta adolescenței, să facă tratamentul laser CO2RE împotriva vergeturilor?

ÎNTREABĂ SPECIALISTUL DERMA EXPERT
    Call Now Button