Ce este si cum poate fii tratata alopecia androgenica la femei

Trateaza corect alopecia androgenica la femei. Tratamente profesionale disponibele in clinica Derma Expert by Elōs.

Ce este si cum poate fii tratata alopecia androgenica la femei

Alopecia androgenetică la femei este un diagnostic destul de des întâlnit, mai ales la cele trecute de vârsta de 40 de ani, însă sunt destul de dese și cazurile în care segmentul feminin de 25-30 de ani primește acest diagnostic. Tabloul clinic al alopeciei androgenetice la femei este diferit față de cel masculin, în sensul că la femei se constată o diminuare generală a volumului, iar pierderea părului afectează în principal vârful scalpului, linia frontală fiind, de regulă, păstrată, în timp ce la bărbați este afectată această parte.

Podoaba capilară este extrem de importantă pentru femei, iar pierderea firelor de păr este o problemă care le generează un disconfort psihic major, mai ales că, netratată corespunzător, această problemă poate degenera foarte ușor în alopecie. Și când ne referim la tratamente, excludem din start șampoanele, măștile sau fiolele, întrucât niciun tratament local nu va avea rezultat pentru o astfel de problemă. De aceea, inițierea unui tratament specializat împotriva căderii părului în stadiu incipient este esențial pentru a opri din evoluție alopecia și a regenera podoaba capilară. Pentru un diagnostic clar, medicii dermatologi Derma Expert recomandă o analiză a scalpului Tricholab,  realizată cu dermatoscopul digital Fotofinder, ce folosește funcția tricologie pentru a diagnostica afecțiunea de fond ce poate determina căderea părului și o analiză extinsă ce cuantifică numărul de fire în stadiul de creștere, numărul de fire în stadiu terminal, numărul foliculilor piloși cu 1,2,3 unități foliculare, grosimea medie a firelor de păr, ajutând în acest fel medicul specialist Derma Expert să aleagă cea mai eficientă metodă de tratament pentru tipul de alopecie de care suferă pacientul.

Cauzele alopeciei adrogenetice la femei

  • Tulburări menstruale
  • Sindrom de ovar polichistic
  • Acnee
  • Hirsutism

Alopecia androgenetică la femei nu se manifestă atât de pregnant ca la bărbați, astfel că rareori progresează până la apariția zonelor de scalp complet lipsite de păr. În primul stadiu al alopeciei, femeile vor remarca subțierea părului și pierderea volumului, aspecte care le afectează stima de sine și le provoacă anxietate.

Tratamente eficiente pentru alopecia androgenetică la femei

Alopecia androgenetică se tratează în clinica noastră, în funcție de stadiul acesteia, cu mezoterapie sau terapia Cellenis. În urma analizei Tricholab, medicul dermatolog Derma Expert va decide ce tratament va recomanda, dacă va opta pentru mezoterapie sau Cellenis, ori pe o combinație între cele două proceduri. Protocolul de tratament recomandat este de 6 ședințe în cazul mezoterapiei și de 4-5 ședințe în cazul procedurii Cellenis. Scopul celor două tratamente este de a stopa căderea părului, de a fortifia firul de păr și de a stimula creșterea altor fire de păr.

Programați acum o consultație la clinica Derma Expert și începeți cel mai potrivit tratament pentru sănătatea părului!

Întreabă specialistul Derma Expert
    Call Now Button