Beneficiile peelingului chimic impotriva acneei

peeling chimic acnee

Beneficiile peelingului chimic impotriva acneei

Peelingul chimic este un tratament dermatologic recomandat pentru o gama variata de afectiuni ale pielii, precum acneea, riduri fine, cicatrici superficiale sau pete pigmentare. Peelingul are un efect regenerant asupra pielii, imbunatindu-i aspectul si textura. Cele mai utilizate variante de peeling sunt acidul salicilic, acidul glicolic sau acidul tricloracetic (TCA).

Carui tip de pacient i se recomanda peelingul chimic?

La scara larga, acest tratament este recomandat pacientilor care se confrunta cu acneea, ca parte dintr-un protocol mai amplu de proceduri. Deasemenea, peelingul chimic se poate recomanda si pacientilor care sunt deranjati de ridurile fine din jurul gurii sau ochilor, pori dilatati sau pete.

Peeling chimic impotriva acneei

Rezultatele foarte bune si perioada redusa de recuperare sunt avantajele acestui tratament, de aceea este unul dintre cele mai recomandate tratamente impotriva acneei. Prin peeling chimic se realizeaza o exfoliere epidermica si, uneori, dermica, ce are ca rezultat reducerea secretiei de sebum, diminuarea inflamatiilor si a pustulelor cauzate de acnee. Totodata, inflamatia pe care o genereaza la nivelul pielii stimuleaza sinteza de colagen nou, cu efect de tonifiere si ameliorare a cicatricelor post-acneice. Deasemenea, peelingul chimic sprijina si potenteaza tratamentele topice antiacneice atunci cand este repetat regulat si constant in schema de ingrijire a acneei.
In cadrul clinicii Derma Expert, folosim o gama variata de agenti chimici pentru tratarea acneei, printre care acidul glicolic produs de Laboratoarele Filorga, acidul salicilic, soluția Jessner si acidul tricloracetic, precum si combinatii ale acestora, astfel incat sa poate fi tratate cu succes toate tipurile de acnee.

Ce pacienti nu pot face peeling chimic?

Exista anumite tipuri de pacienti, carora nu li se recomanda aceasta procedura, mai ales in caz de afectiuni si anumite conditii fizice:

 • dermatita, eczeme, piele uscata si sensibila
 • sarcina si alaptare
 • interventii chirurgicale recente
 • boli autoimune
 • istoric de cancer cutanat

Pregatirea inainte de peeling chimic

Aceasta procedura impune o perioada de pregatire a pacientului, inainte de a se prezenta in clinica.

 • Cu 3 saptamani inainte, nu se vor face alte tratamente de exfoliere
 • Cu 5 zile inainte, nu se vor folosi substante abrasive sau iritante
 • Zona de tratament nu va fi epilate cu 24 de ore inainte de peeling

Dupa aplicarea peelingului chimic, perioada de vindecare este intre 2 si 15 zile, timp in care pacientul va folosi creme hidratante cu rol reparator si, absolut necesar, crema cu factor de protectie.

Recomandari dupa peelingul chimic

 • Post procedura, pielea va fi sensibila, astfel ca este recomandat sa evitati aplicarea de produse cosmetic, cel putin in primele 5 zile.
 • Pielea se va ingriji conform recomandarilor medicului dermatolog
 • Se va evita expunerea la soare si se va utiliza crema cu factor de protectie 50+
 • Va puteti epila zona tratata dupa 15 zile de la tratament
 • Se va evita scarpinarea si lezarea zonei tratate

Medicii clinicii Derma Expert recomanda efectuarea unui protocol de 3-4 sedinte de peeling, astfel incat sa fie obtinute cele mai bune rezultate. Sedintele se realizeaza la un interval de 2-4 saptamani, iar beneficiile vor fi resimtite dupa chiar prima sedinta.

In luna februarie, beneficiati de un discount de 30% la pachetul de 3 sedinte de peeling impotriva acneei, astfel ca pretul va fi de 150 de euro, in loc de 210 euro. Programati acum o consultatie in clinica Derma Expert pentru a primi protocolul de tratament potrivit impotriva acneei!

 

Intreaba specialistul Derma Expert