Când ar trebui să ne îngrijoreze alunițele?

Cartografierea alunitelor cu ajutorul tehnologiei FotoFinder disponibila in cadrul clinicii Derma Expert by Elōs

Când ar trebui să ne îngrijoreze alunițele?

Pielea poate fi terenul multor modificări și este extrem de important ca acestea sa fie observate la timp și investigate de către specialiști. Este vorba aici, în speță, de nevii pigmentari, și anume, renumitele alunițe. Acestea nu creează disconfort și sunt privite, de cele mai multe ori, ca elemente definitorii pentru un individ, însă dacă suferă anumite modificări, pot influența serios viața. Incidența cancerului de piele este din ce în ce mai mare, iar acest lucru se întâmplă, mai ales din pricina ingnorării schimbărilor de la nivelul pielii.

Modificările de culoare, formă și aspect sunt indicii clare că trebuie să ajungeți imediat la un medic dermatolog, care să analizeze alunițele, susțin medicii dermatologi ai clinicii Derma Expert By Elōs. În clinica Derma Expert by Elōs, analiza alunițelor se realizează cu cel mai performant aparat de dermatoscopie digitală existent la ora actuală, FotoFinder. Sistemul Fotofinder reprezintă standardul de excelenţă în dermatoscopia digitală şi s-a dovedit a fi un instrument extrem de eficient pentru depistarea cancerului de piele, cât şi a altor anomalii. Acest instrument complex investighează în detaliu tegumentul şi determină evoluţia în timp a nevilor pigmentari, astfel încât un eventual cancer de piele să fie depistat la timp și tratat eficient!

Cum se realizează analiza Fotofinder la clinica Derma Expert by Elōs?

Inițial, are loc o discuție prealabilă cu medicul dermatolog, prin care se urmărește încadrarea pacientului într-o categorie de risc sau nu (în funcție de fototipul cutanat, istoricul medical, istoric de nevi displazici), motivul prezentării, oferirea detaliilor despre procedură și consiliere, după care se efectuează harta corporală a leziunilor.
Pacientul este plasat în poziții prestabilite care vor permite fotografierea sistematică, cu ajutorul unei camere video full HD, a întregii suprafețe corporale și stocarea automată în baza de date a imaginilor. Într-o etapă următoare, după scanarea nevilor existenți, se vor plasa markeri digitali pentru nevii de interes și vor fi înregistrate imaginile dermatoscopice propriu-zise cu un dispozitiv special, si anume, dermatoscop. Tehnic, se efectuează prin aplicarea pe piele a dermatoscopului care mărește de zeci de ori leziunea de interes, medicul având posibilitatea să interpreteze în detaliu structura leziunii analizate (vascularizație, pigmentație, structuri specifice). Întregul raport al evaluării FotoFinder ATBM (imagini clinice, dermatoscopice) este transmis pacientului în format PDF, astfel încât orice alt medic poate evalua și de la distanță nevii, pacientul beneficiind și de o a doua opinie, dacă este cazul.

În lupta împotriva cancerului de piele, detectarea bolii în stadiu incipient şi prevenţia ei sunt esenţiale. Prin utilizarea aparatului Fotofinder, clinica Derma Expert by Elōs se aliniază clinicilor dermatologice de peste hotare, care dețin soluții pentru stoparea evoluției cancerului de piele, prin indentificarea acestuia la timp și administrarea tratamentului specific.

Aflați că sunteți bine!

Pentru evaluarea Fotofinder trebuie să vă rezervați în jur de o oră și, în funcție de recomandările medicului se poate repeta la interval de 3-6-12 luni. În felul acesta, sunt urmărite constant modificările pielii și sunt ținute sub supraveghere. Oricine poate face această analiză, indiferent de sezon. Așadar, programați acum o evaluare dermatoscopică FotoFinder, la clinica Derma Expert by Elōs, pentru a afla că sunteți bine!

 

ÎNTREABĂ SPECIALISTUL DERMA EXPERT
    Call Now Button