Cum reducem eficient cicatricele?

Clinica Derma Expert by Elōs din Bucuresti foloseste tehnologia laser pentru tratarea cicatricelor.

Cum reducem eficient cicatricele?

Cicatricele sunt rezultatul procesului de vindecare al pielii, atunci când aceasta a suferit anumite traumatisme (accidente, arsuri, operații, etc). Atunci când ne rănim, spre exemplu, în organism este activat ”modulul” de vindecare, iar pielea începe să producă noi fibre de colagen și elastină pentru a repara rana, însă de cele mai multe ori, acest proces se petrece într-un mod dezorganizat, de aceea pielea rănită/agresată/tăiată/arsă nu va avea aspectul inițial.
Cicatricele poartă amintirea ”bunei purtări” din copilărie în zone în care nu deranjează, însă dacă s-au petrecut la nivel facial sunt destul de incomode și dificil de ascuns. Cicatricele la nivel facial mai pot apărea în urma unei acnee severe, care a afectat legăturile de colagen și elastină, cauzând apariția acelor ”găuri” în pomeți și bărbie.

Cea mai eficientă metodă de tratament ce vizează atât cicatricele hipotrofice (ce reprezintă o lipsă de țesut în zona respectivă, apărute cel mai frecvent după acnee), cât și pe cele hipertrofice (prezente sub forma de exces de țesut, mai ales în cazul operațiilor), este laserul CO2RE de la renumita companie Syneron Candela, ce oferă rezultate excelente, iar clinica Derma Expert by Elōs este una dintre puținele clinici care îl dețin. Sistemul CO2RE are un program special dedicat cicatricelor, determinând producția de colagen și elastină, cu o calitate superioară, în țesutul țintă. În urma procesului de ablație fracționată, se stimulează regenerarea și îmbunătățirea aspectului cicatricelor hipotrofice. În cazul cicatricelor hipertrofice, se poate realiza eliminarea completă cu laserul a țesutului în exces, astfel determinând uniformizarea suprafeței cicatriceale, cu un timp de recuperare minim și fără risc. Așadar, nici vorbă de bisturiu, această metodă fiind singura opțiune pentru pacienții cu cicatrice, până să apară un laser la fel de puternic precum CO2RE.

Ce se întâmplă în timpul tratamentului împotriva cicatricelor cu laserul CO2RE?

Pentru a le asigura deplinul confort, pacienții clinicii Derma Expert vor sta cu o cremă anestezică timp de 20 de minute, în modul acesta durerea va fi foarte mult atenuată. Procedura durează între 15-45 min, iar pielea devine ușor eritematoasă (roșie) după acțiunea laserului CO2RE. Primele 1-3 zile, este mai edemațiată (umflată), în 3 zile se formează crustele, care se vor detașa complet în alte 5-7 zile.

Câte ședințe sunt necesare pentru reducerea cicatricelor cu laserul CO2RE?

Rezultatele încep să apară din prima lună după tratament. Speciliștii dermatologi ai clinicii Derma Expert recomandă pentru cele mai bune rezultate un protocol de tratament ce include 3 ședințe, spațiate la 6 săptămâni. Ședințele pot fi combinate și cu alte proceduri adjuvante, existente în clinica Derma Expert, ce stimulează regenerarea colagenului de o calitate superioară, precum mezoterapia Filorga, Cellenis sau enzimele.
Deoarece la finalul celor 3 ședințe, procesul de vindecare și regenerare nu încetează, maximul terapeutic va apărea la 6 luni după finalizarea tratamentului.

Așadar, apelați cu toată încrederea la laserul CO2RE și programați acum o consultație cu medicii dermatologi Derma Expert by Elōs pentru a obține cele mai bune rezultate împotriva cicatricelor!

ÎNTREABĂ SPECIALISTUL DERMA EXPERT
    Call Now Button