Cum se poate îndepărta tatuajul sprâncenelor

Cum se poate îndepărta tatuajul sprâncenelor

Procedura de tatuare a sprâncenelor este destul de solicitată în saloanele de înfrumusețare, mai ales de către femeile care se confruntă cu sprâncene subțiri sau rare. Realizate corect și în acord cu fizionomia persoanei respective, micropigmentarea sprâncenelor aduce  beneficii estetice, deși o perioadă de timp nu vor fi atât de discrete.

Ca orice procedură estetică, tatuarea sprâncenelor implică anumite riscuri. Printre ele se numără obținerea unei forme nedorite pentru că tehnicianul nu a respectat fizionomia celei care a solicitat procedura și alegerea unei culori nepotrivite, care face notă disconcordantă cu culoarea tenului și a părului. Ce e de făcut într-o astfel de situație? Pentru a afla cum putem scăpa de tatuajul din zona sprâncenelor, am stat de vorbă cu medicul dermatolog Derma Expert by Elōs, Dr Filis Demirgean.

Tratamentul laser pentru îndepărtarea tatuajelor, simplu și comod

Deși procedura se numește ”tatuarea sprâncenelor”, aceasta este diferită față de metoda clasică de realizarea unui tatuaj corporal. Micropigmentarea sprâncenelor se realizează cu pigmenți cosmetici, aparte de cei utilizați în cadrul unui tatuaj, iar stiloul pentru intervenție este cu ace sau cartușe de unică folosință, astfel că implantarea culorii se realizează mai superficial decât în cazul tatuajului. Este recomandat pentru zona feței să se apeleze la procedura de micropigmentare și nu tatuare, pentru că pielea are o altă structură față de restul corpului, fiind cea mai expusă zonă la soare și radicali liberi. Laserul Alex TriVantage, existent în clinica Derma Expert by Elōs, unul dintre cele mai bune lasere la momentul actual împotriva tatuajelor, va asigura cele mai bune rezultate în cazul îndepărtării pigmenților din zona sprâncenelor. Acest aparat se bazează pe puterea laserului Alexandrite și este capabil să emită 3 tipuri de undă a 3 tipuri de lasere diferite, care țintesc diverși pigmenți ce alcătuiesc un tatuaj. În cazul tatuajului sprâncenelor este vorba de un singur tip de pigment, astfel că rata de succes va fi extrem de ridicată. Înainte de tratamentul laser, pigmentul se află în fibroblastele perivasculare, la nivelul pielii. Lumina cu lungimea de undă emisă de laser este absorbită de pigment și transformată în căldură. Astfel, țesutul țintă e distrus, fără a afecta țesuturile înconjurătoare.
După tratament, expansiunea rapidă a celulelor cu pigment determină ca acesta să fie fragmentat în bucăți foarte mici, astfel încât drenajul limfatic secundar și sistemul imunitar să îl elimine de la nivelul pielii.

Recomandări de la medicul dermatolog înainte de tratamentul laser pentru îndepărtarea tatuajelor

Pregătirea pentru procedura de îndepărtarea tatuajului sprâncenelor constă în raderea zonei respective înainte de fiecare ședință, astfel ca foliculii să nu fie afectați de laser. Tratamentul se va realiza în sezonul rece, când razele soarelui nu sunt atât de puternice și este recomandat un protocol de tratament de 4-6 ședințe. Aplicarea unui creme anestezice înainte de acțiunea laserului Alex TriVantage atenuează considerabil din disconfortul resimțit, care poate fi comparat cu procedura de epilare definitivă, dacă ați mai experimentat până acum. La finalul ședințelor, pigmenții vor fi eliminați și sprâncenele vor avea aceeași formă și culoare ca și înainte.

Programați acum o consultație gratuită cu unul dintre medicii dermatologi Derma Expert by Elōs, care vă va recomanda un protocol personalizat de tratament. 

Întreabă specialistul Derma Expert
    Call Now Button