Cum tratăm eficient semnele și cicatricile lăsate de acnee

Cum tratăm eficient semnele și cicatricile lăsate de acnee

Acneea este o afecțiune dermatologică complexă, care netratată corespunzător poate lăsa semne și cicatrici pe viață. Astfel că, indiferent dacă este o acnee severă sau mai puțin severă, dacă pacientul nu urmează un protocol specific de tratament, repercursiunile pot fi destul de grave: apar semne inestetice, cicatrici si pete hiperpigmentare. Evident, este afectat și confortul psihic al pacienților, nemulțumiți de aspectul tenului lor. Înainte de a vă prezenta recomandarea medicilor Derma Expert by Elōs în ceea ce privește tratarea cicatricilor post-acneice, vă vom explica de ce apar acestea.

De ce apar semnele și cicatricile post-acneice?

Acneea poate afecta dermul în profunzime, unde destructurează rețeaua de colagen şi elastină, cu efecte vizibile la suprafața pielii. Urmările pot fi agravate de situația în care pacienții traumatizează pielea, în încercarea de a elimina pustulele (coșurile) și comedoanele (punctele negre). Țesutul nou format în urma vindecării pustulelor, comedoanelor sau chisturilor poate avea o structură diferită față de țesutul normal. Fibrele de colagen și elastină sunt înlocuite de țesut fibros, conducând la apariția unor leziuni hipotrofice (sub forma unor găuri de dimensiuni variabile în zona obrajilor sau bărbiei) sau hipertrofice (sub forma unor excrescențe, întâlnite preponderent la nivelul toracelui anterior și posterior).  Deasemenea, există situații în care procesul de vindecare se poate solda cu pete pigmentare. Acest lucru se întâmplă din cauza inflamației din timpul vindecării pielii și poartă denumirea de alterare pigmentară post-inflamatorie.

Cel mai eficient tratament împotriva semnelor și cicatricilor post-acneeice

Pentru că semnele și cicatricile  lăsate de acnee reprezintă o destructurare a rețelei de colagen și elastină din stratul profund al pielii, sunt necesare proceduri care să remodeleze această rețea, cu efect de reducere a urmelor inestetice la suprafața pielii. De aceea, procedurile laser sunt prima opțiune în cazul tratării eficiente a cicatricilor lăsate de acnee, iar medicii dermatologi Derma Expert by Elōs vă recomandă laserul CO2RE, de la Syneron Candela. Acesta are atributul de cel mai puternic laser la ora actuală pentru tratarea cu succes a leziunilor provocate de acnee, oferind rezultate remarcabile. CO2RE se diferenţiază prin utilizarea simultană a două fascicule laser, care pătrund în piele la adâncimi diferite. În plus, oferă un disconfort redus şi o schimbare dramatică a pielii după doar o singură şedinţă.

Cum funcționează laserul CO2RE împotriva cicatricilor post-acneice

Laserul fracţionat CO2RE tratează doar câte o fracţiune din piele, fiind destul de agresiv. În timpul procedurii, laserul perforează pielea în milioane de găuri, vaporizând ţesutul cu care intră în contact. Leziunile induse controlat pielii determină o reacție firească din partea organismului de a vindeca zona afectată, creând legături noi de colagen și elastină. CO2RE are abilitatea de a trata atât ţesuturile superficiale, dar şi cele profunde, oferind posibilitatea unei înalte precizii în controlarea intensităţii şi adâncimea undei laser. În urma procesului de ablație fracționată, se stimulează regenerarea țesutului și îmbunătățirea aspectului cicatricilor hipotrofice cauzate de acnee, iar petele pigmentare vor dispărea. În cazul cicatricilor hipertrofice, se poate realiza eliminarea completă cu laserul a țesutului în exces, astfel determinând uniformizarea suprafeței cicatriceale, cu un timp de recuperare minim și fără risc.

Programați acum o consultație gratuită cu unul dintre medicii dermatologi Derma Expert by Elōs, care vă va recomanda un protocol personalizat de tratament. În plus, în luna septembrie, beneficiați de un discount de 50% la abonamentul de 3 ședințe de laser CO2RE împotriva cicatricilor post-acneice.

 

Întreabă specialistul Derma Expert
    Call Now Button