De ce apar xantelasmele și cum le putem trata eficient?

Tratament impotriva xantelasmelor cu ajutorul laserului CO2 oferit de clinica Derma Expert by Elōs

De ce apar xantelasmele și cum le putem trata eficient?

Xantelasmele se prezintă sub forma de puncte alb-gălbui și se situează în zona ochilor, pe pleoapa superioară și inferioară. Xantelasmele nu sunt dureroase, însă dacă nu sunt eliminate la timp, își măresc dimensiunea, îngreunând privirea și afectând major estetica facială. Deasemenea, acestea trag un semnal de alarmă fiindcă indică un nivel ridicat al colesterolului din sânge. Așadar, nu ingnorați nicio modificare a pielii din zona ochilor și apelați la timp la un medic dermatolog pentru a interveni eficient.

De ce apar xantelasmele?

În cele mai multe cazuri, xantelasmele apar în contextul unor afecțiuni în care există un dezechilibru în organism, și anume un grad înalt al colesterolului. Conform studiilor, analizele a jumătate din pacienții care se confruntă cu xantelasme indică valori mari ale lipidelor din sânge, așadar colesterolul mărit nu este o premisă pentru apariția acestor formațiuni. Diabetul zaharat este asociat, adesea, cu hiperlipidemie, iar apariţia de xantoame se observă la persoanele cu diabet zaharat dezechilibrat (persoanele care nu respectă tratamentul medicamentos recomandat sau persoanele care prezintă rezistenţă la insulină). Xantelasmele pot apărea şi la persoane cu pancreatită acută, deoarece în timpul crizei apar creşteri foarte mari ale lipoproteinelor din sânge. Xantelasmele sunt manifestări care pot să apară la persoane cu boală coronariană aterosclerotică, în contextul modificărilor de metabolism lipidic.

Xantelasmele nu crează niciun disconfort fizic, acest lucru se resimte atunci când, netratate, se măresc considerabil și afectează privirea. Sunt extrem de inestetice, atât în cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților, iar orice încercare de a le masca cu machiaj nu are efectul dorit. Medicii dermatologi Derma Expert vă sfătuiesc să acționați la timp împotriva xantelasmelor, astfel încât să nu li permită creșterea în volum și, automat, îngreunarea îndepărtării lor.

Laserul CO2, tratament eficient împotriva xantelasmelor

Fiind situate într-o zonă atât de delicată a feței, în jurul ochilor, îndepărtarea xantelasmelor poate părea o intervenție extrem de dificilă pentru pacienți. Din păcate, nu există tratamente locale care să le elimine sau să le încetinească creșterea, astfel că soluțiile cele mai eficiente sunt îndepărtarea lor pe calea chirurgicală, ceea ce are presupune perioadă de recuperare și un disconfort destul de mare, sau distrucția lor prin vaporizare cu laserul fracționat CO2 de ultimă generație, de pe platforma CO2RE, disponibilă în clinica Derma Expert. Acest laser presupune excizia leziunilor cutanate cu maximă precizie și în deplină siguranță pentru pacient, folosind puterea laserului CO2. Deși vorbim despre un laser extrem de puternic și o zonă delicată, laserul CO2 de pe platforma CO2RE se va dovedi extrem de blând cu aceasta regiune, neafectând pielea și în niciun caz vederea.

Datorită tehnologiei de ultimă generație folosită de laserul CO2RE, timpul de vindecare este minim și este evitată apariția cicatricelor, așa cum s-ar întâmpla în cazul unei operații.

În ce constă tratamentul?

După curățarea și dezinfectarea zonei cutanate ce urmează să fie tratată, se aplică anestezia locală, pentru a diminua disconfortul pacientului. Se realizează excizia completă sau parțială a xantelasmelor, în funcție de extensia lor. Ședința durează în medie 20-30 de minute, este bine tolerată de pacient, cu disconfort minim în timpul procedurii și fără riscuri de reacții adverse. Pot fi necesare mai multe ședințe în cazul formelor extinse de xantelasme, la interval de 3-4 săptămâni.

Programați acum o consultație la clinica Derma Expert pentru eliminarea sigură și eficientă a xantelasmelor!