Estetica după naștere – soluții pentru cele mai comune probleme ale mamelor

Estetica feminina dupa nastere. Solutii dermatologice profesionale pentru cele mai intalnite probleme ale mamelor

Estetica după naștere – soluții pentru cele mai comune probleme ale mamelor

Nașterea unui copil reprezintă cel mai frumos moment din viață unei femei. Totul se schimbă atunci când apare pe lume un bebeluș, începând de la stilul de viață, priorități, dar și aspectul fizic al femeilor. Corpul unei mame suferă modificări încă de la concepție, iar pe măsură avansării sarcinii aceste schimbări se intensifică și continuă chiar și după naștere. Astfel că entuaziasmul de a fi mamă se amestecă cu nemulțumirea față de propriul corp, acesta fiind și motivul pentru cazurile de depresie postpartum. Multe dintre mămici își doresc să revină cât mai rapid la formă fizică inițială, iar aici nu este vorba numai de siluetă, ci și de aspectul pielii sau al părului, însă și corpul are nevoie de propriul timp pentru a-și recăpăta procesele interne dinainte de sarcină și activitatea hormonală să se stabilizeze treptat. De aceea, este necesar să așteptați cel puțin 6 luni înainte să pășiți într-o clinică, tocmai pentru a acordă corpului răgazul necesar pentru a se reface natural.
Cu toate acestea, după naștere pot rămâne probleme care nu pot fi rezolvate de procesul natural de refacere al organismului, precum vergeturile, căderea excesiva a părului și aspectul neplăcut al zonei genitale. În acest caz, se impune o vizită la clinică pentru a primi cele mai bune recomandări.

Eliminarea vergeturilor

Liniile roșiatice (vergeturi primare), care se pot transformă rapid în linii de culoare albă (vergeturi măture) de pe sâni, abdomen, coapse sau feșe, apăr că urmare a întinderii pielii pe măsură ce sarcină avansează. Multe femei apelează la masaje cu creme antivergeturi în timpul sarcinii, cu speranța că așa vor împiedică apariția acestora, însă, de cele mai multe ori acest lucru nu se întâmplă. Vergeturile sunt extrem de inestetice și frustrante pentru orice femeie. Cel mai eficient tratament de reducere a vergeturilor este laserul fracționat CO2RE, care prin inducerea de leziuni pielii prin căldură determină un proces natural de refacere a zonei afectate, prin formarea unor noi legături de colagen și elastină. Astfel, pielea se va uniformiza și va căpăta un aspect neted, fără imperfecțiuni. În funcție de gravitatea și vechimea lor, medicul dermatolog va va recomanda un protocol de tratament că să va aducă cele mai bune rezultate.

Stoparea căderii părului

La aproximativ 3 luni după naștere, femeile experimentează o cădere pronunțată a părului, iar acest fenomen este unul perfect normal. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că în timpul sarcinii, nivelele crescute de estrogen prelungesc stadiul de creștere al firelor și sunt prezente mai puține în fază de repaus (cad mai puține). După naștere, nivelele hormonale revin la normal și mult mai mulți foliculi intră în fază de repaus, acest lucru traducându-se printr-o cădere excesiva a părului. În unele cazuri acest proces este de scurtă durată, iar după aproximativ 6 luni, lucrurile revin la normal, însă există cazuri în care fenomenul natural se suprapune pe alte probleme (carențe de vitamine, oboseală cronică), iar căderea părului se acutizează. În prima fază, este recomandată o analiză a scalpului cu aparatul Fotofinder Trichoscale, complet nedureros față de alte aparate, care va indentifică toți parametrii căderii părului și va conduce la recomandarea celui mai eficient tratament. În urmă acestei analize și a consultației cu specialiștii clinicii Derma Expert, puteți opta pentru mezoterapie sau terapia Cellenis, urmând ca  pe parcursul protocolului de tratament să repetați analiză pentru a verifică efectele procedurilor.

Recuperarea sănătății intime

Sarcina exercită o presiune asupra pelvisului și mușchilor vaginali, iar nașterea naturală modifică destul de mult aspectul zonei intime. Apăr spații vizibile între labiile interne și labiile mari, riduri vaginale, iar cicatricea unei rupturi de perineu afectează aspectul zonei intime. Fără doar și poate, și viață sexuală este serios influențată de aceste modificări pentru că îi afectează calitatea și, mai mult decât atât, pot apărea dureri în timpul raportului intim. Tratamentul laser CO2RE Intima din cadrul clinicii Derma Expert este răspunsul pentru toate aceste probleme.
Laserul CO2RE Intima acționează atât asupra aspectului zonei vulvare și labiale, cât și în interior, asupra zonei vaginale, remodelând țesuturile de colagen. Astfel, aspectul inestetic al vulvei sau labiilor va fi înlăturat fără a fi necesar bisturiul. În urmă procedurii efectuate în interiorul vaginului, pacientele vor observă o îmbunătățire în ceea ce privește lubrifierea și tonusul din canalul vaginal, reducerea disconfortului în timpul sexului. CO2RE Intima are rezultate remarcabile și în ceea ce privește incontinență urinară, o problemă cu care se confruntă destul de multe femei după o naștere naturală.

Call Now Button