Cuperoza și rozaceea. Plan de tratament de la medicii specialiști!

Cuperoza și rozaceea. Plan de tratament de la medicii specialiști!

Deși se manifestă asemănător, cuperoza și rozaceea nu sunt același lucru. Cuperoza reprezintă o reacție a pielii feței, caracterizată printr-un aspect roșiatic, generat de dilatația unor vase mici de sânge. Clinic, roșeața este dispusă la nivelul feței, predominant la nivelul obrajilor, dar și al bărbiei și nasului. Aceasta se activează la stimuli precum frigul, alcoolul sau consumul de alimente picante. Rozaceea este o afecțiune cronică, caracterizată prin episoade inflamatorii și apariția de papule, pustule, teleangiectazii (vase de sânge vizibile) la nivelul obrajilor, bărbiei și nasului. Aceste afecțiuni dermatologice apar după vârsta de 30 de ani, în procent mai mare la femei. Fiind afecțiuni care se manifestă la nivelul feței, acestea provoacă anxietate socială și în încercarea de a o ascunde, pacientele recurg la produse de make up cu grad mare de acoperire. Acestea împiedică tenul să respire, blocând porii, și iată cum se formează un cerc vicios. La primele semne ale afecțiunii, se impune vizita la medicul dermatolog, care va recomanda cel mai adecvat tratament.

Toamna, sezonul ideal pentru tratamentul laser

De-a lungul anilor s-a încercat tratarea cuperozei și rozaceei prin administrarea de medicamente și creme, însă acestea nu au adus nicio îmbunătățire. Pentru leziunile vasculare, cele mai eficiente vor fi întotdeauna procedurile laser, care să acționeze asupra vaselor de sânge. De aceea, laserul PDL VBeam Perfecta, din cadrul clinicii Derma Expert reprezintă cea mai bună opțiune împotriva cuperozei și rozaceei. Echipamentul laser Vbeam este aparatul cu standardul cel mai ridicat în tratarea leziunilor vasculare și pigmentare, dovedind siguranță și eficacitate în timp, fără incidente sau efecte secundare. Oferă mai multă eficiență decât orice alt laser dye pulsat, Nd:YAG sau sistem IPL, prin tehnologia micropulsului ce permite medicului dermatolog distrucția țintită a rețelei vasculare, fără a atinge țesutul perific și restul pielii, crescând eficacitatea tratamentului și reducând timpul de recuperare al pacientului, reprezentând un discomfort minim. Întotdeauna, un astfel de tratament se recomandă să fie efectuat în sezonul rece, când razele soarelui sunt inofensive

Cum funcţionează laserul VBeam împotriva cuperozei și rozaceei?

Laserul VBeam Perfecta determină coagularea sângelui și iritația peretelui vaselor sanguine mici prin căldură intensă degajată care determină închiderea acestora. În timpul tratamentului este utilizată o lungime de undă prestabilită pentru a ținti și distruge capilarele și vasele sangvine cutanate nedorite, lăsând intacte țesuturile normale din jur.

Hemoglobina conținută de celulele roșii din sânge absoarbe energia luminoasă generată de laserul VBeam Perfecta, iar căldura eliberată local determină distrugerea pereților vaselor și coagularea sângelui, strict în regiunile tratate. Deși, este un tratament care se realizează la nivelul feței, laserul VBeam se dovedește delicat cu pielea, iar timpul de recuperare este rapid. Laserul Vbeam are o arie largă de acțiune, tratând eficient hemangioamele, inflamațiile asociate acneei, vasele sparte de pe picioare, vergeturile roșii și cicatricile.

Programați acum o consultație gratuită cu unul dintre medicii dermatologi Derma Expert by Elōs, care vă va recomanda un protocol personalizat de tratament, în funcție de tipul afecțiunii cu care vă confruntați!

 

Întreabă specialistul Derma Expert