Preventia cancerului de piele inseamna vindecare: “Nu-ti risca pielea! Alege sa previi!”

Preventia cancerului de piele inseamna vindecare: “Nu-ti risca pielea! Alege sa previi!”

Cancerul de piele este una dintre cele mai grave si des intalnite forme de cancer. Prin campania “Nu-ti risca pielea! Alege sa previi!”, clinica Derma Expert by Elōs doreste atat sa atraga atentia asupra acestui lucru, dar mai ales sa evidentieze usurinta prin care cancerul de piele poate fi tratat in cazul in care este diagnosticat la timp.

In perioada campaniei 16 – 30 septembrie, pacientii clinicii beneficiaza de 50% discount la dermatoscopia digitala Fotofinder, cea mai performanta metoda pentru preventia cancerului de piele prin investigarea leziunilor pielii si a tuturor modificarilor pe care acestea le pot suferi.

Cu toate ca statisticile sunt alarmante, inca nu se constientizeza pe deplin importanta investigarii periodice a alunitelor. Un om moare, in lume, la fiecare 9 minute din cauza unui melanom. In Europa si in SUA, incidenta cancerului de piele a crescut de 4 ori in ultimii 30 de ani, in prezent se estimeaza ca 1 din 5 persoane va avea cancer de piele. Cancerul de piele este unul dintre tipurile de cancer cu cea mai rapida crestere, statistic, iar melanomul reprezinta cea mai severa forma de cancer de piele. Totusi, daca este diagnosticat si tratat la timp, este curabil in proportie de peste 90%.

Cand trebuie sa ne ingrijoreze alunitele si sa consultam medicul dermatolog?

Pielea poate fi terenul multor modificari si este extrem de important ca acestea sa fie observate la timp si investigate de catre specialisti. Este vorba aici, in speta, de nevii pigmentari, cunoscute popular drept alunite. Acestea nu creeaza disconfort, nu dor si, uneori, sunt privite ca elemente definitorii pentru un individ.

„Avand in vedere expunerea din ce in ce mai mare la radiatii ultraviolete, orice persoana are indicatia de a efectua anual o consultatie la medicul dermatolog pentru o evaluare dermatoscopica, chiar daca are impresia ca la nivelul pielii nu exista nicio problema. De asemenea, exista unele indicatii care ar trebui sa ne duca de urgenta la medic, precum: modificari ale formei, culorii, dimensiunii unei alunite preexistente, aparitia uneia noi, simptome prezente la nivelul unei alunite cum ar fi durerea sau pruritul sau traumatizarea acesteia,” declara medicul dermatolog Dr Ioana Pescaru.

Dermatoscopia digitala Fotofinder: cea mai sigura metoda pentru preventia cancerului de piele!

“In cadrul clinicii Derma Expert by Elōs, dispunem de cea mai avansata tehnologie exista la ora actuala, dermatoscopia computerizata Fotofinder, cu ajutorul careia putem evalua precis leziunile pielii si  diagnostica precoce diferite tipuri de cancere cutanate, cat si alte anomalii. Printr-o manevra non-invaziva, rapida si nedureroasa sunt efectuate imagini standardizate, cu intreaga suprafata a corpului, cat si imagini de dermatoscopie ale leziunilor de interes care vor fi stocate in format digital, cu posibilitatea evaluarii lor in dinamica. La un nou control dermatoscopic in functie de indicatia medicului, prin repetarea pozelor de macroscopie si suprapunerea lor cu cele din cadrul primei evaluari, vom putea identifica usor leziuni noi aparute sau modificari ale celor preexistente. Astfel, pe langa o mapare a intregii suprafete a corpului, cu cartografierea tuturor alunitelor de interes, tehnologia Fotofinder ofera avantajul unor imagini de inaltta calitate, fiind metoda standard si cea mai evoluata de screening cutanat,” declara medicul dermatolog Dr. Alice Sapca.

Dermatoscopie digitala cu ajutorul tehnologiei FotoFinder pentru investigarea amanuntita a pielii.

Cea mai eficienta metoda de prevenire a melanomului este verificarea constanta a alunitelor. Oricine poate efectua evaluarea Fotofinder iar in functie de recomandarile medicului trebuie repetata la interval de 3, 6 sau 12 luni. In felul acesta, sunt urmarite constant modificarile pielii, prin compararea imaginilor salvate in baza de date Fotofinder.

In perioada 16-30 septembrie, in clinica Derma Expert by Elōs, beneficiati de un discount de 50% la evaluarea dermatoscopica Fotofinder a alunitelor de pe intregul corp. Asadar, programati-va acum, pentru a afla ca pielea dumneavoastra este in afara oricarui risc.

 

 

Programeaza-te acum la evaluarea Fotofinder!
    Call Now Button