Vbeam Perfecta, soluția perfectă pentru tratamentul leziunilor vasculare

Trateaza profesional vasele sparte de pe picioare cu ajutorul laserului in clinica Derma Expert by Elōs.

Vbeam Perfecta, soluția perfectă pentru tratamentul leziunilor vasculare

Începând de luna aceasta, laserul Vbeam Perfecta întregește gama de lasere de ultimă generație disponibile în clinica Derma Expert by Elōs. Acesta se adresează unei palete largi de patologii, însă focusul principal este tratamentul leziunilor vasculare de la nivelul feței și membrelor inferioare.

Alături de laserul Nd:Yag, de pe platforma GentleMax Pro, clinica Derma Expert by Elōs este una dintre puținele clinici din România dotate cu lasere de ultimă generație care tratează eficient orice tip de leziuni vasculare:

 • Rozacee/cuperoză
 • Eritem difuz
 • Poikilodermia (telangiectazii asociate cu pigmentare reticulată la nivelul gâtului, feței și decolteului ca urmare a expunerii îndelungate la soare)
 • Malformații vasculare- ”pata de vin”
 • Hemangioame și angioame
 • Lacuri venoase
 • Capilare sparte

Cum funcționează Vbeam Perfecta?

Vbeam Perfecta are la bază un laser PDL (pulsed-dye laser), care de-a lungul anilor și-a dovedit eficiența pentru tratamentul leziunilor vasculare. Așadar, este vorba de un laser ”pionier”, care tratează excelent telangiectaziile de la nivelul feței și picioarelor, livrând rezultate imediate (în cazul unor anumite tipuri de leziuni) și definitive. Adresabilitatea acestui laser este una vastă, întrucât focusul său nu sunt doar leziunile vasculare, ci și alte probleme dermatologice precum:

 • Inflamațiile asociate acneei vulgare
 • Cicatricele cheloide și hipertrofice
 • Vegeturile roșii
 • Verucile
 • Ridurile
 • Hiperpigmentațiile

Aparatul utilizează un colorant pentru a genera diferite culori ale fasciculelor laser, care sunt livrate în impulsuri. Culoarea luminii utilizate este influențată de afecțiunea care urmează să fie tratată. Spre exemplu, o lumină galbenă va fi absorbită de vasele de sânge din derm, determinându-le să dispară, fără a afecta țesuturile înconjurătoare. Vasele de sânge distruse sunt apoi reabsorbite și eliminate de către organism în timpul procesului normal de vindecare.

Cui i se adresează laserul Vbeam?

Acest tratament cu laser PDl este sigur pentru orice tip de piele, inclusiv cu cea a copiilor care se confruntă cu malformații vasculare, precum ”pata de vin”. Pacienții cu un fototip închis nu vor putea urma o astfel de procedură, întrucât laserul va fi blocat de melanina din țesutul pielii.
Dermatologii clinicii Derma Expert pot recomanda pacienților care se confruntă cu leziuni vasculare un protocol de tratament care combină laserul Vbeam cu cel Nd:Yag, astfel încât rezultatele să fie cele mai satisfăcătoare. Și asta pentru că venele de culoare roșie răspund favorabil laserului PDL, în timp ce cele albastru-mov răspund favorabil laserului Nd:Yag, de pe platforma GentleMax Pro.

Cât de dureros este un tratament cu laser Vbeam?

Procedura este destul de bine tolerată de către pacienții clinicii Derma Expert, și asta pentru că are integrat un sistem de răcire și elimină criogen pe zona tratată, reducând disconfortul, În funcție de zona afectată, tratamentul durează 15-120 de minute. După acțiunea laserului, pielea poate prezenta eritem și edem, care poate dura de la câteva ore, până la o săptămănă.

Numărul de ședințe necesare se stabilește în cadrul unei consultații, când medicul dermatolog vă va recomanda protocolul de tratament. Programați acum o consultație la clinica Derma Expert by Elōs și bucurați-vă de o piele frumoasă, lipsită de imperfecțiuni!

ÎNTREABĂ SPECIALISTUL DERMA EXPERT