Cel mai eficient tratament împotriva vergeturilor

Cel mai eficient tratament împotriva vergeturilor

Vergeturile au reprezentat dintotdeauna o mare provocare pentru domeniul estetic, aflat în permanență în căutarea celor mai eficiente metode de tratare a acestora. Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, peste 80% dintre femeile din lumea întreagă se confruntă cu vergeturi în perioada pubertății și sarcinii, în timp ce aproximativ 40% dintre bărbați, în special cei ce practică culturismul, sunt afectați de vergeturi. Striațiile de culoare roșie sau albă pot apărea pe brațe, abdomen, fese și coapse și nu provoacă durere, însă provoacă un mare disconfort estetic. Am stat de vorbă cu medicul dermatolog Derma Expert by Elōs, Dr Ioana Pescaru, pentru a afla mai multe despre vergeturi și cum le putem trata eficient.

Care sunt cauzele apariției vergeturilor?

Potrivit studiilor de specialitate, sunt predispuse la apariția vergeturilor persoanele cu o condiție mai puțin bună a rețelei de colagen, astfel că presiunea exercitată asupra acesteia în timpul pubertății, când corpul se mărește și se pune presiune pe piele, la fel cum se întâmplă și în timpul sarcinii, va declanșa liniile roșii sau albe. De aceea, nu toți adolescenți fac vergeturi, la fel cu nici toate mămicile nu se confruntă cu vergeturi după naștere. Vergeturile mai pot apărea pe fondul unor afecțiuni ale glandei tiroide, dar și din pricina stresului și a scăderii imunității organismului, ceea ce nu mai permite eliminarea toxinelor din organism. Acestea afectează elastina și colagenul din piele, iar când se va pune presiune pe rețeaua de elastină, aceasta va ceda foarte ușor și vor apărea aceste structuri de reparație, cunoscute drept vergeturi.

Sunt eficiente cremele împotriva vergeturilor?

Pentru persoanele care se confruntă cu vergeturi, cremele sunt eficiente strict pentru hidratarea pielii. Vergeturile sunt structuri de reparație apărute în interiorul pielii, iar cremele nu au capacitatea de a reface rețeaua de colagen și elastină afectată. Deasemenea, peelingurile, adesea recomandate în cazul vergeturilor, nu vor aduce nici acestea mari îmbunătățiri, întrucât acționează doar la suprafața epidermei.

De ce e laserul CO2RE cel mai eficient împotriva vergeturilor?

Fiindcă în cazul vergeturilor, vorbim despre leziuni în interiorul pielii, este necesar ca tratamentul utilizat să lucreze în straturile interne și să le repare. De aceea, procedura cu laserul CO2RE de la Syneron Candela, cel mai puternic laser CO2 la ora actuală de pe piață, va oferi cele mai bune rezultate împotriva vergeturilor. Laserul CO2RE pătrunde în straturile profunde ale pielii și remodelează rețeaua de colagen și elastină, reducându-le extrem de mult din aspectul inestetic.  Prin intermediul aplicatorului special, sunt eliminate pulsurile laser, care ajung în dermul profund și declanșează micro leziuni, determinând un răspuns de vindecare al țesutului cu activarea fibroblastelor și sinteza de noi fibre de colagen și elastină. În acest fel, se înnoiește structura de colagen și elastină, cu efect de reducere considerabilă a aspectului vergeturilor.

Cum este recuperarea după un tratament cu laser CO2RE?

Procedura este bine tolerată de către pacienți, mai ales că se aplică o cremă anestezică în prealabil. După acțiunea laserului CO2, pielea va prezenta edem și eritem, se vor forma crustele, care se vor desprinde în decurs de 5-7 zile, iar primele rezultate vor fi vizibile la o lună după tratament. Dermatologii Derma Expert by Elōs recomandă un protocol de minimum 3 ședințe pentru cele mai bune rezultate, efectuate la un interval de 6-8 săptămâni.

Programați acum o consultație gratuită cu unul dintre medicii dermatologi Derma Expert by Elōs, care vă va recomanda un protocol personalizat de tratament. 

 

Întreabă specialistul Derma Expert
    Call Now Button